tisdag 15 december 2015

Star Wars tillbaka till ursprunget

UPPDATERAT
Denna mastodontserie av filmer sägs nu har kommit till den film, som blir världens mest sedda. Alla de gamla stjärnorna är med och premiären var i går i Los Angeles för särskilt inbjudna. Filmerna handlar om en familj säger George Lucas, upphovsmannen till det hela. En såpopera om en släkt och vad som händer dem. Riktigt sant är det väl inte för det handlar lite om djupare ting som att finna meningen med livet. Den unge Luke Skywalker är föräldralös och möter sig själv genom livets alla faser.

Men det hela handlar också om att Disney nu står bakom produktionen och att den måste ge tillbaka en och en halv miljard dollar för att produktionen ska anses vara en lönsam succé. Filmen har premiär i Sverige i morgon. Tidigt för de flesta länder låter den gå upp på biograferna på fredag. Vi hoppas naturligtvis på ett riktigt äventyr. Själv tappade jag intresset för ganska många filmer sedan. Det är en pojkboksfilm först och främst om hur det är att erövra världen och sig själv.
16.12.2015
Här kan ni läsa DN:s recension. Filmen får där en fyra, mycket godkänt således. Aftonbladet är också mycket förtjust.  Fyra getingar i Expressen blir betyget. Och fyra blir också betyget i Svenskan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar