torsdag 14 juli 2016

Här varnar polisen för Pokémon Go

UPPDATERAT
Polisen har gått ut på facebook för att varna för det nya spelet i mobiltelefonerna som inte ens har kommit till Sverige, men tydligen går människor runt och beter sig så underligt och zombieliknande att polisen har fått in anmälningar om detta. Polisen har också mött människor som i klunga eller ensamma irrar runt i omgivningarna. Spelarna letar i verkligheten med hjälp av kamera och gps efter Pokémon. 

Polisen påpekar att verkligheten finns där oberoende av spel eller inte. Bilister har tvärstannat längs en väg för att fånga en Pokémon vilket är farligt. Andra har korsat företags privata områden eller människors tomter. Polisen menar att det är roligt att folk är ute och rör på sig, men att vissa regler ändå måste iakttas i verkligheten. Precis som förut. Och detta plus geochaching lär påminna om "gömma nyckel", men det gjorde man inte annat än inomhus när jag var liten. De barnsliga lekarna har flyttat utomhus och blivit faror för människor.


16.7.2016
Washington Post har recenserat spelet och konstaterar att det är totalt meningslöst.
19.7.2016
Vid kvinnojouren i Västerås ska man fånga pokemongos (eller vad de kan heta) och det är ett olämpligt ställe för spelare precis som ute på en bilväg i Hälla.
16:34
För människor med diagnoser kan det dock ge dem en anledning att gå ut. Det berättar här en mamma. Så det är bra att de får utmaningar, kickar och belöningar i lagom takt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar