fredag 25 augusti 2017

Kinberg Batra avgår

Det var väntat att också denna partiledarkvinna skulle avgå. Moderaterna har det svårt i skuggan av sverigedemokraterna och det räckte med att Kinberg Batra sade att hon skulle bry sig om dem för att de var ett parti i riksdagen för att hon inte skulle platsa längre. Det är delvis journalisterna det beror av som gillar den regering som sitter nu. För journalistkåren har alltid varit en smula vänstervriden. 

Nu är det inte längre någon som förväntar sig att valresultatet ska bli något strålande med en ny partiledare, men det gick inte längre, som också Anna Kinberg Batra konstaterade. Hon gjorde ett genomarbetat och starkt intryck och inledde sin sista presskonferens med att gå igenom den politik som moderaterna borde ha fått gehör för, men när väljarna bara vill prata om partiledaren, om hennes stelhet och om hur hon är som person så känner jag igen det. För det bemötandet får man i allmänhet som kvinna, både från yttersta vänstern och just sverigedemokraterna.

Vårt demokratiska system går igenom ett slags ryckande hit och dit för det är inte totalt säkert längre att vi har demokrati så länge till. Många trycker på från olika håll för att istället för majoriteten ska minoriteter bestämma. Det är i många stycken redan så. Det etniska tänkandet kring alla frågor gör att majoritetsbefolkningen inte längre känner sig sitta på bestämmandestolen. Myndigheterna ger vika för massorna. Det är naturligtvis inte bra.

I nästa val kan antingen socialdemokraterna gå mer segrande fram, för att människor inte ser något alternativ, eller också kan sverigedemokraterna växa och bli inte bara andra utan första parti i landet. Proteströstarna kan dras till detta parti, som står för något annat än den gamla skaran av partier. Själv vet jag inte vad jag ska rösta på eller ens om jag ska rösta. Vi får se. Mycket kan hända än under valåret.

Här skrev jag att det inte gick att utestänga sverigedemokraterna. Decemberöverenskommelsen var helt bort-i-tok. Löfven uppförde sig som Putin då. 
Läget i moderaterna är rörigt minst sagt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar