fredag 18 augusti 2017

Upprepningens terror

UPPDATERAT
Nu är vi där igen: ett barn saknas efter terrordådet och släktingarna efterlyser Julian Cadman 7 år gammal från Australien. Precis som att 11-åriga Ebba Åkerlund saknades och efterlystes efter terrordådet i Stockholm. Ingen stad är längre säker för det småskaliga terrordödandet av oskyldiga människor. Galningar utför dem. De är inte psykiskt sjuka i vanlig bemärkelse utan helt enkelt hjärntvättade till att döda. Robotar utan empati, utan det som vi betecknar som mänskligt. Jihadister från Spanien och Afrika den här gången. 

Människor från 24 länder sägs vara döda eller skadade. Allt för att detta dåd ska uppmärksammas. Och vad vill terroristerna? Det är ett helt meningslöst våld som inte leder någonstans. Det skapar bara mer våld. "Vad våldet må skapa är vanskligt och kort. Det dör som en stormvind i öknen bort." Så skaldade Esaias Tegnér redan i början av 1800-talet. En allmängiltig och evig sanning.

Julian Cadmans mamma ligger svårt skadad på sjukhus, men pojken är inte funnen. Hans pappa reser från Australien för att hjälpa till att leta efter sin son. Mamman och sonen är från Sydney och de var i Barcelona för att vara med som gäster på ett bröllop. 
17:40
Så var det Åbo också. Vet inte längre vad man ska säga. Gärningsmännen ropade Allahu Akbar förstås.
19.8.2017
En kvinna som var ute med sin halvårsgamla bebis knivhuggs och dödades. Ingen vill berätta hur det gick för bebisen. Dödades den också? Allt som sägs är att en del försökte ta hand om kvinnan och några om hennes bebis. Två personer säger medierna mördades. Det är allt. Polisen håller presskonferens i Finland klockan 14 och detta utreds nu som ett terrorbrott. En 18-årig marockan är misstänkt precis som att marockaner genomförde terrordådet i Spanien. Är det då extra synd om marockaner? Nej inte särskilt. Men närmare 99 procent av alla i Marocko är muslimer. 
20.8.2017
Nu är det officiellt att Julian Cadman är död. Han föll offer för terroristerna. Vila i frid lilla pojke! Hälsa till änglarna. Och ha det så gott i himlen. Mina tankar är hos föräldrarna och resten av släkten.
Sjuårige Julian Cadman från Sydney i Australien
är rapporterad saknad.
Faksimil från Daily Mail. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar