tisdag 31 oktober 2017

Köp inte saker du inte kan se!

Alla kan luras också gamla tanter. Det hände en man från Falkenberg, som ville köpa en bil som fanns på Blocket. Där fanns en Volvo V50 som skulle hämtas i Staffanstorp. Han ville köpa bilen och skulle då vara tvungen att betala en handpenning på 3 000 kronor, enligt den gamla damen. Han swishade över denna summa till det konto tanten uppgav. 

Efter en stund ringde kvinnan upp honom och sade att någon annan hade lagt ett högre bud, men att han skulle få köpa den om han swishade 13 000 kronor till. Dum som han var gjorde han som den gamla damen sade. Han insåg att det var mycket pengar han hade blivit av med och när han ringde så sade denna äldre dam att hon inte hade tid att låta honom hämta bilen. Det här hände i september och han har fortfarande inte sett någon bil eller fått tillbaka några pengar. Polisanmält förstås, men det kan ta upp till ett år innan det är löst, säger polisen.

Fler annonser har lagts ut av samma försäljare och mannen har också hittat fler som blivit lurade på samma sätt. Kära medmänniskor var inte så godtrogna. Om något verkar för bra för att vara sant så är det oftast så. Bilar betalar man inte förrän man har sett dem och tagit över ägandet av dem. Helst. Och man ser den man köper av i ögonen. Swish är kass utom när det gäller nära vänner eller släkt, som man känner. Var inte girig och tro att du gör ett fynd! Köp inte privat om du inte är säker. Bättre anlita en bilhandlare! Då får du garanti på bilen också. 
Volvo V50 av olika årgångar.
Köp aldrig bilar på nätet
utan att se dem
och ögonen på säljaren.
Faksimil Google. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar