onsdag 1 november 2017

Morden minskar i Sverige jämfört med 2016

UPPDATERAT
Alla skjutningar uppmärksammas nu av medierna, men faktum är att många överlever skotten och att morden ligger en smula lägre nu än de gjorde efter oktober 2016. Då räknade jag till 128 mord och dråp och nu ligger de på 123 misstänkta mord/dråp eller dödligt våld till och med oktober i år. Här nedan är de antecknade morden/dråpen eller vållande till annans död för oktober 2017. Den officiella statistiken räknar av någon anledning inte in allt dödligt våld i statistiken utan ligger lägre. Sverige är unikt när det gäller skottlossningar och det ser ut som i södra Italien här. Bara kring 50 procent av skjutningarna klaras upp. En del dör inte längre bland de kriminella för de använder skottsäkra västar.

1. Misstänkt mord Bellmansgatan Västerås. Man född -92 död. Misstänkt man anhållen, men senare släppt. Eventuellt överdos. 
2. Tensta knivmord, man skars i halsen, koranlärare och flerbarnsfar. En 28-åring häktad. 
3. Surahammar bröder som slogs, familjetragedi, vållande till annans död, ung man anhållen. 

4. Norsjö, 89-årig kvinna död soprum, Åkargatan. En man anhållen. 
5. Livlös kvinna Umeå, man anhållen för grovt vållande till annans död. 
6. Kvinna död bostad Brandbergen, södra Stockholm. Man gripen.

7. Man död i lägenhet Södermalm, en gripen 23-åring, begärd häktad. 
8. Man i 25-årsåldern död i skottlossning i Enskededalen. Många skott avlossade. Tre maskerade individer sprang därifrån. 
9. Göteborg mord i Hjällbo man. Hittades i dike, är i 30-årsåldern. 

10. Alvik man i 20-årsåldern mördad med svärd och kniv av två män, de är gripna och anhållna. 
11. Mord Rissne, norra Stockholm i skogen. Man i 30-årsåldern. 
12. Död kvinna Ulricehamn i 60-årsåldern, jobbade åt kommunen, hittad vid motionsspår. Man anhållen. 

13. Mord Enebyberg, Danderyd. Avliden person i villa, ingen gripen. Obs polisen uppgav inte att två personer var döda. En kvinna i 20-årsåldern plus man i 50-årsåldern.
14. Man i 70-årsåldern mord Södertälje, en man gripen och anhållen. 
15. Man skjuten i Norsborg. Han avled av sina skador. 

16. Man i 35-årsåldern skjuten och avliden i Sickla, Nacka. 
17. Man 20-åring skjuten mördad i Helsingborg, mannen känd av polisen sedan tidigare. Obs inträffade sent på kvällen 31 oktober. 

Men naturligtvis minskar inte dödandet i världen och New York drabbades av ett terrordåd då en 29-årig uzbek körde ihjäl åtta personer i går längs en trottoar och cykelbana. En sjuk och rubbad person, säger president Trump. Han sköts och togs av polisen. Bevakas nu på sjukhus. Det skedde på Manhattan. Så trist med dessa idioter.
3.44
En lapp med IS som arrangör till detta terrordåd har hittats. En sådan överraskning! Sic! Terroristen kom till USA 2010. Han hyrde en liten lastbil för att utföra sitt dåd. Han skrek Allahu Akbar. Han sköts i magen och kommer att överleva och ställas inför rätta. Bra!
Den senaste massmördaren i världen.
Faksimil från Google. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar