söndag 17 juni 2018

Regeringen satsar smalt

UPPDATERAT
Enligt regeringens egen hemsida satsar man på de som finns på bilden nedan. De unga invandrarna. Mest killar. Det är nog riktigt att göra så, men inte bara. Många grupper känner sig bortglömda och regeringen kommer att få avgå den 9 september i år. Så ser det ut. Invandrarna har dominerat debatten på ett helt annat sätt än för fyra år sedan beroende av att vi har tagit emot omkring en halv miljon nya invånare och deras familjer under några år. Det är den snabbaste folkomvandlingen som har skett i Sverige någonsin. Och vi har dessutom gått från ett kvinnoöverskott till ett mansöverskott för första gången i landets historia.  

Ett nytt sätt att se på politik, som inte har slagit igenom ännu för i Sverige är vi fixerade vid vänster-högerskalan, är den så kallade Gal-Tan-skalan, som illustreras nedan. Denna skala har skapat problem för socialdemokraterna och moderaterna, som inte passar in riktigt i det nya tänkesättet. Detta handlar inte längre om fördelningspolitik utan om kulturella och sociala värden. Vad är värt att bevara i Sverige? Och hur ska vi förhålla oss till utifrån kommande sociala och kulturella annorlunda synsätt? Allt blir ifrågasatt med denna modell. Och diskussionen rör alla områden inom vårt reglerade och ordnade välfärdssamhälle. Sverigedemokraterna står här för ett tänkande som skär horisontellt genom fälten medan socialdemokraterna och moderaterna har mera lodrätta spår i skalan.
Faksimil från Forskning och framsteg. 
21.08
Jo det var alltså 3,2 miljarder som per år ska satsas på utanförskapet i 23 särskilt utsatta områden i Sverige. Det betyder i klartext att Sverige ska satsa ännu mer på de nytillkomna och allra mest på killarna på bilden ovan. Sorgligt. 

18.6.2018
Här är 17-åringen som sitter på Kumla. Han och släkten säger att han är 17 år. Han har begått hur många brott som helst och ska utvisas, men släkten jobbar för att han ska slippa det. Han har ingen som helst uppfattning om den verklighet som vi andra lever i. Har inte haft det ser det ut som ens som tvååring. Då sköt han av sig ett finger. Det är hans första minne. Förutom inbördeskriget i Syrien så befinner sig hans släkt i ett inbördes krig. De tillhör olika grenar av islam.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar