söndag 7 februari 2016

Det tar en generation att avprogrammera muslimer

UPPDATERAT
Så uttrycker sig docent Pernilla Ouis vid Malmö högskola om dagens situation i Sverige med ett mansöverskott, som är orsakat av att vi får hit så många "ensamkommande barn". Av dem är 90 procent män. Av de asylsökandena är också de flesta män. Kring 70 procent var män som sökte sig till Europa förra året. Av mer än en miljon människor. För trettio år sedan konverterade Pernilla Ouis till islam, men hon tog av sig slöjan efter mer än 20 år. 

Hon menar att miljöer med många män är inte roliga. Hon pekar på Indien och Kina och menar att ett mansöverskott inte gör att kvinnor uppskattas mer, utan tvärtom blir förtrycket värre. De ungdomar som kommer nu från Afghanistan kan ha blivit hitskickade av sina familjer som ankarbarn, säger hon.

"Släkten förväntar sig att de tar hit en kusin och gifter sig med denna och de har en stor försörjningsbörda. De är inte fria som människor och många lever under stor press att upprätthålla det patriarkala systemet, säger hon. Sådana mönster tar en väldig kraft att bryta. Det gör man kanske inte på en hel generation."

Många flyktingar kommer från länder där kvinnor mer eller mindre betraktas som männens ägodelar, menar hon, och om de ska kunna integreras i det svenska samhället måste det svenska samhället sluta att tassa och tydligt stå upp för goda värderingar, säger hon.

Vid årets slut fanns det 123 16-17-åriga pojkar i Sverige per 100 flickor i samma ålder. Det är fler än det gör i Kina med ettbarnspolitiken. 
Matilda Brinck-Larsen använde fotboll
i sitt jobb som gruppchef för 16 ungdomar


10:53
Och här försöker uppstartschefen i Göteborg för asylboenden Matilda Brinck-Larsen ge en motbild av alla barn och ungdomar som kommer hit.

"Att barn och ungdomar testar och larborerar med sina värderingar är inget konstigt. Att de inte vet vad de skall göra, hantera och agera i särskilda och specifika situationer för att undvika att utsätta både sig själva och andra för risker är heller inte särskilt märkligt. Att de ibland hamnar i problem är inte heller någon katastrof. Hur vi som vuxna väljer att förebygga eller inte förebygga och hantera de problem som uppstår kan däremot få långt värre konsekvenser."

Med tanke på att en av de vuxna som ville ta hand om dessa ungdomar blev mördad i tjänsten i Mölndal av en av dem är det en aning lite denna uppstartschef från Göteborg har att komma med. Mest fromma förhoppningar. Inget barn eller någon ungdom på denna jord tror att det är rätt och riktigt att mörda en vuxen, som har hand om dem. Men facket konstaterade att detta var en naturlig konsekvens av hur det ser ut just nu i Sverige. 

Och sedan var den mördade Alexandra Mezher en ung kvinna och sågs kanske inte egentligen som något annat än någon mans ägdodel. Någon som inte skulle ta hand om dessa ensamkommande ungdomar. Kvinnor könsstympas fortfarande i Somalia, varifrån mördaren kom, och är underställda männen. Där finns också islamistisk milis. Redan år 2011 skrev jag om Somalia som landet som Gud glömde. År 2013 var Somalia ett så laglöst land att Läkare utan gränser inte längre kunde arbeta där. I augusti 2013 blev en vänsterpartist från Sverige mördad i Mogadishu. Det har fortfarande inte lett till åtal.

Här kan ni se alla länder som det svenska utrikesdepartementet avråder från att åka till. Det är bland annat Somalia av 44 länder, som inte anses säkra. 

Här är en flera meter lång artikel (överkurs) från DN av Erik Ohlsson från november förra året om IS utveckling från något som president Obama kallade pojklag till en armé som behärskar ett territorium större än Storbritannien. Somalia är med där också, som exempel på stamsamhälle där IS kan få stöd. Staten har inget att säga till om där. Motsatsen till detta är Sverige, som har haft en stark statsmakt sedan Gustav Vasa tog makten och tog ifrån katolska kyrkan kontrollen över folket. Mellan dessa olika samhällssystem står nu kampen i världen. Ska vi ha politisk demokrati eller ett religiöst shariastyre?


Ovanstående skärmavbild från i dag
tycker jag är en bra symbol för vårt samhälle.
Dagens samhälle is marked as crashed
and should be repaired

2 kommentarer:

 1. Tillråder UD verkligen att man som svensk stannar i Sverige?
  Nog synes mig mängder av uppräknade länder säkrare för oss svenskar än Sverige självt...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo känslan är iaf detta. Reagerade själv över avrådan från Thailand, där släkten nyss var. Inget särskilt hände. Också Ryssland framstår som säkert för min släkting som är därifrån.

   Radera