lördag 6 oktober 2018

Nobels fredspris går till tidigare sexslav och en kvinnovänlig läkare

UPPDATERAT
Att Nobels fredspris går till en kämpande kvinna som levde som slav och flydde från IS och en läkare som hjälper våldtagna kvinnor är sorgligt. Vi har inte kommit längre än så. Nadia Murad är 25 år och levde som slav hos IS. Denis Mukwege, 63 år, är läkaren som är chefskirurg och gynekolog i Kongo-Kinshasa. Tyvärr så begås minst lika många våldtäkter i Sverige som någon annanstans. Men inte så många döms för detta. År 2010 skrev jag om detta här. Då kallades Kongo-Kinshasa för "världens våldtäktscentrum" av FN:s sändebud Margot Wallström, men det kunde lika gärna vara Sverige, där vi inte har haft krig på mer än 200 år. 
16:31
I Kalmar har en 28-årig kvinna häktats på sannolika skäl för könsstympning av en liten flicka. Så trist att sådant förekommer i Sverige. Könsstympning används som ett sätt att kontrollera en flickas/kvinnas sexualitet och är en del av det hedersrelaterade förtryck som finns i vissa etniska grupper. Kvinnan nekar till brott. Hon är från ett afrikanskt land och har själv berättat vad som har hänt och omtalat platsen där det hände. 
7.10.2018
Och varför ska en pojke råka ut för en operation som absolut inte behövs? Och få en svart penis enligt hans mamma. Fruktansvärt! Detta sätt att behandla pojkar är tillåtet i Sverige sedan 2001. 
Våldtäkterna är legio även i Sverige.
Inte bara i andra länder.
Faksimil från Brå. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar