onsdag 14 november 2018

Den plågsamma vändningen för Sverige

UPPDATERAT
Det var självklart att riksdagen inte skulle tolerera Ulf Kristersson (m) som statsminister. Alla som framträdde och talade upprepade bara vad vi har hört hela tiden sedan valet. Allt är låst och bommat. Också Ulf Kristersson sade innan omröstningen att det var en dyster dag, en tung dag. Han visste hur det skulle gå. Alla som framträdde och talade pratade utanför verkligheten. Så segt. De kommer förmodligen aldrig att komma fram till något annat. Nej, det är synd om oss allihop. 

Det är inte bara riksdagen som är splittrad utan också vi där det stora hotet ser ut att vara nationalism. Globaliseringen ses som det ideal som vi alla kan uppnå, men det är naturligtvis med många nackdelar. Att blanda jordens befolkningar och låta dem kulturellt och etniskt fara kors och tvärs genom att det blir kriser lite här och var. Personligen ser jag inte att det är möjligt i någon större skala. Det skadar och förstör livet för många människor. Vi som människoart har inte kommit längre än att vi är förankrade rent egoistiskt i oss själva. Öppna hjärtan fungerar inte om alla får det sämre. Och kanske är det bäst med ett nyval, men vägen dit är plågsam och lång.

När jag skriver det här pratar de fortfarande i riksdagen, men det blir nej till Kristersson. 

9:44
Jodå det blev 195 nej mot 154 ja mot Kristersson och nu väntar vi på talmannen igen. Vad händer?
11:21
Jodå vi får veta i morgon när talmannen har pratat ännu en gång med partiledarna. Måtte det bara inte bli Annie Lööf som får sondera. För guds skull! Den här situationen har vi aldrig haft under enkammarriksdagen som kom 1971. Och vilka har fixat till den? Annie Lööf är mest skyldig eftersom hon har satt sig i sin vrå och sitter kvar där. Totalt oemottaglig för argument. Känner igen det från centerledaren Thorbjörn Fälldin som aldrig skulle "dagtinga med sitt samvete" och starta fler reaktorer. När han ändå gjorde det så förlorade han förtroendet. Det var 1976. Han återgick till fåren och skogen på 80-talet, bonde som han var. Han ville inte bli landshövding utan tackade nej. 
13:37
Annie Lööf är med i både Bilderberggruppen och i Trilateral Commission, bägge är slutna sällskap och de ska påverka regeringar världen över, vara rådgivare åt dem för de behöver råd från eliten och det är därför inte lämpligt att Annie Lööf ens får sondera om hon kan bli nästa statsministerkandidat. Någon måtta får det väl vara på eländet!
15.11.2018
Å nej det blir Annie Lööf som får ett sonderingsuppdrag i dag. Kära nån! Vi får väl ingen ny regering före nyår. Hur ska det gå? Hon vill inte blir statsminister utan hon ska sondera om inte Alliansen med Ulf Kristersson kan bilda regering med miljöpartiet då. Usch vilken trist omgång! Stefan Löfven vill inte ställa upp ännu som statsministerkandidat. Utan han vill vänta tills annat är uttömt. Vi lär väl sitta med honom som statsminister som jag har trott hela tiden. Se här om att vi går mot ett diktatoriskt Sverige. Allt för att hålla sverigedemokraterna borta från allt. Men det går ju inte!
15:24
Annie Lööf håller presskonferens och har en vecka på sig att knyta ihop sex partier. Fast hon kan få förlängning, säger talmannen. Det är gulligt och förhoppningsfullt. Sakfrågor ska det handla om och inte block. Hon vill inte själv bli statsminister.

Trist omröstning i riksdagen.
Allt förlöpte på räls.
Ingenting har hänt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar