tisdag 6 november 2018

På väg mot ett diktatoriskt Sverige

UPPDATERAT
Eftersom Annie Lööf (c) och Jan Björklund (l) har svurit på att inte ge sverigedemokraterna något inflytande i en ny regering så är de beredda att rösta nej till sina egna partiers politik. Det blir följden av vad dessa partiledare säger.  De vill ha Ulf Kristersson (m) som statsminister, men har dyrt och heligt lovat att inte ge honom den makten vad som än händer. För då skulle ju sverigedemokraterna kunna få ett inflytande på regeringen genom att passivt inte motsätta sig den borgerliga regeringens politik. 

Genom denna låsning så blir det aldrig någon regering alls utom när Stefan Löfven (s) får fortsätta som statsminister (han är ju det nu i en avgående regering). De bägge partierna liberalerna och centern är så fina i kanten att de inte kan låta sverigedemokraterna ens finnas, men nu råkar det vara så att de redan finns och har fått röster från medborgarna. Men de tjuriga partiledarna i centern och liberalerna röstar hellre bort Alliansens politik. Den politik de själva står för än ger sverigedemokraterna något inflytande. Men folket har redan gett sverigedemokraterna detta inflytande. Vad blir nästa steg att rösta bort folket?

Dessutom fick sverigedemokraterna inflytande när Stefan Löfven röstades bort som statsminister nu efter valet. De röstade mot honom. Och stöd från sverigedemokraterna har redan förut inhämtats i det löpande riksdagsarbetet. Nu är det så att Annie Lööfs och Jan Björklunds personliga heder står på spel eftersom de har låst sig så hårt inför en ny regering. Egentligen vill de väl inte sitta alls i riksdagen där det finns sverigedemokrater. Men nu gör det så därför att folket har valt detta parti. 

Bägge dessa partiledare måste ha trott att de kunde förutse valresultatet och att folket inte skulle rösta alls på sverigedemokraterna och att därmed borgligheten skulle få övertaget. Nu blev det nästa lika illa som när vi hade en riksdag på 1970-talet då när ingen kunde tro att 350 ledamöter skulle vara något problem. Men si det blev så att folket röstade så det blev precis jämnt och Olof Palme tyckte han skulle sitta kvar då som statsminister, vilket medförde att ibland lottades resultatet fram i riksdagen. Det förslag vann då som lotten utsåg. Lotteririksdag. 

Så är inte läget nu, men det liknar Tyskland där socialdemokraternas partiledare hade lovat att inte sätta sig i regering med högerpartiet CDU. Det slapp han för han fick avgå istället. Men i Sverige är det partierna som har målat in sig i ett hörn och inte bara Annie Lööf och Jan Björklund personligen. Så det blir ett oerhört svek mot deras väljare om de bryter sina vallöften. Tyvärr har partierna glömt att vi lever i ett demokratiskt samhälle och att det är väljarna som bestämmer och att politikernas plikt är att förhandla och komma överens. För att Sverige ska kunna regeras. De borgerliga partierna kan väl utse Stefan Löfven som ständig statsminister, för själv anser han att han är det. Så får vi en sådan situation som vi har i Ryssland där Vladimir Putin aldrig avgår. 
7.11.2018
Här är fler påminnelser för Annie Lööf och Jan Björklund att de har haft passivt stöd av sd sedan 2010. Men numera är de alldeles för fina i kanten för sådant. "Om C röstar nej till Ulf Kristersson hamnar partiet i S-lägret med stöd av Vänsterpartiet. Man kan räkna upp en mängd viktiga centerfrågor som omedelbart kommer att stöta på LO:s veto, men det finns också ett borgerligt arv, en historia och framtid hos C som den nuvarande partiledningen har ansvar för. Centerpartiets nuvarande position omöjliggör borgerliga regeringar som inte godkänns av S. Vill C verkligen spela den rollen?" Detta säger PM Nilsson i en ledare i Dagens Industri.
11:23
Här menar Nya Wermlandstidningen också att de borgerliga blev vettskrämda då 2014 när sd röstade för Alliansens budget istället för socialdemokraternas och de borgerliga åstadkom DÖ (Decemberöverenskommelsen) för att hålla sverigedemokraterna utanför riksdagens arbete. Alliansen gav frivilligt bort sin makt till Stefan Löfven för ingen ville ha nyval. Där står alla partier och stampar nu ännu en gång. Fast centern och liberalerna tror att Stefan Löfven tänker driva en borgerlig politik. Herreminje!Stefan Löfven och Vladimir Putin samtalar.
Faksimil från youtube och Parlamentet. Se klippet här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar