onsdag 28 oktober 2020

Majoriteten i ett land bestämmer

UPPDATERAT

 Så många gånger har jag förvånats över att jag måste upprepa självklarheter under de senaste decenniet. Att vi har en demokrati i landet och att minoriteter inte ska bestämma över oss infödda, som är i majoritet. Även om vi har kring två miloner invandrare i Sverige ska vi inte behöva tala alla deras språk utan de ska lärar sig svenska om de vill bo här. De måste också ingå i vår kultur med lagar, som har stiftats på ett annat sätt än i många av deras hemländer. 

Deras kultur kan naturligtvis berika oss med inslag från mat och annat som de kan föra med sig, men vi ska inte tvingas att släppa lagen om yttrandefrihet eller att tvingas avstå från att röra oss fritt på gator i samhället, för att vi riskerar rån eller våldtäkt. Det är att återgå till något som vi inte har upplevt vara vanligt på åtminstone ett århundrade. Om inte längre. Straffet för dessa brott var mycket strängare dessutom förr i tiden. Tyvärr matas vi dagligen med alla brott som invandrare begår. Det senaste jag tog del av var en invandrare som uppenbarligen är pedofil och som har våldtagit en 12-åring och en 9-åring. Han överföll 9-åringen när hon var på väg hem från skolan. Han nekar till allt men har nu dömts till 14 års fängelse av hovrätten. Han är svensk medborgare och går inte att utvisa. 

Tack och lov gick hovrätten på ett grövre straff än i tingsrätten. Det går inte att ha lagar som tillåter pedofiler att våldta och inte ens få någon rehabilitering i fängelset, så att han går ut och gör detta en gång till efter att ha avtjänat ett år och två månader för det första övergreppet. Vi får hoppas att han nu blir upplyst och inser att det inte är okej att våldta småflickor. Det ska väl gå in om han nu avtjänar åtminstone 2/3-delar av straffet. 

Charlie Hebdo har nu ritat en satirisk teckning av Turkiets president Erdogan, som naturligtvis inte tas väl upp i muslimska länder. Men yttrandefriheten är lag och denna vänstertidning får naturligtvis publicera vad den vill. För bara några år sedan ville Erdogan att Turkiet skulle bli medlem i EU, men då skrev jag om hur han såg på kvinnor (minst tre barn ska de sätta till världen) och abort (att förespråka abort är förräderi) och att landet aldrig skulle kunna bli medlem. Dessutom anses att turkar alltid är turkar var de än bor i världen och de som går emot Turkiet i andra länder är också förrädare. 

Spänningen stiger i världen, men meningen med det hela på lång sikt måste vara att länderna och människorna kan samexistera utan fler krig eller terrordåd. Just nu hetsas det i Bangladesh mot president Macron och han eldas upp i form av bild. Landet har 162 miljoner människor som är fattiga och har omkring 15 000 kronor att leva av per år. Varje år drabbas landet av översvämningar och nära fem miljoner människor fick fly i år. Det är klart att frustrationen över deras situation kan lätta något när de får skrika ut sitt hat mot ett annat lands president. Fler än 1 300 människor bor på varje kvadratkilometer i landet. I Sverige bor kring 25 människor per kvadratkilometer. 

Grunden till alla problem i världen är överbefolkningen som först oroade världen på 1970-talet och inte har det blivit bättre sedan dess. Vi är nu nästan 8 miljarder människor på denna planet. Då på 70-talet var vi kring 4 miljarder. Men så länge det ses som en rikedom att skaffa många barn går det inte att göra något åt detta. Då uppstår översvämningar och missväxt plus svält när naturen slår tillbaka mot människor som omedvetet eller av nödtvång har bosatt sig på olämpliga markområden. 

17:32

En förundersökning mot Charlie Hebdo har inletts i Turkiet, men presidenten har inte ens sett bilderna på sig själv. Vad ska bli följden av detta? Att Charlie Hebdo döms till döden? 


Det här är den senaste karikatyren av president Erdogan på Charlie Hedbos omslag från i dag. Jag har beskurit bilden en smula, men ni ser väl vad den föreställer. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar