onsdag 5 maj 2021

Sanna Drysén älskar Raad Al-Duhan

UPPDATERAT

 Ja så är det. Dessa båda älskar varandra. Vad är det med det då? Är du rasist? Vem som helst får väl älska vem den vill? Jodå, men problemet i det här fallet var att denna Sanna var journalist på Ekot och Raad var son till Gävle-imamen. Hon intervjuade honom. Bägge dessa irakier far och son skulle utvisas till Irak där de är medborgare, men då skulle de dödas så det går inte. De är inte svenska medborgare. 

Sanna Rydén tyckte så synd om sonen Raad att hon lät honom bo hos sina föräldrar och senare hos sig själv, men hon begrep att hon måste säga upp sig då från Sveriges Radio. Efter att Ekot hade lyft frågan. Ja, ja kärleken är blind det vet vi ju. Det är problematiskt med dessa fall. Raad Al-Duhan ger inte mycket för varken andra journalister eller terrorforskare som Magnus Ranstorp eller Säpo heller förstås. De är sopor helt enkelt eller skräp eller vad var det han sade? Jo "parasit" och "smuts". Förresten är de bara vänner, säger Sanna Drysén. Det är väl därför hon låter hans minderåriga barn också bo hos henne. Hon är en barmhärtig samarit helt enkelt. 

Här skrev jag tidigare om dessa båda imamen och hans son. För två år sedan när de hade tagits i förvar.

16:42

Radion diskuterar varför dessa inslag från Sanna Drysén fortfarande ligger kvar på Ekots hemsida. Jo det är för att de håller som inslag fortfarande säger Ekots chef. Och att de inte har gått ut med detta själva beror av att detta är ett personalärende och det pratar man inte om i offentligheten. För övrigt är det förstås en dödssynd att omtala detta skvallervägen eller på annat sätt. Så enskilda medarbetare har hållit tyst, om de nu har vetat om detta. 

7.5.2021

Nu går Cecilia Uddén, mångårig Mellanösterkorrespondent på radion, ut och riktar skarp kritik mot Sveriges Radio och menar att förklaringarna är otillfredställande. Redaktionen med Ekots chef Klas Wolf-Watz verkar ha levt i en förnekelsefas tillsammans med VD:n för radion Cilla Benkö, som kände till det hela ett par dagar efter att Ekots chef hade informerats om saken. De gick inte ut med detta offentligt eller internt för så brukar man inte göra när det gäller arbetsrättsliga eller publicistiska angelägenheter. Radion har inte tagit till sig att Sverige är ett annat land numera. Är någon ett säkerhetshot går det inte att bortse ifrån ens på Sveriges Radio. Men säkerhetsaspekten är Ekot medvetet om säger chefen och åtgärder är vidtagna. Vad nu detta betyder? Ingen kommer således lägga en bomb i radiohuset? 

Här skrev jag 2019 om när imamen i Gävle hotade Gefle Dagblads reporter. 

19.5.2021

Det var så att Raad Al-Duhan kände reportern Sanna Rydén även innan hon publicerade sina inslag om honom och andra radikala islamister och granskade hur myndigheterna hade hanterat detta. Han lånade en bil och fick parkeringsböter i närheten av hennes bostad. Första gången i november 2019 och sedan ytterligare sex stycken parkeringsböter fram till 31 augusti 2020. Raad Al-Duhan hade inte rätt att åka till Stockholm från Gävle, där han var bosatt. Han hade rörelseförbud. Det var också mitt i natten han fick böter så förmodligen övernattade han i Stockholm då. Ekots chef Klas Wolf-Watz har bestämt sig för att tillsätta en intern granskning med anledning av de senaste uppgifterna. 

Raad Al-Duhan från Gävle skulle bli Årets eldsjäl år 2015. Men är inte längre så populär. Faksimil från Gefle Dagblad.  

2 kommentarer:

  1. "Hennes lägenhet är värderad till ca 11 100 000 kr."

    Den person han skall vara skriven hos. Flotta kvarter ...

    SvaraRadera