onsdag 19 januari 2022

Våldtäktsmannen med 840 000 i skadestånd synas i Uppdrag Granskning

 Jag såg det nyaste programmet hos Uppdrag Granskning om våldtäktsmannen från Syrien, som fick 840 000 i skadestånd för att Högsta Domstolen ansåg att han var så ung när han begick alla sina brott. Det står helt klart att denna familj från Syrien är totalt bortom räddning. Hela familjen har hjälpts åt att skaffa dessa pengar och få "pojken" fri. Han kan inte ens utvisas, vilket han är dömd till, för då måste han göra militärtjänst, vilket kan innebära att han begår krigsbrott. Han skulle kunna köpa sig fri från denna militärtjänst i Syrien med pengarna han har fått, men de är borta säger han. 

Hela hans familj är med på att försvara honom till döddagar. Det är lätt att förstå varför han blev kriminell. Uppdrag Granskning berättar om ett otal brott som han har begått sedan han kom hit. Och det är helt klart att rättsväsendet har fallerat när det gäller denne man, som heter Damir Al-Ali och som kommer att fortsätta att begå brott när han kan. En totalt förstörd människa helt enkelt. Utan moral eller rättsuppfattning. 

Men det är ju så synd om dessa flyktingar, som kom från Syrien. Han kan ju inte hjälpa att han är som han är. Brottsoffren får skylla sig själva och det går inte att ge dem ens skadestånd, för staten lägger sig inte i där, utan de får jaga gärningsmännen själva när offren väl har blivit tilldömda skadestånd. Och det går inte att ta av hans skadestånd för det får inte staten. 

Det svenska rättsväsendet har en gammaldags lagstiftning som inte passar in i vårt samhälle alls längre. För uppfattningen är att det är dessa nykomlingar som ska belönas. Inte människor som är födda här och har bott och arbetat hela sina liv i landet utan att vara brottsliga. Det är omskolningsidén som finns i svenskt rättsväsende. Alla kan fås att bli laglydiga och straffen behöver inte vara stränga. Det är så synd om dessa människor. De har inget eget ansvar. 

Detta är totala motsatsen mot uppfattningen i USA:s rättsväsende där gärningsmannen ska få lida som brottsoffren har gjort och därför också kan dömas till döden som strängaste straff för mord. USA har ett rättsväsende som grundar sig på engelsk lag från tiden före USA:s självständighet. I Sverige har vi inte haft dödsstraff på hundra år. Mindre än 25 procent av de grova brotten i Stockholm klaras upp. Inte undra på att gärningsmannen tycker om att driva med myndigheterna, som denne Damir Al-Ali har sagt. Och en släkting till honom har idkat människohandel och är expert på att skaffa fram falska papper. En klansläkt med andra ord utan respekt för Sverige. 

Uppdrag Granskning kan ses redan nu eller i kväll på SVT1 klockan 20. Damir Al-Ali har fått ett upprörande skadestånd för sitt lidande fast han var rättmätigt dömd för vad han hade gjort. Men så lyckades familjen skaffa fram papper från Syrien, dock inte ID-grundande, som visade att han visst var 14 år när han begick sina brott i Alvesta. Och att han kunde vara under 18 år nu vid senaste domen. Det tyckte JK var tillräckligt för att döma ut ett rejält skadestånd på 840 000 kronor. Hans pass hade dock fel giltighetstid, vilket kunde vara tecken på att där hade det utbetalats mutor, för att få igenom passet i Syrien. 

1 kommentar: