torsdag 28 april 2022

Putin värre än Sovjet

Putin är värre än Sovjet i sin fullständiga brist på moral och att det är helt okej att ljuga sig igenom samtal. Eller utelämna det som ska göras. Eller låtsas vara på de godas sida. Englands utrikesminister Liz Truss fruktar att kriget kan pågå i tio år och att Ukraina måste helt och hållet befrias för annars kommer Putin fortsätta att sluka länder. Jag delar inte hennes pessimism för så mycket kan hända. Och världen kommer inte att tillåta detta att ske, men hon måste väl ta i för att få särskilt USA att reagera. 

Nu befinner vi oss i en liknande situation som före första världskriget eller andra också. För USA hade lovat sig självt att hålla sig borta från Europas stridigheter och motsättningar. För det var ett nytt land, där inte sådana saker skulle finnas. Men till slut så gick det inte. Kanske blir det så nu också. Vi lär få se. 

Det är förfärligt att en man fortfarande kan hålla ett helt land som gisslan genom att strypa informationen. Och vända på orden så att det blir som det beskrivs i romanen 1984. Den handlar om ett land styrt av en oligarkisk kommunistisk diktatur. Denna insyn i framtiden skrevs 1948 av George Orwell. Det dröjde några årtionden till innan detta blev verklighet, men nu är den framtiden här. 

Hans fru, svärmor och lilla tre månaders dotter Kira begravs bredvid varandra. Krigets offer tar aldrig slut. De dödades av en bomb mot deras lägenhet. Faksimil från Daily Mail. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar