måndag 11 april 2022

Tjugoen skjutna och mördade

UPPDATERAT

Jo så hög är redan siffran i år. Det är inte i Ukraina eller något annat krig utan gangsterkriget i Sverige. Den senaste var en ur släkten Moussa i Södertälje, nej fel det var en man som sköts i Skarpnäck i går. Känd av polisen som det heter. Svårt att hålla reda på alla mördade. Förra året blev 46 skjutna och dödade, men det finns ständigt påspädning i gangsterkretsar. Förutom då Fredrik Andersson, som sköts och mördades när han försökte hindra ett mord. Strax är vi uppe i mer än en skjutning per dag och kirurgerna har mycket att göra på sjukhusen med alla skottskador. Gangstergängen kostar mycket för samhället och inget går det att göra åt det. Tydligen. Det är sällan några döms av dem heller. 

12.4.2022

Bara timmar innan mannen sköts i Skarpnäck hade en trygghetsgrupp haft möte om skjutningarna. De är chockade över att detta hände mitt framför ögonen på dem. Nu vill de skapa ett trygghetscenter med aktiviteter för att motverka sådant. Det hjälper knappast i nutid, men kanske på lång sikt.

14.4.2022

Så blev det 22 offer för skjutningar i år. En man hittades skottskadad i ett garage i Karlshamn i går. Han dog på sjukhus. En man är gripen misstänkt för detta mord. 

15.4.2022

Jag missade tydligen någon för DN har nu fått det till 23 dödsskjutningar i år. 
Här är statistiken för de senaste åren. Skjutna och mördade. Någon gång kommer också oskyldiga i vägen för dessa skott. Barn eller vuxna. Vi är värst i Europa med gangstergäng och skjutningar. Tack vare migrationspolitiken. En tredjedel av de barn och ungdomar som häktas är inte svenska medborgare. Något att grubbla på för verkställande myndigheter.  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar