måndag 25 juli 2022

Duplantis världsrekord 6.21

 Jag tittar aldrig på sport, men nu i dag såg jag SVT:s sändning då Duplantis satte 6.21 i andra försöket och fick till ett världsrekord. Och jag kom ihåg varför det är roligt med sport för det kommer så fina vibrationer från ett sådant rekord. De går fram genom TV:n också.

Här är en härlig produkt av det svenska och det amerikanska. Och han pratar bra svenska. Så han förtjänar att tävla för Sverige. Han har dubbelt medborgarskap. Det var en ljusglimt i det mörker som annars råder när det gäller nyheter. Hans pappa har hoppat med stav och hans mamma Helena är från Sverige och friidrottare. Så det handlar om gener. 

Jag gillade också sport när jag gick i skolan, men det var ingen som var idrottare i min familj. Mina gener handlade istället om ordförståelse och berättelser. Samt att jag var envis som barn och fortfarande som vuxen. Jag hade läshuvud som det hette då, så jag tog studenten 1964 då enbart 10 procent av befolkningen gjorde så. 

I USA uppmuntras skolbarn att idrotta och det gör att den nationen är stor i världen i idrott. Duplantis började hoppa med stav när han var fyra år, så nu när han är 22 är han mogen för detta uppdrag. Att vara bäst i världen. Grattis!1 kommentar: