fredag 1 mars 2024

Vi godtar yttrandefrihetens rasism

 Jo det är självklart att de som är för palestinier ska få demonstrera i Sverige. Det gör de också senast för några dagar sedan i Malmö så var det kring 10 000 som ställde upp. De vill utrota landet Israel och judarna som folk, men det måste de ju få säga. 

Jag lyssnade på ett samtal om yttrandefriheten och vad som var problemet med den. Vi har ju haft denna sedan 1766, i stort sett, då tryckfrihetsförordningen tillkom. Men numera så är vi duktigare än diktaturer på att censurera oss själva. Så det behövs ingen polis som spärrar in oss om vi svenskar säger fel. Vi spärrar själva tankar som kan få oss uteslutna ur sociala sammanhang. 

Jo jag vet eftersom jag har försvarat Lars Vilks sedan han ställde ut den där berömda hunden ni vet år 2007 och blev så förvånad att ingen ställde upp till hans försvar. Jan Guillou menade att den där teckningen var ofarlig. Kampen stod mellan nazister och kommunister och där skulle också konsten befinna sig, enligt Guillou. Och Moderna museet som inte vill ha Lars Vilks teckning ens nu när han är död, för den är inte konst och ifall den nu är konst så är den så dålig att den inte har någon plats på det fina museet. 

Visst är det rasism som riktas mot Israel och judar nu. Det är så självklart att det inte ens skulle behöva påpekas, men naturligtvis är det intressant att alla som nu har varit flyktingar sedan 1948 (även barn och barnbarn som aldrig har levt i Palestina) nu kräver tillbaka sitt land runtom i världen i demonstrationer. Ingen bryr sig längre om att de vill utrota landet Israel eller det judiska folket. De har ju yttrandefrihet, som de ska ha, även om de kräver ett folkmord. 

När en riksdagspolitiker som Daniel Riazat (v) nu visar sig inte gilla kvinnor som ställer frågor eller har förtalat Sverige utomlands i en iransk intervju, där han påstår att i Sverige har högern haft makten i 40-50 år och detta har gjort Sverige till ett rasistiskt samhälle, så ska han förstås få säga detta i yttrandefrihetens namn, och dessutom att socialdemokraterna är rasister. Plus att islamism inte är något hot i Sverige. Visst vi låter honom säga detta. 


Vi är så glada att palestinier och andra har rätt att demonstrera i Sverige. Till och med att kräva "from the river to the sea", vilket betyder att landet mellan Jordanfloden och Medelhavet ska vara deras och inte judarnas. Bort med Israel!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar