söndag 20 oktober 2024

Framtidens sjukdomar malaria och denguefeber

 Sjukdomar som inte finns nu i Europa kommer att bli vanligare på grund av klimatförändringar tror läkare och därför måste de utbildas på andra sätt. Myggor kommer att sprida malaria och denguefeber och då måste läkarna kunna ta hand om patienterna. Dessutom får fler värmeslag när klimatet ändras. Det tog lång tid i mitt liv innan jag förstod att jag inte måste gå till läkare minst en eller två gånger per år. Men nu vet jag. Det går att hålla sig själv frisk. 

Men så går det ju inte att ha det för läkarkåren och de som uppfinner nya mediciner och vacciner. De är ju våra hjältar och räddare. Människor som håller sig själva friska och ändå blir gamla ska inte finnas på kartan. Alla ska ha tagit minst åtta sprutor med vaccin mot covid om man är i min ålder. Plus lite mot bältros som ju kan inträffa för dem som har haft vattkoppor som barn. Jovisst har jag haft det. Så finns det fästingar med sjukdomar och vanlig influensa naturligtvis. Allt måste vi springa till läkare för att fixa vaccin och medicin. Alla som är över 65 år behöver ständigt gå till läkare för att kolla om hon eller han är frisk eller sjuk. 

Hur överlevde människor förr i tiden? Nej det gjorde de ofta inte, men nu ska vi bli minst 120 år allihop och gärna 200 år. Varför? Det är ingen mening med så långa liv faktiskt. För den som lever så länge har hela omgivningen försvunnit och det går inte att känna igen sig. Utom då i så kallade primitiva samhällen, där människor fortfarande har tid att utöva kulturella och vänliga relationer. 

Men naturligtvis ska läkarna som har så lång utbildning ha det gott och få leva länge. Plus alla som tillhandahåller mediciner och vacciner, dvs läkemedelsbolagen. De ska också få leva gott. För visst behöver vi alltid gå till doktorn? Och för att bli smala kan vi nu få sprutor också! Eller tabletter så att vi kan äta så mycket vi vill, men ändå inte gå upp i vikt. Visst är framtiden underbar!

I framtiden måste vi alltid vara hos läkare. Var och en av oss ska ha en egen sådan. Hur ska det gå? Så då måste vi vara mycket sjukare än nu. Och läkarna vara lika många som befolkningen. Eller är allt en stor bluff? Kan vi själva hålla oss friska?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar