söndag 7 augusti 2016

Rånades av tre "poliser" i Malmö

UPPDATERAT
Tre män som utgav sig för att vara poliser rånade en man i Malmö. Han var på väg till Centralstationen. De stoppade honom strax efter klockan ett i natt och hotade honom med våld om han inte gav ifrån sig de värdesaker han hade: mobil, plånbok, klocka och halsband. De tre såg ut som poliser och mannen trodde att de var det. Det är ett brott i sig att föregiva allmän ställning som polis. Mycket allvarligt för förtroendet för denna myndighetsutövning. Och detta är något nytt och inte något som polisen tidigare har hört talas om. Samhällets sista bastioner erövras av kriminella. Rena rövarkulan denna stad. 

En skottskadad man i 25-årsåldern fick också föras till sjukhus i natt i Malmö i området Lindängen efter ett bråk med skottlossning. Men detta är ju ack så vanligt i denna stad. Skottskadorna är allvarliga men inte livshotande. Polisens insatsstyrka har gått in i flera lägenheter på jakt efter männen, som sköt. Det finns ingen misstänkt i nuläget, en förundersökning om mordförsök är inledd.
8.8.2016
Polisen lurades i går kväll till Lindängen i Malmö till ett lägenhetsbråk, som inte fanns, men de fick sin polisbil uppbränd. En 17-åring är efterlyst för brottet. Han är känd av polisen sedan tidigare. Brottet är riktat mot polisen för att visa sin makt över myndigheten. I fortsättningen kanske de måste köra två bilar till utryckning och den ena ska vakta den andra. Så att inte bilen blir förstörd. Det här var en relativt ny polisbil och den var värd ungefär en miljon kronor. 
9.8.2016
Tio bilar har brunnit det senaste dygnet. En dramatisk ökning i Malmö.
12.8.2016
Jo fler bilar brinner i Malmö och inga gärningsmän grips. De har så tråkigt nu ungdomarna innan skolan börjar nästa vecka. Nio nya bränder under kvällen i går och under natten. 

1 kommentar:

  1. Du kanske vet att även den väldigt unge Zlatan Ibrahimovic
    under uppväxten i Malmö skall ha utgett sig för att vara polis
    och då bl a stoppat bilförare på Malmös prostitutionsstråk ...

    SvaraRadera