tisdag 13 september 2016

Ingen ska köpa sig före i välfärden

UPPDATERAT
Ingen ska kunna springa förbi köer och köpa sig före i välfärden. Det sade statsminister Stefan Löfven i dag vid öppnandet av riksmötet. Eftersom välfärden ibland är totalt obefintlig så är det inte mycket som det går att köpa sig förbi. Alla resurser har lagts på nytillkomna och han hoppade naturligtvis över att dessa går före automatiskt genom regeringens beslut. 

I landet övertas boenden av asylsökande istället för de handikappade eller pensionärer som bodde där förut. Sjukvården och psykiatrin går på knäna och det finns ingen hjälp att få om man inte slänger sig framför dörren där och säger att om man inte får vård så är självmordet nästa utväg. Men det gör ju inte timida svenskar utan de tiger och lider i tysthet. Bra karl reder sig själv.

Halva Värmdö vaknade häromnatten
när någon sprängde brevlådan
i Gustavsberg.
Symbol för hur det står till
i vårt samhälle.
Inget får vara ifred. Och samhället
är under attack. 
Regeringen prioriterar också välfärden före nya skattsänkningar, säger han. Det han egentligen ville säga var att nu höjer vi skatten för att vi måste försöka att hindra att välfärden går all världens väg. Han tycker det ska vara tryggt i Sverige, men är inte beredd att verkligen låta polisen får riktiga resurser. Det är helt riskfritt att köra i 200 kilometer i timmen på vägarna. Det finns ingen trafikpolis knappt längre. Alla skolor ska vara bra skolor säger Löfven. Ja det är väl önsketänkande. Skolan har inte varit bra på åratal. Först får de väl sluta att sätta vuxna tillsammans med småbarn. Kommunerna klarar inte av att leverera en likvärdig skola. 

Människor upplever Sveriges utveckling som negativ, men så tycker inte statsministern. Det går bra för Sverige. Löfven ser inga problem, men sex av tio svenskar gör så. Och naturligtvis ska vi gå över till miljövänlig energi först av alla i världen. Det ska satsas 13 miljarder i denna budget på miljö och klimat under de fyra kommande åren. Sverige ska också vara med i FN nu när flyktingpolitiken ska diskuteras och Sverige är med i säkerhetsrådet. Naiva Sverige hoppas fortfarande på att andra vill dela bördan Sverige redan har tagit på sig.

Global Deal heter detta som ska medföra bättre säkerhet, bättre arbetsvillkor, fackliga och sociala rättigheter. Bättre jämlikhet i världen. Lycka till! FN har inte riktigt den makten över länder och folk. Men det känns säkert härligt för Löfven att få framföra de här högtflygande idéerna och försöka förvandla hela världen till ett fackföreningars paradis. Kapital och arbete ska samarbeta heter det. Rena Saltsjöbadsandan. Men hallå är inte detta att gå tillbaka till det för vänstern förhatliga 30-talet?

16:11
Anna Ekström som blir ny gymnasie- och kunskapslyftminister tycker att det är mycket viktigt nu att de nyanlända till Sverige får en bra skola och också att vuxenutbildningen blir bra. Lycka till! Det finns inga lärare och eleverna har länge fått härja fritt. Skolan befinner sig i bottenläge så sämre kan det knappast bli.
17:10
Och den obildade ministern Anna Ekström citerar Julius Caesar på twitter när han sade Alea iacta est, vilket betyder Tärningen är kastad. Det var när han passerade floden Rubicon och resultatet blev inbördeskrig. Bra förebild. Julius Caesar levde för nästan 2 000 år sedan och var en av de som omformade den romerska republiken till ett kejsardöme. Han var en diktator som blev mördad till slut. Fantastisk bra förebild!

2 kommentarer:

  1. Bara ytterligare en lögn.
    Han behöver inte gå längre än till sig själv för att se hur patetiskt hans utalande är. Alla som kan köper sig en plats i välfärden, så är det bara.
    Precis på samma sätt som svenskar som har möjlighet flyttar från mångkulturs tyngda förorter. Att Löven ljuger är knappast någon nyhet och att det finns expressfil i välfärden trodde jag alla visste.

    SvaraRadera
  2. Jo han har alltid en gräddfil, precis som han hade förra året när han mådde illa. Och blev hämtad på Arlanda med ambulans och körd till Karolinska. Inte sjutton behövde han sitta blan de andra patienterna och vänta på sin tur. Han kom med regeringsplanet och lämnade sjukhuset omgiven av Säpo. Så klart. Eventuellt matförgiftning. Han hade varit i Etiopien. http://www.svt.se/nyheter/inrikes/stefan-lofven-ford-till-sjukhus

    SvaraRadera