torsdag 6 oktober 2016

Varning för facebook

UPPDATERAT
Vad gäller den kontakt som Lotta Rudholm, som slogs ihjäl av Martin Jonsson, hade över facebook så måste man varna för detta. Rättegången mot Martin Jonsson börjar i dag vid Solna tingsrätt. Det är absolut nödvändigt tyvärr i vår tid att kolla upp de som vill ha kontakt med dig där. Själv har jag råkat ut för "amerikanska militärer" som alla bor i Kabul och som genast älskar mig över allt på jorden på facebook. Jag har spärrat samtliga. Människor som tar kontakt på detta vis kan lika gärna vara utomjordingar. Man vet verkligen ingenting om dem. Och tack och lov spärras alla automatiskt som försöker invadera mina konton genom att skicka underliga mejl. Kontakter över internet går enbart att ha med de som är dina vänner sedan gammalt och din släkt. Allt annat är naivt. Sorgligt nog.

Det talas så mycket om att datorer kommer att ta över världen genom självstyrande bilar och annat. Det är absolut en missuppfattning av vad vi människor har för behov på denna planet. Varför finns vi här om allt ska gå fortare och fortare och tas över av maskiner? Vad är då vår uppgift? Nu har även politikerna insett att vi inte behöver snabbhastighetståg mellan våra städer. Det kostar mer än det smakar. Och så är det också med att vi föses framåt av ingenjörer och framtidsmakare, som inte inser de mänskliga behoven utan enbart är inriktade på minimaskiner (som Nobelpriset delas ut för i år i kemi) eller andra elektroniska uppfinningar som har med topologiska fasövergångar att göra (Nobelpriset i fysik i år).

Det gäller att inse vilka de mänskliga behoven är. Alla civilisationer som har gått under har inte lyckats göra detta. Annars kunde vi lika gärna leva kvar i romersk eller grekisk tid för deras civilisation var också utvecklad. På vissa sätt. Men de hade slavar. Gäller även i vår tid med de båda världskrigen, som förstörde en stor del av Europa. De mänskliga behoven tillgodosågs inte. Fattigdomen var stor. Den förstörelse som nu pågår i Mellanöstern är också en omvandling, som handlar om vad människor behöver. Och inte vad en viss del av mänskligheten försöker trycka på andra. Förtryck är onaturligt. Det är ett ständigt balanserande mellan olika maktförhållanden hos människor. 

Dock hör inte människor som Martin Jonsson hemma utanför fängelset. Han blev förstörd tidigt som människa. Hans bror också. De skyller på sin mamma, som hade problem med alkohol och ekonomin. Martin Jonsson är en psykopat. Så har han själv sagt. Charmig och vet hur han ska uppföra sig men med kort stubin, som kan slå över i våldsamt beteende. Inga ångerkänslor. Också inom kriminalvården har det varnats för att släppa ut honom, men så fungerar inte vårt rättsväsende. Han var påverkad av alkohol, anabola steroider och bensodiazepiner (lugnande medel) när han greps hemma hos Lotta Rudholm.
10.10.2016
Som ni kan se här är det också män som råkar illa ut på facebook. En man i 30-årsåldern från Borlänge har genom falska facebook-konton tagit kontakt med män och utgett sig för att vara kvinna. Mannen har lurat männen att ge honom sina bankuppgifter och sedan lurat bankerna att föra över stora summor till sitt eget konto. Detta användes också för att ge andra personer pengar. Tio till tolv personer har på detta sätt tagit emot pengar. En del av offren har blivit av med över hundratusen kronor. En ny variant på Nigeriabrev eller som ovan militärer som blir kära och bor i Kabul. Mannen som startade detta sitter nu i fängelse för bedrägeri. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar