fredag 7 oktober 2016

Extra poliser till Gotland

UPPDATERAT
Efter att fem misstänkta våldtäktsmän släpptes för att det inte fanns sannolika skäl för att de hade våldtagit en handikappad kvinna i rullstol har polisen blivit tvungen att skicka extra resurser till Gotland i form av specialenheter. Detta beroende på att åklagaren i fallet Mats Wihlborg fått hembesök under natten till torsdagen. En nazistvideo figurerar på nätet med en av de tidigare misstänkta våldtäktsmännen och en förundersökning om hemfridsbrott eller förgripelse mot tjänsteman är inledd. Polisen bevakar den som intervjuas i nazistvideon och ingriper. 

Kvinnan i 30-årsåldern delade taxi med en av de misstänkta efter ett restaurangbesök och behövde låna toaletten hemma hos honom. Sedan ville mannen ha sex med henne. Hon sade nej, men tjatet fortsatte och hon gav till slut efter för att komma levande därifrån. Fler anslöt. Hon har dokumenterade skador. Kvinnan har fått stort stöd under veckan och bland annat har en demonstration genomförts för henne. De misstänkta är i 20-årsåldern. Camilla Sandelius håller i ett medborgargarde på Gotland som bildades i vintras. Det har 700 medlemmar. Hon säger på facebook: De kan ju ringa hit specialstyrkor för att skydda våldtäktsmännen. De kommer ändå att råka illa ut.

De första flyktingarna anlände till Gotland i november 2015 då det kom kring 600. Det bor omkring tusen asylsökande flyktingar på Gotland. Ett femtiotal ensamkommande barn är placerade där också. Så var läget i våras. Det bor drygt 57 000 människor på Gotland. 

Här kan ni läsa vad Ann Heberlein skriver om denna och andra våldtäkter.

Och här uppdaterar Hela Gotland om vad människor på Gotland tycker om vad som har hänt. 

11.10.2016
Här skriver Daily Mail om vad som hände på Gotland. Hela sex våldtäktsmän har de räknat till som våldtog den stackars rullstolsbundna flickan på toaletten hemma hos en av dem. Åtminstone vad advokaten hävdar. Alla var asylsökande förstås och eftersom de släpptes så har  stora skaror samlats i protest och marscherat genom stan, menar Daily Mail. Polisen på Gotland citeras också och där säger den att Gotland är säkert och att det inte finns så mycket brott där som på andra ställen i landet. Det gick inte att förutse hur folket nu skulle reagera. Oroligt har det varit på Gotland. Det instämmer Hela Gotland i. 
13.10.2016
Nu ska Fi och Vänsterpartiet marschera på Gotland på söndag och ta ställning för allas jämlikhet. Ingen partipolitik är inblandad! Bara att inte nazisterna får ta över Gotland för Fi och vänsterpartiet ska försvara de som våldtog den rullstolsbundna kvinnan mot rasism. Nazisterna är tydligen Camilla Sandelius och hennes medborgargarde. Upplagt för mer våld. Det ska inte förekomma partipolitik! Nedan faksimil från Fi på Gotland. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar