torsdag 22 juni 2017

Ingen vill sitta på den brittiska tronen

UPPDATERAT
Det häpnadsväckande påståendet kommer från prins Harry, yngste sonen till prinsessan Diana och prins Charles. Troligen så slipper han själv bli kung, men storebror William ligger bra till eftersom prins Charles - som egentligen står på tur - inte är så populär sedan han skilde sig från Diana och gifte sig med frånskilda Camilla. Farmor Elizabeth II har suttit mer än 65 år på tronen, sedan hon som 25-åring fick ta över den. Dock tycker prins Harry att England och andra länder behöver den magi som finns runt kungahuset och att de som kommer i fråga kommer att utföra sina plikter inom familjen. 

Han säger också att han borde inte ha tvingats att gå bakom sin mammas kista när han var 12 år. Förskräckligt att vara utsatt för det när hans mamma prinsessan Diana just hade dött. Inget barn borde tvingas göra något sådant och det skulle inte hända nu i dag, menar han. För kungahuset kommer att ändras när drottning Elizabeth har gjort sitt. De vill fortsätta och ta hand om det goda som ett kungahus medför, men inte försöka göra det på samma sätt som nuvarande drottningen. De tar inte hand om detta för deras egen skull utan för det brittiska folkets, säger han.

Prins Philip har tagits in på sjukhus för en urinblåseinfektion. Han är 96 år och naturligtvis skör. Han har avsagt sig alla sina kungliga uppdrag från i höst. Både prins William och prins Harry har kritiserats för att bara utföra en bråkdel av de uppdrag, som deras gamla farföräldrar har klarat. Prins William har nu till slut flyttat till London för att hjälpa den 91-åriga drottningen att klara av kungahusets uppdrag. 

Det är snart 20 år sedan prinsessan Diana omkom i en bilolycka i Paris, men för prins Harry är hon fortfarande en inspiration i hans liv. Han väljer uppdrag enligt vad han intuitivt känner att hon skulle ha tyckt om att han gör. När hon dog gick han igenom åratal av ångest och vrede innan han till slut sökte hjälp när han var närmare 30 år (han är 32 nu). Han fick panikattacker när han befann sig i rum med mycket folk och det hände ju rätt frekvent. Han berättar att hans kropp kändes som en "tvättmaskin", att han svettades och hjärtat bankade hårt. Men han menar också att hans mamma visade honom hur man kan leva ett vanligt liv. Han handlar till sig själv och säger att om han får barn ska de också ta hand om sina egna vardagliga liv. Hans flickvän är amerikanska skådespelerskan Meghan Markle.

Här kan ni läsa intervjun med prins Harry i Newsweek. 

23.6.2017
Men om och när prins Harry gifter sig med Meghan Markle kan inte drottning Elizabeth närvara eftersom Meghan Markle är skild. Detsamma gällde när sonen prins Charles gifte sig. Detta beror av att drottning Elizabeth är engelska kyrkans överhuvud och därför inte kan närvara när ett par gifter sig där makan är skild. Rent rituellt sett är det så att hon inte kan stödja sådana äktenskap. Men prins Harry lär redan ha fått ja till att gifta sig med sin Meghan. För han måste också ha drottningens tillåtelse till sådant eftersom han är bland de sex närmaste till tronen. 
25.6.2017
Prins Harry berättar vidare att han efter stormiga år i sin ungdom också ifrågasatte om han ens skulle förbli prins. Kanske vore det bättre att vara "vanlig medborgare" istället? Men det var lojaliteten till drottning Elizabeth som till sist gjorde att han bestämde sig för att stanna och utarbeta en roll åt sig själv. Han berättar att den tid han tillbringade i armén var den bästa för där kände han sig hemma och han blev mycket störd över att medierna avslöjade att han befann sig i Afghanistan år 2007 efter bara tio veckor där. Då fick han åka därifrån av säkerhetsskäl. Han tyckte att han verkligen uträttade någonting under den tid han var i det militära. Där fick han träffa många olika sorters människor och han var del i ett lag. Där var han bara Harry. Ingen prins. Han var tio år i armén och lämnade först 2015.Prins Harrys flickvän heter Meghan Markle.
Faksimil från Google. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar