måndag 31 juli 2023

En mördares ansikte

 Så här ser den 16-åring ut som då sköt en gängledare inne i köpcentret Emporia i Malmö. Han var 15 då han gjorde detta. Han kommer från Iran ursprungligen, men är folkbokförd i Göteborg och hur tänker då en 15-åring som gör något sådant? Och dessutom skottskadar flera kunder? Uppenbarligen tänker denne unge tonåring inte alls. Det syns att det är tomt och själen finns inte där. 

Han heter Aydin Ilyass Shojaee och är anlitad för sin ålder eftersom barn inte kan tänka riktigt logiskt och inte begripa konsekvenserna av handlingarna. Särskilt inte som han drogade också. Det är först i 25-årsåldern som hjärnan är riktigt utvecklad. Inte heller har någon religion kunnat avhålla honom från att skjuta och döda. Eller någon moral. Han har en c/o-adress till Socialförvaltningen i Göteborg. Han har en bild på en kista på sin facebook och hans pappa dog då 2019. När han inte var så gammal. Det är ingen anledning att bli mördare, men man kan vända sorg utåt också. Men då ger man bort sin själ. Tyvärr. Om han vore katolik skulle han kunna vända sig till Gud och be om förlåtelse och bli förlåten, men troligen är han inte det. Han har erkänt och rättegången startar nästa vecka. 



lördag 29 juli 2023

Hon brände sitt utgångna svenska pass

UPPDATERAT

Den irakiska bloggaren som brände sitt svenska pass har säkerligen ett nytt sådant. För det pass hon brände gick ut 2022. Tänk om vi kunde bränna alla tidigare nu utgångna upplagor av koranen! Men det är ju inte möjligt för detta är Allahs egna ord till profeten för kring 1 500 år sedan. Och de kan inte ändras så det finns inga nya ändrade upplagor. Dock får man begrava, sänka i rinnande vatten eller bränna en koran som är utsliten. 

30.7.2023

Som väntat så vill moskéerna i Sverige att allt som islam inte gillar ska förbjudas. 


fredag 28 juli 2023

Nej ändra inte yttrandefriheten

 Av en slump råkade jag komma in på Nyhetsmorgons paneldebatt, trodde inte den fanns längre. Men där satt Göran Greider från Dala-Demokrten, Amanda Solkolnicki från DN och Malin Siwe från Expressen och var helt vettiga alla tre. De ville inte ändra yttrandefriheten i Sverige. Malin Siwe sade att ger man sådana extremistiska antidemokratiska krafter en bit av en lillfingernagel så tar de snart hela handen. Jag trodde att Göran Greider skulle säga emot, men det gjorde han inte, förrän twittret från Richard Jomshof, ordförande i justitieutskottet, kom på tal där denne menar att islam är en "antidemokratisk, våldsförespråkande och kvinnofientlig religion/ideologi, grundad av krigsherren, massmördaren, slavhandlaren och rövaren Muhammed". 

Panelen var ense om att det behövdes inte sådana provokativa yttranden av någon i denna situation som Sverige befinner sig i där regeringen försöker kyla ned de missförstånd och rena lögner, som Sverige som land har varit utsatt för. Dock tänkte nog många med mig att det var ju sant det han sade Jomshof. Å andra sidan har ju bokförlaget nu betecknat min nya bok Innan glädjen infinner sig som provokativ (baksidestext), så jag befinner mig väl i samma båt tydligen. Dock har jag inte sagt ett ont ord om muslimer i denna nya bok utan istället citerat en sufisk mystiker. Men det är något helt annat naturligtvis än folkmassorna som brände den svenska ambassaden i Bagdad.

Jag blev dock positivt överraskad av att denna panel ändå stod ungefär där jag själv står angående yttrandefrihet. Äntligen kan jag då säga eftersom jag uppmanade mina journalistkompisar att ställa sig på Lars Vilks sida, men på den tiden 2007 var de för fega för att göra så. Då handlade det också om yttrandefrihet förstås. Men nu har vi kommit dithän till slut att det gäller att ställa sig upp och försvara yttrandefriheten, för hur långt tillbaka ska vi annars backa, som också paneldebatten sade. Så skönt att höra. 

Så bra att de tyckte i morse att yttrandefriheten inte ska ändras. Det trodde jag inte, men tydligen har åsikterna flyttats sedan 2007 när Lars Vilks inte försvarades särskilt när han gjorde sina enkla Muhammedteckningar. Knappast någon ville på den tiden reta några muslimer. Sverige har förändrats. 



torsdag 27 juli 2023

Sveriges politik hot mot både Ryssland och muslimska länder

UPPDATERAT

Jo det är alldeles säkert att när vi nu överger vår politik, som har legat fast sedan jag föddes efter andra världskriget, så blir Sverige ett hot inte bara mot Ryssland utan också mot islamska länder. Och då måste Sverige tryckas till ordentligt så att de tio procent av befolkningen som är muslimer i Sverige ska kunna göra uppror om de vill. Dock är inte det troligt att de gör så eftersom de har flytt från dessa länder och undan den förtryckande religionen islam. 

Vi behöver nu bli eniga i vårt motstånd mot andra makters försök att ändra på våra lagar och förordningar. Inga andra länder har något med Sveriges lagstiftning att böra. Vi sköter den själva. Eftersom vi i Sverige omfattas av demokratiska regler så får varje medborgare själv ta ansvar för vad de gör vid de "allmänna sammankomster", som polismyndigheten kan utlysa. Och sant är att de senaste koranbränningarna har utförts dels av en dansk och sedan av en irakisk medborgare, som har ett tillfälligt uppehållstillstånd i Sverige.

Helt klart har vi tagit emot för många invandrare från Österlandet och detta har medfört att deras kulturella och sociala värderingar har fått för stort insteg i landet. Det i sin tur har medfört sprängningar och skjutningar plus mord i högre grad än förut. Fängelser som är överbelagda och fångar som inte längre än infödda svenskar i någon större utsträckning. 

Det var socialdemokraterna som påbörjade den här processen med att ändra Sveriges utrikespolitik genom att vilja gå med i Nato och det är självklart att detta inte gillas varken av muslimska länder, som alltid är på krigsstigen mot västerländska värderingar, eller Ryssland, som inte vill ha fler länder i Nato. Ryssland försöker nu bli mer vän med både Turkiet och afrikanska länder för att få mer makt över situationen. Plus genom att besöka Kina. Ryssland är ju som bekant i krig med Ukraina, vilket Putin absolut inte trodde skulle pågå nu utan vara avklarat för länge sedan. Ryssland skulle därmed gå vidare till Storryssland, men detta misslyckades. 

Pressmöte hålls i dag klockan 14 med justitieminister Gunnar Strömmer med anledning av ett nytt uppdrag angående det nya säkerhetsläget. 

14:06

Femton myndigheter får i uppdrag att stärka Sveriges förmåga att förebygga, förhindra och försvåra terrorism och våldsbejakande extremism. Gick inte att lyssna till för ljudet uteblev från pressmötet. Terror?

Nedan Richard Jomshofs (sd) tweet i dag som svar på en "bredare dialog", som muslimer vill ha: 




Den här bloggerskan i Irak sprider desinformation om Sverige och bränner sitt svenska pass. Det får hon gärna göra och hon lovar också att aldrig mer besöka Sverige.

onsdag 26 juli 2023

Låt er inte luras!

UPPDATERAT

 Polismyndigheten ger inte tillstånd till koranbränningar och naturligtvis så är inte Svergie islamfientligt som land. Regeringen varken kan eller vill ge några sådana tillstånd heller. Men det bedrivs kampanjer av muslimer i olika länder och Ryssland som vill splittra och göra Sverige instabilt. Bland annat detta konstaterade ministern för civilt försvar av Sverige Carl-Oskar Bohlin i dag i ett nyinsatt pressmöte

Det polismyndigheten ger tillstånd till är en "allmän sammankomst" och vad denna ska innehålla är upp till var och en som får detta tillstånd och dessutom har de som ägnat sig åt koranbränningar på senaste tid haft en mycket svag anknytning till Sverige. Utrikesministern har haft många bilaterala kontakter för att kyla ned denna desinformationskampanj och de påverkanskampanjer som pågår mot Sverige.

I Mellanöstern är det helt okej med mycket känslomässiga yttringar medan i Västerlandet är det bättre att hålla igen och ta det lite kallt. Det här påtalade också C G Jung på sin tid och förklarade att det berodde på att män betraktades som så enastående människor österut medan kvinnor var nedtryckta. Detta i sin tur skapade en obalans i samhället. Det här drabbas vi av nu genom att små barn också kallar kvinnor för horor i Sverige. 

27.7.2023

SVT:s Morgonstudion försökte ifrågasätta regeringens politik genom att Utrikesutskottets ordförande Aron Emilsson (sd) var där, men eftersom regeringen uttalade sig i går så hade inte programmet mycket att komma med. De hade försökt bjuda in både statsministern och utrikesministern, men de hade tackat nej, vilket är förståeligt. Och Aron Emilsson hade bra svar på programledarens frågor. Inte heller tidigare under morgonen så kom det något konkret och bra från studions programledare när Ivar Arpi uttalade sig. Två-noll till regeringen således om man nu ska se det som en match. Här kan ni själva se Morgonstudion om ni vill. Utrikesutskottet sammanträder i dag klockan 11.

Här bränner en irakiska upp sitt svenska pass för hon vill aldrig mer besöka Sverige. Hon blir applåderad på twitter. Fler borde göra sammaledes. Dock gick hennes pass ut förra året. Så hon har säkert ett nytt. 

Sverige har startat krig mot den islamska världen enligt den religiöse uppviglaren  Muqtada al-Sadrs och det var hans anhängare i Irak som satte den svenska ambassaden i Bagdad i brand. Ingenting har hänt sedan Muhammed framträdde på 600-talet utan tankarna är i värsta fall desamma. Och Muqtada al-Sadrs vill ha en muslimsk revolution i Irak, som än så länge är en parlamentarisk republik. Det ska bli som Iran en teokrati vill dessa krafter. 


tisdag 25 juli 2023

Värmen är människans fel

Jodå det är vårt fel att det är så varmt på jorden, för aldrig tidigare har något klimat ändrats så fort utan människor på jorden. Jaså? Hur kunde då istiden bli till? Det är inte så länge sedan - bara 10 000 år sedan den tog slut - och hur kunde då isen börja smälta? Det fanns inte så många människor här då. Och hur börjar det brinna på Rhodos? Den frågan får aldrig något svar i nyheterna. Men där är det troligt att det är människor som tänder på, för man får inte hugga ned ens ett träd på ön utan att få böter. 

Propagandan är stenhård när det gäller att skylla allt på oss människor. Och naturligtvis är det vi alla syndfulla människor som måste bättra oss. Vi behöver inga präster längre som predikar om helvetet från predikstolarna, såsom det var när jag var barn. För nu har vi massmedier som varje dag slår oss i huvudet med våra synder. 

Och räcker inte det så har vi andra religioner som är på oss för att vi har alldeles för mycket yttrandefrihet i landet. Det ska regeringen ordna så att bränningar av heliga böcker upphör. I muslimska länder tror man att här är det också diktatur så det är bara att upphöra med all yttrandefrihet. Att låta regeringen utge en bulla eller en fatwa och säga att nu får det vara nog. Vi kan inte ha det så här i Sverige och ska införa dödsstraff för bränning av heliga böcker. 

Jo jag raljerar för något annat är omöjligt i dessa tider då ingenting längre ska gälla. I denna posthumanistiska tid. Men jag vill inte gå så långt att jag talar om landsförrädare som Björn Ranelid gjorde förra året. För si de vet inte vad de gör kan man säga med Jesus som förlät människorna som korsfäste honom och också bad "Fader, förlåt dem, ty de veta icke vad de göra" (Lukas 23:34). 

Muhammed däremot ville ha krig mot de otrogna och vilka är då det? Jo det är vi som bor här i Sverige och i resten av Västvärlden. Och ingenting har hänt med dessa uttalanden sedan 600-talet för orden kommer direkt från Allah. Och vem är då det? Jo denne är en utomjording, som befinner sig utanför sin skapelse utanför rummet och tiden och utanför himlarna. Men den som inte faller på knä fem gånger om dagen för denne icke mänskliga varelse ska inte få leva. 

Någon gång borde nog människor gå vidare från tron att vi kan ändra klimatet, vilket är att upphöja oss till vädergudar och från tron på att någon utomjording är den som ska ordna till allt. Bägge dessa trosläror vidhäftas med en stor portion av vidskepelse, som behöver daglig propaganda för att få någon tilltro. För att inte tala om tron på att bara vi har tillräckligt många våtmarker så räddar vi mänskligheten. 

PS. Nu sade vädrets verkliga makter ifrån för en blixt kom så jag nästan ramlade av stolen. Blixt och knall på samma gång. Det såg ut som om blixten var på golvet inne i huset. Jag trodde elementet vid fönstret hade träffats och att väggen skulle rasa. Smällen var öronbedövande och kom utan någon förvarning. Men datorn är kvar, inte utslagen. Det är lugnt. Väggen är kvar. Och det är 16 grader varmt. Det får vi tacka för. Och hällregnet. Vid pass 13:30. Regnet gav drygt 30 mm. DS.


måndag 24 juli 2023

FN har spårat ur

 Att FN tyvärr inte längre är att lita till som när jag var liten och vi firade FN-dagen i skolan vet de flesta, men inte SVT. För där hänvisar de till FN för denna organisation vet bäst om vädret. Dessutom har ju FN:s muslimska människorättsråd (OIC) fördömt Sverige - inte för vädret - men väl för koranbränningar. Inte för att de inverkar varken på vädret eller klimatet, men det är uttryck för hat mot muslimer. Religiöst hat och inte alls någon yttrandefrihet. Dock är de mänskliga rättigheterna eftersatta i muslimska länder, men det ska vi tala tyst om. 

Tyvärr är det alltid så att sådana mastodonter som FN och tidigare NF inte håller i längden och Nationernas Förbund kunde inte bestå när det blev världskrig. Vi lär få se om FN går samma trista öde till mötes. Krigen upphör ju inte utan finns lite varstans på planeten. Motsättningar mellan folkgrupper är legio.

Klimatet var också på tapeten i tingsrätten i Malmö där Greta Thunberg i dag ställdes inför rätta. Hon tycker inte hon har gjort något fel, men dömdes ändå till 30 dagsböter à 50 kronor. Hon själv menade att det var en nödsituation pga klimatkrisen. Jo det är som gumman sade när hon klippte grisen, mycket skrik för lite ull. 

Man har ett ansvar att agera i en sådan kritisk tid som vi befinner oss i nu, sade Greta Thunberg i rätten i dag. Hon hade satt sig ned för att hindra lastbilar att köra in till en oljehamn i Malmö. Klimatet är både i FN och hos Greta något som har fått dem att köra fast i tänkandet. Faksimil från Expressen. 


Barbie vs Oppenheimer

 Två mastodontfilmer gick upp samtidigt på bio. Barbie är det bästa som hänt sedan filmen 2001, eller åtminstone påstår filmen detta genom att parafrasera inledningen på filmen 2001. Och så Oppenheimer som inte behöver någon närmare presentation för oss som var födda då när atombomberna exploderade över Japan, över Hiroshima och Nagasaki, och som växte upp med insikten att mänskligheten kunde utrota sig självt. Det var skräckpropagandan under mina tonår. 

Det finns inte två mer motstridiga filmer än dessa båda. Rosa tuggummipop vs utrotning genom atombomber. Vilken film vill jag se? Ingen av dem för varför skulle jag genomlida någon av dem? Men för ungdomarna är det väl dags att ta del av Oppenheimer för att de ska begripa något av vad som har hänt och kan hända. Barbie är naturligtvis den största flykten från verkligheten som kan tänkas och Barbie som tittar en smula på verkligheten fattar inte mycket. Själv har jag aldrig haft någon Barbiedocka. Så klart!

Filmerna har fått 4 plus respektive 5 plus i Aftonbladet. Och de fick 4 respektive 3 plus i SVT. Värda att se således. 




Barbie och Ken går knappt att ställa mot verklighetens förstörelse av Hiroshima och Nagasaki. Jag var själv drygt ett halvt år då när atombomberna fälldes och växte upp med insikten om att människan kan utrota sig själv. Det finns mer än nog med atombomber för alla människor.


lördag 22 juli 2023

Enligt TV4 fortsätter terrorn mot svenskar

UPPDATERAT

TV4 anstränger sig i sina nyheter att visa att terrorn mot svenskar fortsätter genom att visa bilder på muslimer som har fått ett religiöst hysteriskt sammanbrott. Det är nu den extremistiska gruppen Ashab-al-Kahf som har uttalat att alla svenskar ska dö. Den här gruppen fanns inte förrän 2019 och har attackerat såväl turkiska som amerikanska mål, men nu är Sverige favoriten. Ta det med en nypa salt för irakiska UD har sagt att den svenska ambassaden ska inte stormas igen. Men den har ju också flyttat till Sverige så det är inte svårt att hålla det löftet. 

Gruppen Ashab-al-Kahf har sitt namn efter en gammal legend som handlar om ungdomar som gömde sig i en grotta för att undkomma romarna. En hund satt också vid ingången till grottan. De satt där i 300 år enligt legenden för att sedan återuppstå. Denna saga är både kristen och muslimsk. Så det är en mycket gammal saga. Nu har den där gruppen således uppstått eller lämnat grottan efter ett par tusen år. Och Mellanöstern är full av sådana här legender, som inte finns på samma sätt i våra samhällen i väster. Och det finns alltid en grupp som vill återgå till den rena muslimska tron. Ungefär som det kan finnas sekter som är kristna och där domedagen är nära.

Problemet med muslimska länder är naturligtvis förtrycket av kvinnorna. Kvinnor är helt enkelt en mindre värd variant av männen. Det är inte förrän detta ändras som dessa länder på egen hand kan komma någonstans rent ekonomiskt och utvecklingsmässigt. Nu är det ett nollsummespel där allt handlar om att ifall någon får något måste någon annan mista något. Mellanöstern står och stampar på samma nivå som för 1 500 år sedan i sitt känslomässiga tankesätt, vilket är förödande. 

12:33

Och enligt Carl Bildt den gamle mannen (fast han är yngre än jag född -49) så är den svenska regeringen bekymrad, tror han. Krisen kan bli ännu värre och han påminner om att statsminister Reinfeldt på sin tid höll ett tal i moskén i Stockholm. Men tiderna är annorlunda nu herr Bildt och vi med dem. Det här var länge sedan, år 2007. Innan anstormningen från Mellanöstern till Sverige hade blivit riktigt stor. Och träffade Reinfeldt inte bara de muslimska ledarna och höll inte tal för hela församlingen? Det hade han nog inte fått även om han velat. 

Naturligtvis är denna kris också en möjlighet att förklara hur Sverige har det som icke-religiös stat. Det är bara att prata och prata med alla som kallar upp Sveriges ambassadörer, om de nu gör det. Eller att prata med ambassadörerna här för de olika länderna. Om de hotar Sverige generellt. 

14:47

Den religiöse uppviglaren Muqtada al-Sadr vill att Irak ska bli som Iran en stat som styrs av islam. Nu är Irak fortfarande en republik, men denne Muqtada al-Sadr vill göra om landet till ett land styrt av sharialagar. Han är också politiker och har det största partiet i landet på flest platser i deras parlament. Hans anhängare stormade också det irakiska parlamentet förra sommaren.

19:57

Och Iran som redan är ett teokratiskt samhälle tar förstås chansen att hacka ännu mer på Sverige. Det är skrattretande för detta samhälle kommer inte att bestå. Det kommer inte människor att tillåta. En fatwa mot Sverige har dock inte uttalats. Det vore ännu mera absurt för då skulle en dödsdom utfärdas mot även muslimer i Sverige. Iran säger att det är en krigsförklaring från Sveriges regerings sida mot islam. Pyttsan! Ingen bryr sig om islam i Sverige utom naturligtvis de som har flytt från denna religion och dessa stater. Flytt från förtrycket. 





Naturligtvis är det bra TV att visa upprörda människor som TV4 gör, men denna propaganda rör nu en liten extremistiskt grupp i Irak, som verkar ha med Iran att göra. Men det finns alltid unga män som tar chansen att hänga på en grupp som tar till våld. Det ingår i deras uppsättning av gener. De grips av gruppens berusning. Känt faktum. Här är de extra kränkta för de fick, enligt dem, ingen ursäkt för koranbränningen i Stockholm. 



fredag 21 juli 2023

Turkiet har arresteringsorder på Paludan

 UPPDATERAT

De kränkta muslimska staterna vill absolut ta död på Sverige och dessutom Paludan, som bara skrattar för han har aldrig haft lust att åka till Turkiet. Det blir värre och värre med krav på att aldrig mer köpa varor från Sverige i muslimska länder och att kalla upp alla ambassadörer i muslimska länder. Vart ska detta sluta? Salwan Momika ska väl utlämnas så att den där skrikande damen vid hans demonstration, som sade att han skulle bli av med huvudet, blir tillfredsställd. Av med deras huvuden finns med i Alice i Underlandet. Där är det drottningen som skriker detta. Och kungen i samma saga tyckte att alla som hade huvuden skulle bli av med det. Där är vi snart!

Migrationsverket ska utreda om Salwan Momikas skyddsstatus och uppehållstillstånd ska återkallas. Jo om Sverige gör så är staten skyldig till mord för inte låter något muslimskt land Salwan Momika leva om de får tag i honom. Han är inte säker i Sverige heller eftersom muslimerna närmar sig någon miljon här. Världen är galen och härskarna också. Särskilt de som identifierar sig med kalifer och sultaner från förr i tiden. Men låt oss skratta så länge vi kan. En liten tid vi leva här med mycket möda och stort besvär, som tomtegubbarna brukar sjunga. 

16:35

Nädå nu får alla svenska företag jobba i Irak. Det var fel det som sades igår. Så den högra handen vet inte vad den vänstra gör eller biter fel företag. Alla överenskommelser som gjorts med Iraks regering ska gälla, säger premiärministerns utrikesrådgivare Farhad Alaaldin. Hämtad ur Tusen och en natt tydligen. Ni vet han med lampan som innehöll en ande. Ingen ordning på de där länderna. De tror de har all makt i världen, men backar så fort någon säger åt dem. Ändra inga lagar i Sverige! Det här är rena farsen. 



torsdag 20 juli 2023

Säg att du är från Schweiz

UPPDATERAT

 Det är numera inte bra att vara svensk i Irak. En journalist från SVT fick uppmaningen att säga att hon var från Schweiz för att inte störa befolkningen. Hon kunde ju bli stormad precis som den svenska ambassaden blev nu för att Sverige är så tokigt så de bränner Allahs ord. Koranen är bokstavligen ord från deras gud så därför blir dessa män oerhört upprörda så klart och brände då ambassaden i Bagdad. Ambassaden är dock inte helig så den kan vi avstå. Det är bara en byggnad. 

Vi behöver inte ha förbindelser med dessa muslimska länder, som är så inskränkta så att en del av befolkningen inte har flyttat sig från 600-talet och framåt alls. Det är trist att någon imam kan få hundratals män att ta till våld. Det går redan nu inte alls att resa till Iran det avråder UD ifrån. Iran erkänner inte dubbelt medborgarskap så iranier som har flytt landet kan inte återvända. De här medborgarna nu i Irak har blivit galna av att ha slagit in på en väg, där de hjärntvättas av olika idéer. Det är enbart människor som kan bli så övertygade om att ord kommer från någon utomjording och att orden måste försvaras. 

I andra andliga läror är orden inte heliga utan det är idéerna bakom dem som kan tyckas vara upphöjande och göra att människor blir bättre varianter av den människosort som bor på denna planet. Men det är en dålig idé att gå in för också dessa idéer alltför djupt för en del lever hemliga liv och gör tvärtemot vad deras andliga läror säger. 

Min nya bok, som kommer den 8 september Innan glädjen infinner sig, berättar om hur man klarar sig genom livet trots allt vi kan bli tvungna att uppleva. "Glädjen är den grund alla har inom sig. Själva livet vilar på glädjen." Dit kan vi nå om vi inte går på alla maktmänniskors försök att manipulera oss och få oss att göra som de vill. Om vi inte faller offer själva för att ta till våld. Men dit har människor som har drabbats av maktorden från olika religiösa ledare långt att nå. En del gör det aldrig. 

12:06

Irak hotar att bryta diplomatiska kontakter med Sverige om koranen bränns igen. Jo men gör det. Det vore bättre för både Sverige och Irak. Då blir det tydligt det som alla ändå vet att Sverige och Irak inte är så lika att de kan ha diplomatiska förbindelser. Sverige har yttrandefrihet och demokrati. Det är Salwan Momika som tänker bränna koranen igen utanför Iraks ambassad i dag. Han har själv flytt från Irak. Regeringen kan inte stoppa detta eftersom det inte är på deras bord, men det begriper inte Irak förstås. Denna demonstration ska inledas kl 13 meddelar polisen. 

13:57

Nu var det hela över på Östermalm utanför irakiska ambassaden och Salwan Momika brände aldrig koranen, men stampade på den och torkade skorna på den. Inte heller Iraks flagga brändes, men torkades av på gräset. Så nu blir det väl inga brutna diplomatiska förbindelser mellan Sverige och Irak. Kan tänka? Fast Irak vill bli av med Sveriges ambassadör. Och tar hem sin chargé d´affaires från Stockholm. Jaha. 

17:50

Jodå det brann några sekunder i den "heliga" boken sägs det nu. Och nu är det krig mellan Irak och Sverige. Inga svenska företag göre sig besvär längre. De förbjuds i Irak. Ett par miljarder bara är exporten. Mest telekom och energi. Är väl lika bra att det blir ännu ett religionskrig nu då. På tiden att människor slutar att tro på denne utomjording som kallas Allah. EU fördömer dock stormningen och bränningen av den svenska ambassaden. Det tackar vi för. 

PS. Jag minns när Iraks försvarsminister fick bidrag från Sverige. Fast han var högavlönad. Så går det till. Ta bort biståndet till Irak. De får miljarder från oss genom Sida. DS.

Maktfullkomliga imamer kan få män att rusa mot den svenska ambassaden i Irak och tända eld på den. 

Här håller Salwan Momika upp bilden på imamen som hetsar mot Sverige i Irak. Detta under demonstrationen i dag utanför Iraks ambassad. Imamen är både religiös ledare och politiker. 

måndag 17 juli 2023

Hemlösa dör i Phoenix knappast av hetta

 Att människor dör som är hemlösa och bor på gatan är inte så märkligt, men kanske kan de ha dött av uttorkning också när det blev varmt. I Phoenix Arizona sägs 12 människor ha dött av hettan, men den första dog i april - så den siffran gäller hela året. Och i Death Valley hoppas människor att det ska bli 56 grader varmt så att rekordet från 1913 kan slås. Jaha. Det är en öken och där vistas knappast någon. 

Men det är klart att det inte går att säga emot klimattroende. De ska ha rätt och jorden är varmare än någonsin, vilket betyder sedan några mätningar påbörjades. Att detta är väder är omöjligt att övertyga de troende om och vi står nu återigen inför undergången. Det gör mänskligheten ständigt. Denna tro på Ragnarök eller jordens undergång hade också vikingarna. Det är en arketyp, som ingår i den psykiska utrustningen hos människor. Antagligen för att alla större makter och gudar någon gång ramlar ihop och det har människor upplevt i alla tider.

Stackars Mary Trygg som är 101 år och har det varmt i sitt äldreboende i Göteborg. Hela 28 grader är det när solen ligger på och hon önskar att hon får dö. Jo det kan man förstå när hon är så gammal. Knappast någon blir så gammal i Sverige. Bara ett par tusen. Mest kvinnor. Annars är 24 grader varmt ständigt det som behövs för äldre människor, annars fryser de. 

Det är helt okej med värme men nu lider 100 miljoner av den i USA. Jo det beror väl på att mänskligheten har ökat med miljarder sedan 1900-talets början. Numera kan 8 miljarder lida av vädret. Vare sig det är kallt eller varmt. Jordens kommande undergång har fått politikerna att vilja ändra alla människors levnadssätt. Vad som helst går för sig bara vi slipper se jorden gå under. Det här är människors rädsla för döden i förtid, när vi alla ska bli minst 150 år eller så i framtiden. Inget att sträva efter om ni frågar mig. Människor som har levt ordentligt på djupet är okej med att lämna denna planet. Det ingår i själens utveckling, men går inte att begripa när man är 20 år. Det ska inte inses då heller. 

PS. Jodå jag skrev redan 2009 om detta erbarmerliga klimat. DS. 


Just nu är det så här varmt i Europa på morgonen, men vänta bara solen kommer steka oss alla så att vi dör av värmeslag. Jaha. Människor dör faktiskt varje dag av andra orsaker. I Sverige kring 90 000 per år. Kring 240 människor per dag i vårt lilla land. Kring 155 000 dör varje dag i hela världen. Inte av hetta, men av annat. Helt naturligt.

Europa brinner enligt Daily Mail, men temperaturerna är inte alls så höga som sägs. Och vem är det som tänder på naturen? Den brinner inte av sig självt. Visst det går att mäta vilka höga temperaturer som helst på asfalt och i städer, men varför ska man gör det? Artikeln från 18.7.2023
I Kina är det motsatt problem för där svämmar floder över av allt regn och gatorna blir själva floder eller sjöar. Bilden från CNN den 18.7.2023. Visst är det otroligt väder! Och det går alltid att göra nyheter av vädret när det är nyhetstorka. 
Så här varmt som mest ska det bli 18.7 i Europa. Nämen helt vanlig sommar, men fortsätt och ljug om väder och klimat alla stora medier. Det är så ni förlorar mer och mer i trovärdighet. Ingen tror på er till slut. 



söndag 16 juli 2023

Annika Strandhäll mot svenska kyrkan

 Jag brukar bita mig i tungan, metaforiskt menat inte bokstavligt, när jag vill säga något om Annika Strandhäll. Hon som inte kan låta bli att ständigt ösa ur sig dumheter på twitter. Jag brukar inte heller bry mig om vad hon skriver där, men nu när hon har fått svenska kyrkan emot sig är det väl dags för en drapa. 

Hon kommer aldrig mer att få något större politiskt inflytande i Sverige så hon borde väl lämnas ifred. Det är synd om henne för hennes sambo stod inte ut utan tog livet av sig och hängde sig och Annika var i stan, så det blev barnen, som hittade honom här på Värmdö. Här skrev jag tidigare om detta. Sedan dess har Annika Strandhäll irrat omkring i livet. Det är förståeligt. 

Jag önskar att någon kunde få henne att sluta vräka ur sig märkligheter på twitter, men det finns tydligen ingen i hennes närhet som kan hjälpa henne med detta. Hon kastade sig senast över prästkragen, metaforiskt menat inte bokstavligt, som statsministerns fru bar i Vilnius, men sade ingenting om den inpackade shariahustrun till Erdogan. Så hon är emot kristendomen och kyrkan? Men inte islamska seder?

Det borde nog vara läge för en intervention från det socialdemokratiska partiet, som skulle göra att Annika Strandhäll slutade att göra bort både sig själv och sitt parti. Det vore en nåd att stilla bedja om, men samtidigt skulle det väl gå emot den yttrandefrihet vi har i landet. Om hon ville skulle hon faktiskt kunna få hjälp av svenska kyrkan. De har sorgegrupper. 

Här sitter en svensk statsministerfru och en turkisk presidentfru och diskuterar. Eller inte. Kanske pratade de inte om tro denna dag. För det är förmodligen ett för känsligt ämne för dessa båda fruar. Och islam kan inte ifrågasättas. Skulle gissa att det blev "small talk" om vädret och ifall det var bra hotell i Vilnius och om resan dit gick bra. 

lördag 15 juli 2023

Att buga för muslimer

UPPDATERAT

Jo men det är klart att utrikesminister Tobias Billström ska buga så mycket det går för den islamska konferensorganisationen (IKO) som består av 57 muslimska länder, som är ganska skurkaktiga. Vi vill inte bli överfallna i Sverige av nya galningar, som tror att det är krig mellan muslimer och kristna. Nu gäller det är vara kloka som ormar men menlösa som duvor (Matteus 10:16). Det är det rätta förhållningssättet. Som får bland vargar så ska man vara på sin vakt. Man behöver dock inte bepansra sig utan ska naturligtvis använda ordet för att tala med denna organisation. 

IKO har skapats bland annat för att lösa konflikter mellan muslimska länder. Och vi i Sverige vill inte komma i större konflikt än nu med dessa länder som kollektiv. Denna organisation har redan klagat på Sverige och menar att islamofobiska handlingar har uppstått i landet. Att bränna koranen är en "kränkande respektlös handling och en tydlig provokation" enligt denna organisation. Så det är klart att utrikesministern är klok som knäböjer inför deras argument. 

Spänningen i världen mellan kristna och muslimer behöver inte bli större. Och att bränna toran och en bibel som ska ske idag utanför Israels ambassad är väl ännu ett sätt att visa att Sverige har yttrandefrihet. Precis som att muslimer får protestera mot Sverige på våra gator och torg. För övrigt tycker jag att alla människor borde skaffa sig en egen privat religion och inte följa i fotspåren på religiösa ledare. Vare sig kristna eller muslimska sådana.

Men tyvärr så är ofta inte människor så självständiga. För att komma dit behöver man gå igenom sig själv och inse vem man är. Känn dig själv sade redan filosofen Sokrates. Det är att veta sina kompetenser och begränsningar. Men också vad man vill göra i sitt liv. Om man vill tillhöra en troende organisation, för att man är för svag på egen hand, eller vill gå vidare själv. Psykiatern C G Jung menade att kyrkliga sammanhang är stöttor för människor och det är helt rätt att vilja ta del av sådana grupper också. Han försökte aldrig avråda en troende från att fortsätta att tro eller vara medlem i någon religiös församling. 

13:58

Det blev inget brännande av toran och bibeln, för den man som hade tillstånd ändrade sig. Han säger att han är muslim och de bränner inte. Fast jag tyckte jag såg en folkmassa elda svenska flaggor och slå på en docka som skulle föreställa en svensk statsminister. Men det är kanske inte samma sak? Det var säkert kristna som gjorde detta. Eller? Den 34-årige egyptiern trodde inte han skulle få tillstånd. Att Sverige bara gav tillstånd att bränna koranen. Nej vi har yttrandefrihet över hela linjen. 


Det här är Islamska konferensorganisationen och dess medlemsländer. Tryck på bilden så blir den större. 


fredag 14 juli 2023

Betongen brinner inte i Aten

 Alexandra Pascalidou är den som gör allt för att få vara med i SVT:s klimatpropaganda. Hon påstår till och med att betongen brinner. Nej det gör den inte. Betong brinner inte. Inte vid 40 grader varmt och inte ens vid 100 grader varmt. Betong brinner inte ens om huset brinner ned. Tvärtom så skyddar betong mot brand precis som gipsskivor gör. 

Det är så tröttsamt med denna klimatpropaganda i SVT som enbart handlar om vädret. Det är varmt i Sydeuropa, visst, jag vet eftersom jag bodde i Marseille på 60-talet. Man var inte ute då så mycket på dagarna om det var varmt. Man måste ju inte gå ut då om det närmar sig 40 grader. Det är därför det finns siesta också i varmare länder. Det är bättre om nätterna då det är som svensk sommar i temperaturerna.

Hon försöker säga att hon bor i Grekland och där har hon inte luftkonditionering hemma. Men hon är skriven på Linnégatan i Stockholm. Och här är det betydligt svalare. Hon har väl kombinerat semester med lite klimatreportage så hon får betalt. Gratis semester är inte fy skam!



Här är Alexandra Pascalidou skriven, men hon är utmattad av hettan på semestern. Hon behöver absolut inte befinna sig i Aten om hon inte vill.  Det är 22 grader just nu i Stockholm och ska bli kring 15 nästa vecka när det börjar regna. 

Det här är Alexandra Pascalidous erbjudna tjänster på Linkedin. Ingenting alls om klimatet, för där är hon inte expert utan hon går in för att ljuga så mycket hon orkar för att kunna vara med i propagandan på SVT. 

Mord och självmord i Skinnskatteberg

UPPDATERAT 

Så sorgligt när någon bestämt sig för att det inte är bra att leva längre och tar med sig två till i döden. Det hände nu i Skinnskatteberg. Jag vill inte spekulera i vilka de var eller hur det gick till. Men tre personer är hittade döda i en bil. Det är naturligtvis helt förkastligt att göra så här. Ingenting kan ursäkta detta enligt min uppfattning. 

14:04

Det var en kvinna och två små barn i bilen. Barnen var tre och två år gamla. Förfärligt!



torsdag 13 juli 2023

UD vill fortsätta med bistånd till Afghanistan

Afghanistan vill inte ha något att göra med Sverige, men UD som inte är beslutande part om detta, vill trots det fortsätta med bistånd. Fast de nu ska undersöka saken noggrant. Talibanerna är självdestruktiva och vill inte längre ha hjälp från Sverige genom FN, Svenska Afghanistankommittén eller Röda korset. Varför ska Sverige då pracka på dem detta?

Det som har hänt är att en invandrad irakier i Sverige har bränt koranen och detta har gjort att talibanerna vill ta totalt avstånd från Sverige. Det är rimligt. Varje land får lov att klara sig självt. Sverige bidrar med 2,5 miljarder till talibanerna per år fram till och med 2024. Så är det bestämt. Det finns ingen ambassad i Afghanistan utan ambassaden jobbar från Sverige. Stödet från Sverige ska inte stötta talibanerna. Det är dock naivt från Sveriges sida att tro att dessa bistånd inte stöttar den nuvarande regimen i Afghanistan. 

Det känns bra att Afghanistan och andra muslimska stater nu visar sitt rätta ansikte och att muslimer och kristna begriper att de inte har samma samhällssystem. Det har länge varit en sammanblandning av begreppen mellan tro och stat, men den kristna världen har velat tro att muslimer är som dem. Nej det är inte så och nu utkristalliseras vilket som är vad och hur olika religioner fungerar. Det är utmärkt att koranen är beställd i 100 000 exemplar på svenska av Kuwait, som vill "bekräfta den islamska religionens tolerans". Och dela ut denna bok i Sverige. Då kan fler svenskar få läsa vad som verkligen står i denna bok. 

Här kan ni redan nu läsa koranen på svenska. Och då framträder en gud som är bestraffande och hatar och hotar. Någon som alla måste falla på knä för. Det verkar mer vara någon sorts djävul som ett par miljarder människor tror på. Så sorgligt. Men över hälften av världens befolkning menar att någon gud är inblandad i allt som sker här. Och också kristna tror på djävulen. Stackars människor!

Människor tror på att helvetet finns. Och därför är den ende guden också bestraffande och skickar människor dit efter döden. Man får inte göra gudarna arga. Så har människor trott i tusentals år, men tidigare fanns åtminstone olika gudar att vända sig till. Tryck på bilden så blir den större. 

onsdag 12 juli 2023

En bild från 50-talet

Jo så här såg det ut då på 50-talet när jag och min bror befann oss i Blekinge som barn. Vi placerades hos denna familj som sommarbarn för att slippa ifrån förorten i Stockholm. De hade en liten gård som försörjde dem. Tio kor, grisar, höns, får och odlingar. Jag har varit där med min familj sedan dess på 90-talet och då var driften tjurar istället för kor. Bättre för då slipper man mjölka. 

Vi hjälpte till att vända höet ute på åkern, hässja hö och att lasta höet på en vagn som hästen drog plus att lägga höet inne på loftet ovanför korna i ladugården. Mycket jobb som gjordes för hand på den tiden. Det var inte tråkigt utan det var att hjälpa de vuxna. 

Det är en rikedom att ha minnen från den tiden och att ha fått vara med om det som nästan alla människor gjorde förr i tiden. Då när alla försörjde sig själva före den här tiden då välfärden ska ta hand om människor och vi har gått till industrisamhälle och vidare till informationssamhället. Vilket samhälle som helst duger bara det finns omtanke och kärlek mellan människor. 

Här står familjen som försörjde sig själva och tog hand om oss barn i sex somrar. De hade så mycket över att ge så de kunde ge det också till oss. Bilden är tagen av Ingvar Rudberg, vår pappa. 

tisdag 11 juli 2023

Härligt med Jämjöflickan som räddade rådjurskid

UPPDATERAT

 När jag var liten tillbringade jag sex somrar hos familjen Nilsson på deras gård utanför Jämjö. Nu har Yvonne Nilsson, också boende där, räddat ett rådjurskid från att bli dödad av en räv. Men då blev hon polisanmäld för detta. För någon trodde hon hade tagit in ett rådjurskid och att mamman till detta kid stod och skrek utanför. Jag vet inte om hon är släkt med den familjen Nilsson som jag bodde hos under somrarna, men kan tänka att hon kanske är det. För de var så där snälla och omhändertagande som familjer ska vara. Ingeborg och Hugo hette de, men är förstås döda sedan ganska länge. Men det var på en gård i Häljarum. Bra gjort Yvonne Nilsson! Polisanmälan lades ned dock till slut. 

Man ska ta hand om djuren. Omkring hälften av rådjurskiden blir dödade av rävar. Tyvärr! Ett rådjur där jag bor hade två kid från början, men sedan försvann ett av dem. Sorgligt, men sådant är livet för dessa bytesdjur. Och så gick det tydligen även för det lilla kidet som Yvonne Nilsson tog hand om. 

18:10

Jag frågade om Yvonne var släkt med den andra familjen Nilsson och det är hon. Hon är dotter till Birgitta som var dotter till Hugo och Ingeborg. Så roligt att jag frågade för först tänkte jag att jag vill inte veta för jag blir bara besviken. Men så skrev jag till henne ändå på facebook och fick svar! 

Bra gjort Yvonne Nilsson som räddade detta lilla rådjurskid. Men tyvärr så klarade det sig ändå inte. Eller var det mamman som kom och hämtade det? Ett sådant sagoslut kan man önska sig. 


Klart för Sverige med Nato

 Jaha så vände Erdogan på en femöring (fast den inte finns längre) och godkände Sveriges ansökan till Nato bara han fick ett löfte från EU att dörren ska öppnas på glänt mot Turkiet för en ansökan om medlemskap även där. Europeiska rådets ordförande Charles Michel meddelade att "djupare samarbeten ska utforskas". Betyder intet och är av noll värde, men då kunde Erdogan ändra sig utan att tappa ansiktet inför sina medborgare. 

Så står vi där som förra statsministern initierade som snart ratificerade medlemmar i Nato om inte Turkiet ändrar sig igen, det vet man aldrig, och henne var det som SVT hade valt att intervjua under morgonen. Fast även nuvarande statsministern Ulf Kristersson fick säga sitt lite senare. Det här kan vara upptakten till än värre förhållande till Ryssland eller också motsatsen.

Under större delen av mitt liv har jag haft svenska styrkor inpå knuten när det var övningar i skogarna med kulspruteknatter och militärfordon på vägarna för skärgården var senast invaderad av Ryssland för 300 år sedan. Det fanns spärrar kvar på vägarna från andra världskriget när jag var liten. Vi får se hur det blir nu. Men Östersjön blir ett innanhav för Nato och det ska väl bli tryggare?

PS. Talibaner är verkligen självdestruktiva och ska stoppa all verksamhet i Afghanistan från Sveriges sida. De har bidrag från Sverige och hjälp från olika svenska organisationer i landet. De vill inte ha våra smutsiga kristna pengar tydligen. Det är väl utmärkt inte mig emot. DS. 

En liten del av innanhavet för Nato, som Östersjön blir. Är vi tryggare nu eller har kriget kommit närmare? 

måndag 10 juli 2023

Toleransparadoxen i full frihet

 Redan filosoferna på 1900-talet visste att det var en paradox att toleranta samhällen skapade intolerans. Karl Popper beskrev detta i sin bok Det öppna samhället och dess fiender (1945). Han sade där. "Om vi på ett obegränsat sätt tolererar intoleranta människor, om vi inte är beredda att försvara ett tolerant samhälle mot de intolerantas angrepp, då kommer de toleranta att gå under, och toleransen med dem. Ett demokratiskt och öppet samhälle är således alltid utsatt för förfall inifrån, från människor som drar nytta av de friheter ett tolerant samhälle erbjuder i akt och mening att bekämpa just dessa friheter (tex yttrandefrihet)."

Exakt där står vi nu åter många decennier efter andra världskriget. Och det senaste uttrycket för detta är diskussionen fram och tillbaka om Sverige ska bli mer muslimskt i sitt uttryck. Karl Popper tänkte naturligtvis på Tyskland och vad som hade hänt där när han skrev sin bok, men att Sverige skulle befinna sig under press att ändra sin lagstiftning om yttrandefrihet från muslimskt håll fanns inte inom tankesfären då 1945. Men alla extrema riktningar inom religion och politik hotar öppna samhällen. Och det mest extrema som finns i världen just nu är samhällen där politik och religion har gått samman och försöker ändra hela världen till att bli som dessa 57 muslimska samhällen. 

Vi måste hävda rätten att inte tolerera de intoleranta, menade Karl Popper också. Intoleranta sekter har inte rätt att klaga på intolerans och deras frihet bör begränsas när de tolerantas säkerhet är hotad. De 4 000 som stod på Medborgarplatsen i går och hävdade att deras bok är helig och inte får brännas tillhör de mest intoleranta i Sverige i dag. Men vi har kring två miljoner invandrare i landet och detta var en liten minoritet, som så högljutt skrek Allahu Akbar. Det får de göra om de inte också tar till våld. 

PS. Så kräver då Erdogan att få medlemskap i EU nu igen. Han har velat det sedan evigheter och krävt detta så fort det har gått. Bra tillfälle nu igen. Tycker han. Han blandar ihop frågorna så mycket det går. EU vill inte släppa in honom. Så klart! DS.


Medborgarplatsen den 9 juli i nådens år 2023. Deras egen gudomlighet och helighet har de lagt i en bok och aldrig gått vidare från att se hur de själva har avsvurit sig den individuella friheten att tänka och tycka vad de vill. Samt att vilja få resten av svenska folket att bli likadana intoleranta.


söndag 9 juli 2023

Att inte förbjuda yttrandefrihet

 Nej det är klart att vi inte ska förbjuda yttrandefrihet i Sverige. Den ska finnas kvar. Vi ska inte låta Pakistan eller andra muslimska stater bestämma hur vår inrikespolitik ska se ut eller vad som ska stå i ordningslagar. Yttrandefriheten är en grundlag och det skulle ta lång tid att ändra den, för riksdagen måste då fatta två likadana beslut och det ska vara val emellan dessa beslut. Inte ska vi låta någon minoritet bestämma över majoriteten hur vi ska förhålla oss i det här landet. Det har tagit lång tid att nå fram till det här att alla har rätt att vara religiösa, men inte på bekostnad av någon annan. 

Diskussionen har gett ett gisslantagande från Turkiet av Sverige och president Erdogan hotar oss med att vi kommer att få stå utanför Nato i eviga tider. President Erdogan ser sig som efterföljare till de stora kalifer som förr i tiden kunde bestämma över Mellanöstern. Han är klämd mellan den islamska konferensorganisationen (IKO) med 67 islamska stater, som har sagt att Sverige måste sluta bränna koraner och FN:s människorättsråd som har extrainkallats. Det ses dock som ett skämt av vissa för där sitter stater som själva är riktiga skurkstater. Och inte alls bryr sig om mänskliga rättigheter, men som nu ska näpsa Sverige.

Inte kan dessa skurkstater bestämma över vår grundlag. Känsligheten hos religiösa har nu nått förment nya höjder i världen och Sverige måste äntligen ställa sig upp och säga att så här kan vi inte ha det. Så trist att detta ska behöva diskuteras på världsnivå. Det ska inte längre vara möjligt för president Erdogan att spela världsledare och pressa Sverige när det handlar om Nato. Att vara medlem där betyder inte att vi måste bli mer lika muslimska samhällen. 

Turkiet var inte ett muslimskt samhälle när detta land blev medlem 1952 i Nato. Denna försvarsallians var riktad mot Sovjet efter andra världskriget, men Turkiet har senare flera gånger ställt sig emot att Europa skulle försvaras. Sverige är ett föredöme för Turkiet och inte tvärtom. Det pågår ett krig i Europa och att inte låta Sverige vara med i Nato är ett försök att påtvinga Sverige en annan lagstiftning. Denna muslimska religion är alltid ute efter olika personer som ses som misshagliga som Salman Rushdie, Lars Vilks eller journalisterna på Charlie Hebdo, men nu är detta på en annan nivå när Sverige som land ska rätta sig efter muslimska tankegångar.  

President Erdogan kommer aldrig att bli nöjd med Sverige och lagstiftningen här, för han är beroende av hela den muslimska världen och vill utnyttja situationen så mycket som möjligt för sin egen diktatoriska tillfredställelse. 

PS. Det finns inte heliga föremål, men människor som tillskriver föremål helighet. Så det är en projicering av något som finns inuti människorna själva. Det är en omedveten del hos människan som tillskrivs föremål, när människorna borde ta tillbaka denna projicering och se att detta handlar om relationen med dem själva. DS. 

Erdogans fru Ermine är alltid inpackad på det här viset och hon har också prisat haremet, som på sin tid tog hand om kvinnor och lät dem studera samt förberedde dem för livet. Hon undvek att säga att sultanen var deras härskare och att de var tvungna att ställa upp sexuellt. Det var också förbjudet för muslimer att ha andra muslimer som slavar och därför skaffades kvinnorna till haremet genom räder mot otrogna. Erdogan själv har också sagt att kvinnans uppgift är att bli mor. Ermine har fött fyra barn. 

fredag 7 juli 2023

Varför ska kvinnor vara underställda män i Sverige?

 Tänk att sagoboken Tusen och en natt fortfarande bestämmer här på jorden och inte bara i Österlandet utan här i Väst också, invaderande Europa som aldrig förr. Tusen och en natt handlar om Scheherazade, som skulle tillbringa natten med den persiske kungen, som hade den otrevliga vanan att avrätta kvinnor efter ett dygns umgänge. Men Scheherazade är en klok kvinna och dessutom en sagoberätterska av rang, så hon slipper bli avrättad, för det hon berättar får aldrig något slut när dagen gryr och på så vis klarar hon sig helskinnad ända tills den persiske kungen ger upp och begriper att han inte kan hålla på och avrätta kvinnor. 

Den här sagoboken kan spåras tillbaka till 800-talet således efter att Muhammed hade haft sina uppenbarelser direkt från Allah. Det kan tänkas att behovet av dessa sagor var stort. Kvinnor är fortfarande underställda männen i Österlandet i de 57 länder där islam råder. Det är männens sätt att hålla kvinnor kort. Fast männen påstår att de skyddar kvinnorna genom att de får klä sig i heltäckande. Att mentaliteten helt enkelt är annorlunda hos män som är uppfostrade till att se kvinnor som underordnade. 

Islam säger att kvinnor är omyndiga och ska försörjas av männen. Kvinnans roll är att vara hustru och mor till mannens barn. Mannen har också rätt att tukta sin hustru och hålla sig borta från henne om hon inte lyder. Inte dela säng med henne. Eller handgripligen tillrättavisa henne (Sura 4:34). Ja så har döttrar bara halv arvsrätt för det är sönerna som behöver pengarna. De har större ekonomiskt ansvar. 

Islam är något som eventuellt behövdes då på 600-talet, men inte längre i vår värld. Vi har inte lagar och religion sammanblandade och svenska kyrkan skildes från staten år 2000. Kvinnor har samma rätt som män att ha arbete och försörja sig och bestämma över hur många barn hon vill föda. Och döttrar har arvsrätt på samma sätt som söner har det. Inte heller får någon man slå sin hustru i Sverige.

Men i Sverige är också mer än varannan utrikes född kvinna i 66 kommuner icke självförsörjande. Här i Sverige finns dock välfärd så denna kvinna kan försörjas av andra som betalar skatt. Det finns bidrag från första dagen hon befinner sig i Sverige så att kvinnan kan stanna hemma och föda barn. Kring en halv miljon barn i Sverige har utländsk bakgrund. Det är kring 24 procent av barnen i Sverige. 

Här kan i höra vad Ivar Arpi sade i SVT:s Aktuellt häromdagen om det ska vara tillåtet i Sverige att bränna en koran. Det som har upprört muslimer överallt. Och Adam Cwejman har förstått vad det handlar om. Att stå upp för det fria ordet eller inte. Och här vad Ilan Sadé tycker att statsministern borde säga om denna medlem i Nato som har tagit Sverige som gisslan. 

De här båda flickorna är glada och lyckliga över att vara fullt påklädda när de badar i Malmö. 

SCB:s statistik över invandringen uppdelat på kön plus födelseland i Sverige eller utanför landet.