söndag 1 september 2019

Ajöss och goodbye!

Nu har jag skrivit på bloggar i mer än tio år. Det räcker tycker jag. Vill inte uppmärksamma hur illa det står till i världen längre. Internet är uppdelad i en manlig och en kvinnlig sfär precis som ute i levande livet. Det finns sårade pojkar där ute och omhändertagande mammor. En del sajter är helt inne i den kvinnliga sfären och tillbakablickande, nostalgiska. Andra är stränga, vetenskapliga, mekaniska och manliga. Det finns ingen utveckling där heller. Allt är som vanligt. Jag har räknat till en massa mord/dråp den här augustimånaden och det verkar bli värre. Ingen värld jag vill vara del av. Den får andra sköta. 

PS. Om ni vill följa mig mer så finns jag på facebook under namnet Hach Rudberg. DS. 
Sommaren går mot sitt slut i trädgården.
Men än blommar rosorna!


fredag 30 augusti 2019

Mördades 12-årige Mahmoud på Värmdö?

Frågan uppstår nu när hans mamma Amina framträder i DN och berättar om honom. Han var en ordentlig pojke och skulle aldrig försvinna på det här viset, säger hon. Han var på väg till Ösbyskolans fotbollsplan där hans bror fanns och släpptes av några hundra meter därifrån har hans kusin berättat. Istället hittas han drunknad efter ett par dagar av Missing People i Ösbyträsk. Hur hamnade han så långt bort? Han försvann på lördag kväll och hittades på måndagen. 

Hela familjen är rädd säger mamman till Mahmoud. Hon vill skydda sin familj och familjen ska flytta för det är viktigt att ta hand om familjen. Hon anklagar inte någon och har inga bevis på att någon annan har gjort detta mot hennes son. Hon är bara misstänksam och känner en oro och stor rädsla. Om någon har gjort detta mot honom, vad kommer då hända henne och de andra barnen, undrar hon.

Polisen utreder fortfarande Mahmouds död som mord. De har också anmält sig själva för tjänstefel för att det ska klarläggas om de har gjort något fel, som inte genast på lördag natt började leta efter Mahmoud. Mamman säger att de aldrig pratade med henne utan bara med hennes barn. Mahmouds bröder. Familjen kom till Sverige förra året och har befunnit sig några månader på Värmdö. För en dryg vecka sedan berättade polisen att de inte är färdiga med utredningen kring Mahmouds död. Han försvann den 3 augusti och hittades drunknad den 5 augusti. 

Här skrev jag tidigare om detta. 


Ösbyskolans fotbollsplan ligger drygt en kilometer
från Ösbyträsk där Mahmoud hittades drunknad.

Faksimil från TV4. Godheten skapar till slut elände

Det är nog bra att vara god, men inse när det är dags att inte bara lägga sig platt på marken för att uppfylla godhetskraven. Jag har sett det där under 1900-talet då släktingar till mig bistod Afrika och Etiopien, för dessa stackars afrikaner skulle bli frälsta och ingå i samma sfär som den prästfamilj som växte upp i Vånga i början av 1900-talet och där barnen sedan tog sig till Stockholm. Min gammelfaster var en väldigt god människa. Hon tog hand om oss barn när mamma var svårt sjuk i astma. 

Den här godheten bottnar i oss alla även om vi inte vet det. För vi är ju inte kyrkliga längre eller frälsta av Jesus. Men den ingår i vårt kulturarv. Det är godheten, som har fått oss att "öppna våra hjärtan" och ta emot hundratusentals invånare från andra länder under många år. Men vi är inte Jesus någon av oss och vi kan inte bota alla människor eller lyfta dem till vår egen nivå, som har skapats i ett litet hörn av världen under flera generationer. Ända sedan svälten tvingade den egna befolkningen att emigrera under "lilla istiden", som varade fram till slutet på 1800-talet. Sista svältåren i Sverige var i slutet av 1860-talet.

Men ingen har längre det långa perspektivet på saker och ting utan det måste gå så långt att de nya invånarna i Sverige råkar illa ut genom skjutningar och brottslighet för att de officiella organen och medierna ska börja att reagera. Då drabbar den nya tiden inte bara oss som alltid har betalat skatt och gör det fortfarande utan också de som står utanför systemet. Rapporteringen om vad som pågår är sönderhackad mer än någonsin för nu pytsas alla nyheter ut genom internet och smått och stort blandas om vartannat. 

Och fortfarande tycker vi synd om afrikaner och andra som kommer från vad som var exotiska länder förr i tiden. Det ingår i vårt kulturarv. Vi kan inte ställa samma krav på dem som på oss själva för de har gått igenom så mycket. Vi ser inte att vi automatiskt trycker ned dem genom vår syn på dem som underställda. Istället ska de kompenseras ekonomiskt genom att ha samma villkor som alla andra i vårt land. Men ekonomi är något annat än att människovärdet hos alla är lika.

Långsamt har även de stora medierna i Sverige ändrat synen på saker och ting och i morse såg jag att moderatledaren Ulf Kristersson intervjuades i Morgonstudion och han fick faktiskt berätta hur han såg på migrationen och att vi inte kan ta hit många fler människor, när vi inte ens klarar de som är här redan. Men fortfarande är det så hemskt tycker de genomgoda som absolut vill att alla ska tas om hand ordentligt. När en 12-åring drunknar här på Värmdö beror det inte på att han inte är omhändertagen utan på att polisen inte gjorde sitt jobb. Och de anmäls för tjänstefel. Eller de anmälde sig själva för att förekomma, men familjen ville anmäla dem till JO. 

De absolut goda har fått dåligt samvete för alla som har kommit hit och som inte tas om hand ordentligt, men det kan inte vara deras fel att en 12-åring drunknar, eller att tonåringar blir kriminella underhuggare åt de vuxna kriminella. Eller att kvinnor nu också skjuts även om de är mammor och håller i ett barn. Eller för att de befinner sig i samma rum som en kriminell, för att de umgås med de kriminella och förälskar sig i deras annorlunda livsstil. Även om dessa kvinnor själva är ordentliga medborgare.

Jag känner igen det för jag råkade själv ut för det som 20-åring att ta hand om någon jag tyckte synd om, som var en kriminell fast jag anade det inte. Och jag hade en kusin, som dog när hon födde sitt tredje barn 27 år gammal, för hon "ville inte leva längre" sade läkarna. Hon förlorade så mycket blod. Men de hade kunnat rädda henne annars, menade läkarna, om hon hade haft lite livsvilja. Pappan till hennes barn var en kriminell rånare. Det där arvet har alla kvinnor i Sverige, som är uppfostrade att tycka synd om männen och gå i Jesu fotspår. De där stackarna som går så fel, de borttappade lammen ska tas om hand och älskas. Så länge inte detta blir allmänt erkänt som kulturarv, så kommer vår historia och det kulturella arvet att fortsätta på samma omedvetna sätt. 


Det här är en släkting till mig.
Hon var borgmästarfru i Köping och hette Jeanette Schenström.
Hon föddes i början på 1800-talet.

Pappren gäller borgmästaren Oscar Schenström i Köping. 
Deras son Maximilian Schenström var min farmors far. 
Han arbetade i Västerås som häradshövding och politiker. 


torsdag 29 augusti 2019

Ulf Lundell åtalad för grovt rattfylleri

UPPDATERAT
Så fick vi se honom i tingsrätten för fylleriåtal. Han har druckit mycket genom åren Ulf Lundell. Och nu åkte han dit när han skulle ut och jaga mera vin. Genom att köra sin bil. Han fick polisens blåljus i backspegeln och det uppmättes 1,5 promille i alkoholhalt, grovt rattfylleri, som i vanliga fall ger en månads fängelse. Men hänsyn tas naturligtvis till Ulf Lundell så han får knappast fängelse. Här skrev jag om honom senast när han åkte dit för någon hade ringt polisen och sagt att han körde bil berusad. Han ska få skyddstillsyn har socialtjänsten vädjat. Ulf Lundell lovar söka vård och bekosta denna själv. Dessutom har han inte druckit sedan han åkte fast den 2 april. Han vill också kunna köra bil med alkolås de kommande två åren. Elcykeln fungerar inte så bra på vintern för denne gamle man. 
5.9.2019
Jodå det blev skyddstillsyn. Lite gulligt rättssystem. Inte lika för alla utan hänsyn tas till ålder och annat. Bra!

Ulf Lundell är 69 år och pensionär.
Nu var han i Ystads tingsrätt
åtalad för grovt rattfylleri.
Om en vecka
kommer domen.
Faksimil från Google

Cissi Wallin åtalas för grovt förtal

Cissi Wallin berättade år 2017 att hon hade blivit våldtagen av Fredrik Virtanen. Nu blir hon åtalad för grovt förtal. Det är en infekterad historia som kom fram genom metoo-rörelsen. Antalet våldtäkter som anmäls har inte blivit färre utan fler - nära 8 000 anmälningar förra året - men enligt kritiker beror detta av att vi har så underliga lagar i Sverige. Väldigt få fälls dock för våldtäkt i Sverige. Bara omkring fem procent av de anmälda. 

Cissi Wallin har utretts sedan förra året och nu kommer åtalet. Hon riskerar fängelse i upp till två år. Men hon välkomnar detta och säger att alla både press och allmänhet är välkomna till rättegången. Hon tycker inte att hon har gjort något fel som har berättat vad hon har blivit utsatt för. Vi har naturligtvis inte total yttrandefrihet i landet. Det finns gränser för den också. Nu kommer den att prövas i rätten. Här skrev jag tidigare om Fredrik Virtanen. Här har han berättat om åren då han drogade och hatade sig själv. Han arbetade, hade groupies och knarkade, som han uttrycker det.

Här kan ni läsa vad Cissi Wallin skriver på sajten Gardet. 
Här skrev jag om henne när hon berättade att hon hade blivit våldtagen. 


Faksimil från sajten Gardet. 

onsdag 28 augusti 2019

Flyktingmottagningen förstörde Filipstads ekonomi

UPPDATERAT
När 2015 års flyktingpolitik fick genomslag i Filipstad i Värmland startade entreprenören Bert Karlsson tre flyktingboenden. Det hjälpte inte att kommunen protesterade. Det gick att tjäna grova pengar på att starta HVB-hem för asylsökande och det gjorde Bert Karlsson. Denna nya import av människor från länder, där de inte har fått någon utbildning, gör att de inte heller får några jobb i Filipstad. Det blir så att andra medborgare får ta hand om dem. Men det vill många inte göra, utan de infödda invånarna väljer att flytta från kommunen. 

I Uppdrag Granskning i kväll berättas hur statliga bidrag och ett statligt tvång gjorde att Filipstad nu går på knäna och har ett underskott i budgeten på 30 miljoner kronor för i år. Nu måste staten återigen gå in, men det går inte att se något slut på behovet av bidrag. I Filipstad bor nu cirka 750 vuxna individer med ursprung i Syrien, Somalia, Eritrea, Afghanistan och Irak. I denna grupp är arbetslösheten och bidragsberoendet mycket högt, samtidigt som utbildningsnivåerna är mycket låga, säger kommunchefen Claes Hultgren. Denna grupp riskerar att hamna i ett evigt utanförskap och redan nu belastar dessa den kommunala ekonomin tungt.

Eftersom Filipstad håller på att byta befolkning är situationen svår, enligt Jim Frölander, som är integrationsansvarig i Filipstad. Han säger att det är bara ett konstaterande av fakta, att det faktiskt är det de håller på att göra - byta befolkning - och då måste de förhålla sig till det. Nästan 11 000 invånare bodde i Filipstads kommun år 2019. Enligt SCB har läget i landet för kommunerna inte varit så illa sedan 2003. 

Det civilminister Shekarabi säger på slutet i programmet är typiskt politikersnack. Från 1 januari 2020 ska allt ordnas genom nya bidrag från staten. Hur många år då? Ingen vet. Det är ingen större idé att satsa på 45-åriga kvinnor med fem barn. Däremot måste barnen tas om hand och få skola och utbildning.

Uppdrag Granskning kan ses här på SVT Play eller i kväll på SVT1 klockan 20. 

29.8.2019
Alex Schulman är med i programmet också. Han väntar ständigt på den stora undergången för mänskligheten, så han är väl ironisk när han säger att det är "fint" att hans morfar Sven Stolpes hus har blivit moské. 
Här är statistiken över arbetslösheten bland utrikes födda
och bland inrikes födda. I hela Sverige.
Det är ohyggliga skillnader.
Men i Filipstad säger kommunen att den är
80 procent bland de som är födda utanför Europa. 

Det här är integrationssamordnaren i Filipstad Jim Frölander.
Han försöker få med sig andra kommuner för att
"uppvigla kommuner mot staten", som han säger.
Faksimil från Uppdrag Granskning. Amineh Kakabaveh utesluts ur vänsterpartiet

UPPDATERAT
Vänsterpartiet höll presskonferens och berättade att riksdagsledamoten Amineh Kakabaveh nu utesluts ur partiet. Hon har sagt att det har etablerats en islamsk stat, ett kalifat, i svenska förorter. Hon menar att de som kritiserar henne är islamister. Hon har spridit falska nyheter om detta, menar vänsterpartiet. Hon betalar heller inte den partiskatt som alla ska betala. Hon har sjukskrivit sig istället för att komma till riksdagsgruppens möten. Nu har vänsterpartiet tröttnat och utesluter henne. 

Hon har suttit i riksdagen sedan 2008. Hon har uttalat sig för moderaternas förslag till slöjförbud för barn i skolan, vilket tydligen blev för mycket. Hon menar att partiet har mobbat henne för att hon driver frågan om hedersförtryck. Hon ville inte heller rösta för Stefan Löfven som statsminister. Men hon fick näst mest personkryss i riksdagsvalet 2018 efter partiledaren Jonas Sjöstedt. Det visar återigen att det är ett splittrat Sverige vi lever i. Också på vänsterkanten. Vänsterpartiet menar att alla har rätt till sin åsikt, men inte till egna fakta. Då blir detta en propaganda som bygger på falska nyheter. Kakabeveh är uttalad marxist, men passar inte i vänsterpartiet. Hon blev utnämnd till Årets svensk år 2016 av tidningen Fokus för hennes idoga arbete mot hedersförtryck. Motiveringen löd: 
”Genom att uppmärksamma radikalisering, klan- och hedersförtryck blottlägger Amineh Kakabaveh i handling och tal och till en avsevärd personlig kostnad, den svenska oviljan att röra vid alltför känsliga ämnen. Hon gör det genom att ta fasta på värderingar som gäller alla, snarare än på särskiljande identiteter.”

Amineh Kakabaveh har inte fått någon information från vänsterpartiet, säger hon till Ekot.
– Jag känner inte till det här över huvud taget. Jag fick veta om att jag utesluts via medier, säger Kakabaveh till Ekot.
18:43
Kakabaveh tänker absolut inte lämna riksdagen, som vänsterpartiet har uppmanat henne. Hon kommer att sitta kvar antingen som vänsterpartist eller som vilde. Partiet har försökt bli av med henne förut, men inte lyckats. Det kommer ett program om henne i SVT2. Det heter "Min sanning". Hon säger där att hon tänker hoppa av partiet.
29.8.2019
Här skriver hon själv om röran i vänsterpartiet och om partiledaren Jonas Sjöstedt, som står på bild med företrädare för Stockholmsmoskén, som har arbetat för Muslimska brödraskapet. 
15:45
Hon är inte längre medlem i vänsterpartiet utan tänker sitta kvar i riksdagen som politisk vilde.

Amineh Kakabaveh har svarat på facebook
och menar att hon visst har betalat partiskatt.
Men att det är orimligt att göra detta
när hon är utfryst och mobbad. 

Ännu en kvinna mördad i en skjutning

UPPDATERAT
En kvinna i Råcksta på Multrågatan har mördats i natt i en skjutning i en lägenhet. Nu går vår gamla värld under, den som vi ha levt i sedan andra världskriget. Det här är en ny omgörning av landet. Det är det närmaste krig vi har kommit sedan vi själva krigade för mer än 200 år sedan. Undrar vad regeringen ska göra. Ska den åka och hälsa på hennes efterlämnade släkt? Och beklaga sorgen? Eller twittra upprört?
8:49
Kvinnan sköts med automatvapen genom ett fönster. Två maskerade gärningsmän flydde i en mörk bil av kombimodell. Ingen är gripen.
9.00
Kvinnan som mördades var 18 år och en kriminell man misstänks ha varit den som skulle skjutas. Det var vad han själv uppgav. Men numera går det bra med någon annan. 
11:13
Det var hon som sköts, men hon var inte målet. Det var en grovt kriminell dömd för bland annat rån, grova våldsbrott och narkotikabrott.
12:26
Polisen publicerar här en artikel som handlar om hur hårt de arbetar med att få bort det "grova skjutvapenvåldet". Apropå att kvinnan född 2001 har blivit mördad. Det handlar om narkotika och också om personer med kriminella kopplingar. Ja det är helt enkelt så att vi har maffialiknande gäng som har tagit över, men så beskrivs det naturligtvis inte här. 
15:37
Den 18-åring som sköts hör hemma i Fisksätra så nu ska det vara minnesstund där. Hon heter Ndella Jack.
29.8.2019
Hon hade just gift sig med Lamin Dibba i Gambia. Han anses ha varit målet för skotten. Han kom ut från fängelset i våras. Risk att skjutandet nu fortsätter. Men det här mordet uppmärksammas inte på samma sätt politiskt, som den kvinnliga läkaren i Malmö. Hon var av den sort som regeringen tycker ska finnas. Dessutom har hennes utbildning kostat mycket statliga pengar. En stor förlust för samhället. 
Ken Ring har med henne på sitt instagram
och säger "Vila i frid fina ängel". 

Ken Ring har uttalat sig om läget i Sverige 
som han redan förra året tyckte var 
katastrofalt. Vila i frid!

Och vad ska han säga i morgon när en oskyldig 18-årig kvinna
 har skjutits och mördats i Råcksta?
Vilket politikersnack!tisdag 27 augusti 2019

En 24-årig mamma försvarade sin bil och sin treåring

Tre män försökte ta 24-åriga Amy-Leigh Hills bil värd kring en halv miljon kronor när hon parkerade på sin uppfart i Birmingham. Men de fick inte bilen för hon försvarade både den och sin treåring, som satt i den. Jag måste berätta detta som motsats till allt elände som inträffar i världen och särskilt i Sverige. 

En av männen hade en kofot och begärde att hon skulle lämna över nycklarna, men hon vägrade. Hon slogs med rånarna och de fick nästan ned henne på marken. Men hon lyckades göra motstånd och försvara sin son Ronny. Hon sade åt dem att hennes son var i bilen, men de reagerade inte. Hon menar att hon handlade instinktivt. Ja, det är vad en mamma ska göra. Naturligtvis. Hon blev upptryckt mot sitt hus, men slog och sparkade de kriminella och skrek åt dem att ge sig iväg.

Hon hade en vän med sig som sade åt henne att lämna över nycklarna, men hon vägrade. De ringde polisen med högtalaren på och grannarna började undra vad som hände. Då tyckte de presumtiva bilrånarna att det var dags att ge sig iväg. Hennes treåring frågar nu hela tiden var elakingarna är någonstans. Biltjuvarna är inte fast, men polisen har släppt en video där man ser vad som händer, för att hitta dem. Här får mamman iväg den kriminelle utan hennes bil,
där hennes treårige son satt.
Bra gjort!
Nedan kan ni se de tre som inte fick med
sig bilen den dagen.
Polisen i Birmingham har släppt bilderna. 


Poliser i Finland sköts av svenskar.

UPPDATERAT
De båda poliser som sköts i Finland i Borgå blev skjutna av två svenska medborgare födda 1989 och 1994. Så trist att den "svenska" kriminaliteten sprider sig till våra grannländer. Poliserna som var i 35- och 45-årsåldern skadades av skott, men förmodigen räddades deras liv av den skyddsutrustning de hade. De båda misstänkta greps i söndags kväll efter en polisjakt då de återigen sköt mot poliser. Men ingen skadades då. Tre polisbilar blev krockskadade av de båda kriminella. De talar svenska och finska och var i Finland för att stjäla. De började skjuta direkt när polisen kom för att gripa dem. Den äldre har både svenskt och finskt medborgarskap. De båda är bröder och har tidvis bott i Borgå under sin uppväxt. Männen kommer att häktas i morgon eller på torsdag. Då får vi veta mer om dem.
11.34
Medier i Finland skriver om bröderna så det går att förstå vilka de är. Hufvudstadsbladet skriver här att pappan fick en tråkig överraskning på sin födelsedag. Han är således Paul Granholm och bor i Stockholm. Närmare bestämt med Johanneshov som postadress. Han är uppvuxen i Finland i Borgå och flyttade som 19-åring till Sverige. När sönerna var tonåringar flyttade de till Stockholm efter att ha vuxit upp i Borgå. De båda har nu varit i Finland i en månad. Den äldre brodern Richard Granholm har hunnit dra på sig ett kriminalregister i Sverige, men i Finland är ingen av dem straffade tidigare. I morgon onsdag ska de senast begäras häktade.  
13.00
Poliserna överrumplades och en polis fick ett vapen riktat rakt mot tinningen. De båda bröderna hade ringt ett falskt nödsamtal. Bröderna hade inte dolt sina ansikten och det kan ha tytt på att de tänkte döda poliserna. Bröderna körde sin Volvo hela tiden med svenska skyltar, vilket gjorde det lättare att hitta bilen. De misstänkta krävde att poliserna skulle överlämna sina vapen. Men en av poliserna kom loss och tog skydd bakom en bil. 
16:58
En skolkompis i Borgå säger att han aldrig hade kunnat tro att de båda bröderna skulle göra så här. Raymond Granholm var lite vild i sin ungdom, men de var alla lite busiga. Så det är som vanligt då? Att det är först när de invandrar till Sverige som det brakar loss. Så säger ju ofta kriminella att det är för lätt att begå brott här. Och att straffen uteblir. För menlöst samhälle helt enkelt. Men nu lär de väl bli inlåsta i Finland ett tag.
28.8.2019
De båda är begärda häktade och kommer att bli föremål för häktningsförhandlingar i morgon torsdag på eftermiddagen. 
29.8.2019
Båda bröderna är nu häktade på sannolika skäl misstänkta för mordförsök på två poliser. Åtal ska väckas den 24 januari nästa år.

PS. Pappa Granholm tror att bröderna skäms nu. Han är författare och kommer med en ny bok i september. DS.
Här är de båda gripna.
Någon som känner igen dem?
Faksimil från Expressen. Så här lär de se ut i levande livet. 
Richard Granholm till höger.
Tyvärr så bor hans bror Raymond
i Björkhagen där jag är uppvuxen. 
De andra bor i Hammarbyhöjden
strax intill.