torsdag 18 april 2024

Dubai trotsar vädergudarna

 Det är nog inte så bra att bygga en stad i öknen utan avlopp för regnvatten sk dagvatten. Det upptäckte invånarna i Dubai när det föll ett års regn på några timmar. Staden översvämmades och alla flyg ställdes in för det gick inte att landa säkert och inte heller att lyfta från flygplatsen. Men det var kaos redan i vintras när det kom en hagelstorm över Oman och andra länder. Plus Dubai då igen. 

Nu kom det 142 mm regn över staden. Tydligen så gör denna bebyggelse att det skapas något som heter mänsklig påverkan på vädret. Det vill säga det bildas fler moln och därmed är risken för regn och annan nederbörd större. Eller också har Dubai råkat i onåd hos Allah. Ursäkta mig, men jag tycker att tron på gudar är lite överdriven i vår elektroniska tid. Och att det är väl lite övermaga att bygga en mer än 800 meters hög byggnad Burj Khalifa i Dubai. Ju fler partiklar som finns i luften desto lättar bildas moln och regn. Och människor är bäst på att släppa ut partiklar, särskilt i Dubai, där alla måste åka bil. Över tre miljoner människor bor i Dubai. 


Den här stackars katten drabbades också av människans dårskap i Dubai. Men en snäll polis kom och räddade den med båt. 
 

onsdag 17 april 2024

Ja till ny könslag

Riksdagen röstade i dag ja till en ny könslag. Det blir utmärkt det för andra länder har redan en liknande könslag, där tonåringar kan byta kön. I Sverige blir det nu med föräldrars tillstånd från 16 år. I Norge kan ett barn ändra kön från sex års ålder med föräldrars tillstånd. En enklare medicinsk utredning blir det nu i Sverige också och inte en lång och besvärlig. I Tyskland får myndiga tyskar byta kön om de vill. Inget tillstånd behövs från myndigheter. I Finland går det att byta kön om man fyllt 18 år. I Danmark är det likaså 18 år som gäller.  

Det är inte möjligt för någon som tycker sig vara född med rätt kön att begripa vad som rör sig i dessa människor. Det är flest flickor som vill byta kön till pojke. Två tredjedelar är av kvinnokön som vill byta. För mig framstår det som en sned maktfördelning för kvinnor har länge varit förfördelade när det gäller makt. Och är det fortfarande. Men det är ändå bara kring 60 människor som vill byta kön varje år i Sverige. De allra flesta är således nöjda med sitt kön. Att byta kön kan medföra livslång behandling. Det kostar samhället 400 000 att byta kön på kvinna, men 800 000 att byta kön på man. Då betyder det inklusive medicinska ingrepp och uppföljning. 


Det här är Sam som tänker byta kön. Är detta en man eller kvinna? Sam ville ha ett tredje kön. 


söndag 14 april 2024

Allahs stat i krig

UPPDATERAT

 Människor behåller sina religiösa kollektiva system under årtusenden. Inget kan få dem att ändra sig i grupp. Särskilt inte Iran som är Allahs egen stat. Och inte något alls har hänt inom kollektivet av män sedan Muhammed gick omkring på jorden och predikade krig. 

Låt dem nu kriga ett tag så får vi se hur det går. Ibland måste det gå alldeles för långt för att människor till sist ska inse att de har gått på fel väg. I natt drömde jag om lutfisk och vaknade med tårar i ögonen. Kan tänka att det beror av att lutfisk var något som min mamma gjorde i ordning i min barndom. Till julen. En kompenserande dröm till den verklighet som utspelar sig. 

De stora religionerna har alltid stått emot varandra. Farligare än någonsin nu när det är möjligt för mänskligheten att utrota sig självt. Jorden kommer inte att gå under, bara omvandlas till mera natur och kanske ett bättre ställe för djuren. De riktiga djuren således, inte de groteska monstren till djur i människoklädnad. 

Meningen med en tillvaro som människa är inte att bli religiös utan att förbli andlig. Att ha kontakt inåt var och en med något annat än det medvetna livet, men inte gå in för varken religion eller politik och fastna där i slagord och svart-vita bilder av andra människor. Men där hamnar ändå mänskligheten med jämna mellanrum i tiden. 

En liten 7-årig arabisk beduinflicka skadades svårt när alla drönarna föll över Israel i natt. Hon träffades av splitter. Annars drabbade inte dessa drönare särskilt hårt för de blev nedskjutna. Men för ledarna i Iran är det ändå ett segrande anfall. De behöver behålla folket på ledarnas sida och hämnden är alltid ljuv för att Israel attackerade ett iranskt konsulat i Damaskus. Det brukar vara tabu, men här fick de bort höga iranska militärer och det ansågs vara värt priset. 

Damaskus är en av världens äldsta städer, som fortfarande bebos och kriget om staden har pågått sedan åtminstone år 635 då araberna erövrade staden. Muhammed var död, men hans läror hade fått fäste. Staden omnämns också i bibeln i första Mosebok. Staden grundades av en arameisk kung på 1000-talet före Kristus. Så slaget om denna stad har stått i tusentals år. Fast araméerna var inte krigiska utan anpassade sig till dem, som hade slagit sig ned tidigare på platser dit de kom. 

15 april 2024

Situationen i Mellanöstern går tillbaka 100 år när England och Frankrike delade upp landet mellan sig. Fast England hade lovat bort landet till både araber och judar. Det var på den tiden då nationalstater var viktiga så det blev också så i Mellanöstern. Fast judar och araber tidigare hade kunnat bo på samma ställen. 

Då grundades motsättningarna mellan de båda folkslagen judar och araber. Och Palestina skulle bli arabiskt och inte judiskt ansåg araberna. Så därför säger de nu att deras Palestina ska sträcks sig från floden Jordan till Medelhavet. Det betyder att Israel ska utplånas. Tyvärr var det koloniministern Winston Churchill som delade upp landet genom att okänsligt dra raka gränser utan hänsyn till folken som bodde där. Han var åtta dagar i området innan han bestämde sig. 

Allt detta berodde också av att England under första världskriget ville ha judarna på sin sida, för de trodde på att judar hade makt i världens olika länder. 

16 april 2024

Här kan ni läsa om utvecklingen hitintills. Det är ett religiöst krig som pågår och Iran står bakom detta. En text på ledarplats i Göteborgs-Posten som berättar sanningen om detta galna krig. Det handlar inte om Gaza utan om att Israel ska utplånas nu äntligen. Det är den totala missuppfattningen kring vad religion ska stå för. Det blir istället som om motsvarigheten till djävulen har tagit plats i människorna i Mellanöstern. 


Så här ser kollektivet av religiösa islamska män ut. De ser fiender i andra religiösa grupper. Dessa krig tar aldrig slut om inte människorna själva var och en ändrar sig. Det brukar vara kvinnan bakom allt, men de är alldeles för förtryckta i denna manliga hemisfär.


fredag 12 april 2024

Jag har gett upp angående mord

 Jag jobbade länge för att få politikerna att bry sig om morden. Jag räknade dem och skrev till politiker särskilt då de socialdemokratiska när det fortfarande gick att göra något åt detta. Morgan Johansson justitieminister var glad över alla mord år 2020 för då skulle Trelleborg få ett stort fängelse tänk vad många arbetstillfällen det skulle skapa. Och att BNP plötsligt steg i början av detta år 2024. Vad kan det bero på? Visste ni att även alla brott och sjukvård för offer, kostnader för dessa brott också räknas in i BNP? 

Jag skrev till justiteminister Morgan Johansson om morden år 2019. Då hade jag räknat mord i tre år, men det blev inte ens ett svar på detta brev. Socialdemokraterna struntade totalt i de problem som invandringen medförde bara de fick behålla makten. Det var invandrarna som höll dem under armarna och gör det fortfarande. Det är därför de har så höga siffror som över 30 procent. 

Redan när de båda, mor och son, mördades på Ikea år 2015 så tyckte jag att socialdemokraterna kunde ha brytt sig. De var i Västerås samtidigt samma dag som Carola Herlin och Emil Herlin var på Ikea och mördades där, men inte sjutton kunde dåvarande statsministern Stefan Löfven säga något om detta. Det skulle ha varit främlingsfientligt. 

Men nu rusar alla politiker iväg till Skärholmen, för att lägga blommor där Mikael Janicki, 39, blev ihjälskjuten när han mopsade sig mot ett gäng ungdomar. Ja vill du vara lycklig eller ha rätt som Dr Phil brukar säga. Ursäkta mig! Huka er i bänkarne för nu laddar han om, som statsminister Tage Erlander en gång berättade som en rolig historia i den enkanaliga televisionen. Det andra skottet dödade Mikael Janicki nu. Så den roliga historien går absolut inte att berätta igen. Jag blir så trött på det Sverige som har blivit ett hopplöst land med gäng som bestämmer. 

Det är följden av en urbota idiotisk politik där vi skulle buga och bocka för nya invånare och myndigheterna annonserade (!) efter invandrare. Till vårt härliga land med alla bidrag och fri tandvård. Ja för nytillkomna förstås. Inte undra på att det kom hit horder av ungdomar, som många påstod att de var barn. Och så fick de uppehållstillstånd av socialdemokraterna för det var ju så synd om dem. Myndigheterna struntade i vad som var sant. Också Iraks försvarsministers familj fick bidrag i landet fast han hade full lön i sitt eget hemland. Han hade använt ett annat namn i Sverige. Lätt som en plätt!

Den nuvarande regeringen försöker nog så gott det går, men så länge det är så synd om alla hitresta vare sig de är kriminella eller inte så kan inte politiken ändras på riktigt. Kanske kan nu mordet på Mikael Janicki äntligen förändra något. Men så sades också när 12-åriga Adriana sköts ihjäl av ett gäng under förra regeringen. Mikaels syster stöttas nu av Adrianas mamma för de båda är bästa vänner. 

En majoritet av alla mord begås av personer med en icke-helsvensk bakgrund. En statistisk sanning. 


Mikael Janicki blev 39 år. Han är det senaste offret för ett förvandlat Sverige, som absolut inte går att känna igen. 

torsdag 11 april 2024

JK Rowling osams om könsbyte med skådespelarna i Harry Potter

Varför ger sig JK Rowling in i en strid om människors könsbyte med skådespelarna Daniel Radcliffe och Emma Watson, som spelade Harry Potter respektive Hermione Granger i de åtta filmerna om trollkarlarna under utbildning? JK Rowling har skapat en speciell värld i dessa böcker, som blev en världssuccé, där hon tar ställning för många avarter av varelser, men har nu engagerat sig mot könsbyten. Varför då?

Det är ett mycket litet problem för mänskligheten, att en del tycker sig ha blivit födda med fel kön. Det finns mycket bättre frågor att engagera sig i för en författare som har blivit miljardär på sitt författarskap. Hon skulle kunna göra mycket mer för mänskligheten och kan ha missuppfattat uppdraget i sitt liv, men det är också mycket mänskligt, att inte vara klar med sitt eget sårade ego även som världsberömd författare. 

JK Rowling donerade närmare en miljon kronor till For Women Scotland, som är en organisation, som motsätter sig att individer får ändra sitt registrerade kön i juridiska dokument genom självdeklaration. Hon ansåg att transrörelsen var ett hot mot ordet "kvinna". 

Det är ett fåtal individer som upplever sig så störda av sitt biologiska kön att de vill byta. De mår oftast inte heller bättre efter att ha bytt och de måste leva hela sitt förmodligen förkortade liv under medicinering. Det är inte något att unna någon enda människa. 

Detta är ännu en återvändsgränd i diskussionen om ord. Och varför denna författare ger sig in i detta getingbo är inte så förståeligt nu när hon tycker att de båda skådespelarna ska be om ursäkt till de känsliga och traumatiserade människorna som vill byta kön - och särskilt då de stackars kvinnorna. De är till antalet flest som könsbytare. 

Den synen på sig själv är nu en psykiatrisk diagnos, vilket betyder att den finns i huvudet på människorna. Och inte behöver vara verklig. De barn som vill byta kön kvarstår inte i många fall med sin önskan när de blir äldre. Men samhället har bestämt sig för att tillmötesgå denna önskan hos denna minoritet även fast det oftast handlar om att denna grupp är homosexuell. Och det har blivit en fråga som har gått från medicin till politik och juridik. 

I Sverige är det frågan om ifall någon fritt ska kunna byta sitt kön juridiskt utan någon könsdysfori. Riksdagen ska ta ställning till detta. Är det hipp som happ ifall någon tycker att det vore bra att få byta kön rent juridiskt? Det verkar vara ännu en återvändsgränd när ett samhälle drar iväg så långt. Men det sägs vara av en respekt för individens olika behov. Och våra tre grannländer har redan genomfört denna lagstiftning. Den kan vara på plats i Sverige i år om riksdagen godkänner den. 

Ord är faktiskt inte så viktiga som JK Rowling anser och ordet kvinna är inte hotat naturligtvis eftersom detta ord behövs för att beskriva kring halva mänskligheten. I Sverige är det cirka 60 personer som varje år byter kön, inget hot alls mot mig eller andra som kvinnor. Fast de flesta som byter kön till två tredjedelar är kvinnor. Det säger istället något om maktbalansen i samhället. 

JK Rowling har beskrivit under pseudonym hur en man i kvinnokläder mördar. Och boken mynnar ut i att aldrig lita på en man i kvinnokläder. Boken handlar om en seriemördande transvestit. JK Rowling har beskrivit hur hon själv skulle ha kunnat övertalas att byta kön som ung för att hon mådde illa. Därför motsätter hon sig könsbyten.


fredag 5 april 2024

Att gå igenom döden och få nytt liv

UPPDATERAT

 Det var min lillasyster som undrade om det eventuellt fanns något protokoll från mammas död. Om hon hade obducerats. Det fick mig att förstå att jag aldrig hade tagit itu med detta smärtsamma särskilt grundligt. Hela mitt liv har jag flytt från jobbiga situationer och hoppats att få ett nytt liv. Och det fick jag till slut också i förhållandet med min sambo. Vi var tillsammans i drygt 30 år innan han dog i cancer. 

Tyvärr finns det något som ser ut som en förbannelse i släkten: barnen som har blivit 20plus har förlorat en förälder, vilket orsakar stor smärta förstås. För den föräldern dör i förtid. Nu när det sägs att vi alla ska bli 120 år gamla. Det är en skamlig lögn från samhället för att vi inte ska klaga så mycket över våra sjunkande pensioner.

I botten av allt detta finns nu min egen smärta då mamma dog. Jag hittade henne död. Fy sjutton vad jag avskyr att se människor döda. Det är så obegripligt även om jag menar att livet fortsätter på något sätt på andra sidan när människor dör. Men särskilt den människa som tog mig hit till jorden borde ha levt längre. Hon skulle ha blivit 100 år i år, men blev bara 43 år. 

Så nu har jag äntligen vänt mig till Rättsmedicinalverket för att få veta om det finns en obduktion av henne. Om någon samhällelig instans brydde sig om att ta reda på varför hon dog. Hon dog ju hemma och då borde samhället ha brytt sig. Jo det gjorde åtminstone den läkare hon hade för han sade att han hade velat ha henne på sjukhus, men mamma ville inte vara där för hon hade ju en dotter att ta hand om. En liten på ett år. 

Polisen brydde sig också för de kom hem och frågade ut mig om vad som hade hänt. Dumt nog berättade jag inte för dem att hon hade blivit svårt misshandlad innan hon dog. Jag satte inte det då i samband med hennes död. Hon var ju sjuk, hade astma, och misshandeln hade hänt ett par månader tidigare. Jag hittade henne då också. I en blodpöl. Hon hade slagits medvetslös av min lillasysters pappa. 

Men det fanns ingen att vända sig till. Det var bara att samla ihop resterna av det liv som fanns och ta itu med det dagliga. Om samhället hade fungerat för min mamma hade hon polisanmält detta och gått till läkare, men det gjorde hon inte. Hon var förtryckt som så många kvinnor hade varit och är ännu i denna dag. 

Själv trodde jag att jag hade gått vidare tillräckligt långt ifrån denna omvälvande händelse i mitt liv, men fick inse nu att det räckte inte. Det behövdes ett varv till genom symbolisk död och nytt liv. För så beskrivs våra liv på en viss nivå. Vi kan dö och återuppstå igen. Precis som vår religion säger oss. Men de flesta tror att det var Jesus som var sådan, inte var och en av oss. 

Denna konkretisering av religioner är vår tids förbannelse och orsakar krig och fysisk död. Men inte särskilt många begriper att religioner ska ses som något icke-konkret som beskriver hur vi alla människor kan göra. Det gäller att transcendera och inte fastna i en beskrivning av en gubbe i himlen eller tro att man måste ta död på alla kristna för att upprätta det Muhammed och Allah ville. Mänskligheten har gått så fel där. 

Nästa fas är att just begripa att det religionerna beskriver finns inuti oss och inte utanför. Vi kan gå igenom symboliska dödar och få nya liv, vilket en del av mänskligheten har förstått, men för präster och imamer så är detta naturligtvis tabu att tala om, för de vill behålla sin makt. 

Vi kan ständigt omvärdera vad som har hänt oss, när vi inte begrep bättre, och gå vidare till något nytt. Vi behöver inte vänta tills vi är fysiskt döda för att se på våra liv. Och inse något mer. Själv inväntar jag att Sverige, som är så sekulariserat eventuellt ska kunna gå före där, och berätta för resten av världen hur man gör. Och att den tunga börda som invandringen har lagt på oss kan vara en välsignelse. För denna krock i kulturer kan i bästa fall få oss alla att inse det grundläggande förhållningssättet gällande liv och död, som vi behöver inta nu för att låta oss alla gå vidare. Detta väckte min lillasysters fråga i mig om hur vår mamma dog. 

Jag är inte ensam om detta betraktelsesätt utan alla religioner beskriver också detta så gott de förstår. Och Joseph Campbell, som har studerat alla människans myter, har förklarat att detta är en stor mystisk upplevelse i en individs liv. "Individen är inte längre identifierad med sin fysiska kropp, utan med det medvetande som besjälar denna kropp, och de begränsningar som vidlåder kroppen binder inte längre medvetandet. Man blir fri i sin bundenhet." Citat ur en liten bok som heter Det här med gudar... Det betyder att uppnå evighetens frihet men ändå vara bunden till kroppen. Livet blir då ett glädjefyllt deltagande i världens sorger.

6 april 2024

Jo detta är detsamma som buddhismen säger och Joseph Campbell verkade gilla denna religion. Även min mamma tyckte att buddhismen var en bra religion. Hur hon hade kommit fram till detta vet jag dock inte. Campbell har inspirerat till sådana filmer som Star Wars, för det var först då när George Lucas kom i kontakt med Campbells syn på hjälteresan, som han kunde slutföra manuset till den första filmen, som kom 1977. Den monomyt som Campbell talar om är att alla berättelser kretsar kring en enda stor berättelse hos människor världen över och i alla tider. Men numera har utstakade konservativa religioner där makt betyder mycket tagit över världen. Inte undra på att Putin gillar sin ortodoxa religions makthavare. 

7 april 2024

"Värdsliga skatter får ni skaffa er själva om ni behöver det, det hon talade om var något annat. En inre skatt som ni alla har inom er, men som är så svår att få syn på. Det är därför allt genom historien talar om detta i liknelser, som sagor, som skattjakter och som ett sökande som aldrig upphör. Men många människor går fel på vägen mot sin inre skatt och tar ett sidospår. Det kan sluta illa. Precis som det gjorde för hennes arbetskamrat på DN, som tog livet av sig genom att hälla i sig sprit och gå och dränka sig i närmsta vattendrag. Det var fortfarande sorgligt för henne att tänka på det för henne och det bidrog också till att hon slutade på tidningen. Varför skulle just han göra så? Han som var en uppburen journalist på tidningen? Men det räckte inte. Han var en övertygad kommunist också och möjligen drabbade insikten om att han hade gått på fel livsväg honom. "

sidan 217 ur Innan glädjen infinner sig 

8 april 2024

Att ta livet av sig är en total missuppfattning av det uppdrag varje människa har, för då försvinner kroppen och bundenheten till jorden, som är motsatsen till friheten och fågelns flykt. Men ingen kan bli fri som begår självmord. Vår kroppsliga tillvaro är beroende av bundenheten till jorden, som behövs för att vi ska kunna upptäcka hjältens resa och bli fria som fågeln medvetet. Slutet på hjältens resa är att återvända till verkligheten och hjälpa andra. Inte att försvinna bort genom självmord eller som en indisk yogi gå upp i extasen över ljuset. Det handlar om visheten och kraften i att återvända och tjäna andra. Skillnaden mellan en kändis och en hjälte är att den förre lever enbart för sig själv medan en hjälte vill hjälpa andra och därmed stötta och befria samhället. 



Så här beskriver Joseph Campbell den eviga vandringen mellan liv, död och nytt liv. Det är vars och ens hjälteresa och detta behöver mänskligheten inse medvetet i nästa steg. Så kan vi få slut på de bojor som religionerna har lagt på oss och förvandla dem till de ständiga andliga upptäckter, som de borde vara.

Det här hjältemönstret som beskrevs av Campbell har flitigt använts i olika filmer. Det är den ytliga användningen av detta, som inte behöver betyda någon större omvandling av den människa som ser dessa filmer. Tryck på bilden så blir den större.

onsdag 3 april 2024

Alla lurade av klimatpropagandan

 Det är ingen skillnad på vädret eller klimatet mot förr. Det är sig likt. Sjätte månaden nu som det snöar i Stockholmstrakten och snön ligger kvar. Jag har upplevt snart åtta decennier av väder. Skillnaden nu är att alla lastbilar ska ta sig fram på däck som inte klarar vädret. Förr i världen var dessa fordon inte så stora, tunga och långa och hade dessutom snökedjor om snöstormen slog till. 

Men från medier och forskare har det omtalats att det ska bli Medelhavsklimat här och detta har påverkat nya generationer, som tror på denna profetia. Dessutom har det påverkat meteorologerna, som faller i samma fälla. SVT anklagade i morse Trafikverket för detta, men fick förklaringen att det är lastbilarna som fastnar i backarna och därför blir det köer och dessutom kommer inte de räddande bärgarna fram heller. Ansvaret för att köra på vägarna är bilisternas. Och de hade fått höra att inte köra med sommardäck, men det gör lastbilar ändå. 

Vi betalar själva för plogningen här omkring och den sköter sig utmärkt. Det plogades i går kväll fast det fortsatte att snöa, men det gick fint att komma ut till stora vägen. Men det finns en övertro på människors förmåga att slå mot naturen. Dessa krafter är alltid större än vi är och vi behöver rätta oss. Men det har den "civiliserade" människan glömt bort. 

Och just när jag var tacksam över att elen inte försvann när det var snöstorm så gjorde den det. Men den var bara borta någon timme nu. Inte något dygn som den har varit i dåtiden. 

En tredjedel av landet hade vår, men där kom ett rejält bakslag med snö i så gott som hela landet. Och mer lär komma i morgon. Men meteorologerna har bestämt att våren aldrig backar till vinter. Det lyssnar dock inte vädrets makter på. 
Så här mycket is finns det nu vid Nordpolen. Jag är glad att det inte är mer än så. 

måndag 1 april 2024

Nu är det redan april och Ven måste grävas bort

 Ja kära nån nu är det redan 1 april och Ven ska omvandlas till marinbas och 500 meter måste tas bort av ön för att hangarfartygen ska kunna vända säkert. Nä det är förstås ljug. För som sagt det är ju första april. Själv ljuger jag inte för det finns så mycket elände i världen så ingenting verkar omöjligt i denna jämmerdal. Därför tröttnade jag också på att skriva. 

Blev tvungen att vila upp mig för det gick inte att läsa nyheterna längre för varje dag fanns där sprängningar, mordförsök och mord i mitt gamla fädernesland. Nu har jag lärt mig att sålla hårt i allt. Och det går inte åt så mycket tid längre till att hålla sig à jour. Annars kunde jag sitta halva dagen och ta mig igenom vad som stod på i världen. 

Fick svår abstinens av allt detta och var tvungen att vila upp mig. Det var läkarens order. Nä inte heller sant. Jag går inte till läkare om jag kan slippa. Men lycklig är jag, precis som alla undersökningar har konstaterat. Man blir verkligen lyckligare med ålder. Det beror av allt som man har tagit sig igenom i det långa liv som har passerat. 

De flesta av mina gamla kompisar lever inte ens längre. Bara en sådan sak. Där står jag och andra snart ensamma kvar, men det är inte sorgligt utan roligt att bli äldre. Även om det finns krämpor så är det gott att leva. 

Men samtidigt så försvinner världen en smula ju längre man lever. Det är inget för ungdomen att begripa för de ska uppleva allt och lära sig av sina konkreta liv, men när man så lever sista tredjedelen eller fjärde- eller femtedelen av sitt liv så börjar världen där ute att långsamt försvagas i konturerna och suddas ut en smula. 

Detta beror av att man förbereder sig för den stora övergången till ett annat stadium. Precis som det var innan man föddes. Eller som min sambo sade eftertänksamt när han betraktade sina små barn: det är så mycket de behöver lära sig. Jo det stämmer, men det är med glädje som alla kastar sig in i detta äventyr som kallas livet på jorden. 

Ha nu en glad första april och bli inte lurade av de stackars små skämten i medierna. Var glad att några ännu orkar skämta i denna söndertrasade tid. Detta som är en kvarleva från någon forntida hednisk fest som ordnades för att fira vårens ankomst! Och att man (dvs jag och några gamlingar till) överlevde vintern ännu en gång. 

Den allra käraste släkten uppenbarade sig med presenter i denna vårens tid. Tack för att ni finns!

onsdag 13 mars 2024

Meningen med livet och hur man når lycka

 I förmiddags pratade de om lycka på TV4. Någon hade skrivit en bok om hur man uppnår lycka. Och hon sade att det är en känsla. Jovisst är det så. Men jag hörde henne aldrig säga att lyckan kommer inifrån. För alla våra olika känslor är något vi kan våga uppleva och genom dem kunna gå vidare. Även om vi upplever svårigheter. 

Men sedan såg jag flera program om olika psykopater. För jag har aldrig förstått dem. Nu insåg jag att de är oförmögna till känslor av empati. Att de enbart tänker på sig själva. Att de inte ser andra människor som de varelser de är utan som saker, som man kan ta bort. De är otroligt logiska och ytliga för de förstår inte alla regler och lagar som är instiftade. För dessa gäller inte dem. Lite så har vi det i Sverige, eftersom våra regler och lagar säkert framstår som underliga till en viss del för sådana som de afghanska mördarna jag skrev om senast. 

Meningen med livet för mig är att ha ordnat livet för mig och mina närmaste, så att alla har fått vad de önskar sig. Det var därför jag gav bort min fasta egendom 2021. Det kändes helt okej. Och nu verkar det hela ha blivit som jag hoppades för pengarna från detta har använts till något gott för dem och också för deras nära och kära. Allt började med att min sambo dog 2014, vilket var mycket svårt för oss alla, men jag tror att han ler i sin himmel nu när vi har återhämtat oss en smula. 

Jag har skrivit om lycka och glädje också i min senaste bok från hösten 2023 "Innan glädjen infinner sig". För den glädje jag skriver om där är den lycka som kommer inifrån och den försvinner inte när man väl har uppnått den som en stabil grund. Men innan den glädjen och lyckan finns går människor igenom massor med olika händelser, olyckor, kanske anhörigas död eller andra svårigheter som krig.

Men en del når aldrig denna stabila grund av glädje och lycka och särskilt inte då psykopater vad jag förstår. De verkar också födda så som de senare blir. En av dem sade att han hade tänkt på att mörda sedan han var 12 och det blev verklighet när han var 26 år. Dessa psykopater skulle också ha fortsatt att mörda om de inte hade blivit fast. Inom dem fanns som en hungrig varg, som alltid ville ha mer. De vet inte varför. 

Kanske behövs det många liv för att uppnå den trygga grund som lycka och glädje ger. Jag vet inte. Bara att i mig har den grunden förmodligen funnits sedan jag föddes. 


måndag 11 mars 2024

Mord på Värmdö

UPPDATERAT

 En väska vid väg 222 vid Gustavsberg fick några att reagera och ringa polisen. När polisen undersökte väskan upptäcktes en kropp. Det är förstås inte säkert att denna kropp har mördats på Värmdö. Här är det nästan alltid lugnt. Det är därför så många bor här på sommaren. 

Polisen spärrade av en fil vid Farstabron ut mot Värmdö vid avfarten till Artipelag för att kunna arbeta vid området i lugn och ro. En man i 35-årsåldern har hittats död och polisen har underrättat anhöriga. Mannen är inte känd av polisen sedan tidigare. Det går en löprunda förbi området där mannen hittades, men det visste antagligen inte mördaren/mördarna. 

11:33

Åklagarmyndigheten säger att det är mord och grovt gravfridsbrott. Styckning då kan tänka. 

12.3.2024

Mannen i 35-årsåldern var anmäld försvunnen och hittades styckad. 

12:57

En 19-åring har anhållits på sannolika skäl misstänkt för mordet och den grova gravskändningen. Två andra är begärda häktade i sin utevaro för samma sak. Det är en man och en kvinna som misstänks befinna sig utomlands. En lägenhet i Lund har genomsökts. 

15:39

Det verkar ha varit någon slags icke juridisk rättvisa som skipades i och med att mannen mördades. Mannen och kvinnan som är efterlysta är ett par och de hade bett den mördade mannen att komma till dem och prata, men istället så mördades han. Tidigare hade tydligen mannen gjort något mot kvinnan och satt gripen ett tag, men släpptes. Barn fanns i huset där mannen mördades och också den 19-åring som nu är gripen fanns där. 

17:12

Det är sekretess på namnen i tingsrätten, men de verkar vara afghaner. 

13 mars 2024

Oj då så noga Expressen skriver om dessa misstänkta mördare. Trodde jag inte att de skulle göra. Ny policy tydligen för annars blir det tyst när det gäller sådant här och invandrare. Paret är 23 (mannen) och 24 år och 19-åringen som greps är bror till mannen. De är afghaner som sagt. Offret blev 37 år och invandrade från Irak. Han var svensk medborgare och jobbade i Stockholm. Exfrun beskriver offret som omtyckt och vänlig. Den misstänkta kvinnan hade begärt att offret skulle få kontaktförbud, men det fick han inte.  

14 mars 2024

Husrannsakan sker i parets bostad i Nacka på Diligensvägen. Barnen är också försvunna. Kvinnan hade två små barn. Enligt åklagare var offret inte styckat, men mycket skadat. 

15.3.2024

Ytterligare en man är häktad i sin frånvaro för detta mord. Paret befinner sig förmodligen i Latinamerika. De hade beställt flygbiljetter till den 8 mars. 

16:19

Nu är fem personer misstänkta i samband med mordet. Den femte personen är gripen för grovt gravfridsbrott. Så många behövdes för att mörda. Undrar vad motivet egentligen var? Hedersmord?

16.3.2024

Här visar Expressen bilder på paret som jagas över hela världen för detta mord. Ett familjedrama uppenbarligen eftersom bröderna till dem också är inblandade. 

19.3.2024

Nackaparet sålde sin lägenhet på Diligensvägen innan de mördade mannen och flydde landet. Riktiga skurkar! De planerade allt. De fick 2,1 miljoner för den och hade sålunda pengar att hanka sig fram på i främmande land. 

22.3.2024

Så jordfästes Ako 37 till slut. Två veckor efter att han försvann. 

4 april 2024

En man är gripen i USA för mordet, en 25-åring som också är misstänkt för mordet, gravfridsbrott och skyddande av brottsling. Det bekräftar polisen i USA. Han greps vid en gränskontroll när han ville ta sig in i USA.