fredag 14 maj 2021

Annika Strandhäll (s) har redan börjat kampen om makten

UPPDATERAT

 Annika Strandhäll (s) är en kvinna sugen på makt. Hon framträdde i den statliga televisionen i morse tillsammans med centerpartiet och menade att dessa två partier ska regera tillsammans. Hon har insett att miljöpartiet är rätt avskytt med sin plastpåseskatt och annat som är helt emot vad vanliga människor har lust att stå ut med. Och vänstern vill hon nu ta avstånd ifrån, för hon bor ju på moderatstyrda Värmdö. Centerpartiet uttryckte en viss förvåning över utspelet.

Hennes man, som också var socialdemokrat, stod inte ut utan tog livet av sig. Så nu när kärleken är borta återstår makten. Det är sorgligt att se spelet om denna bestämmanderätt fast valåret inte ens har börjat. Centern vill naturligtvis inte höja skatterna som socialdemokraterna alltid har till mål. För alla ska dela på allt enligt socialistisk modell. Vilket i praktiken betyder att den politiska eliten ska ha det mesta. 

Hon var tidigare socialminister och satsar naturligtvis på en post i regeringen igen nu när de båda barnen klarar sig själva i stort sett. Hon var helt för flyktingpolitiken år 2015, men har nu vänt kappan efter vinden och är mer inne på sverigedemokraternas bedömning att landet måste ta hand om dem som redan finns här. Kanske kan det bli ett samgående där också? Det vore väl mumma att kunna ta över moderaternas politik helt och hållet, men inte riktigt låtsas om det.  

11:32

För övrigt skyllde hon vårdens kris för två år sedan på pensionärerna. Det var 70plussarnas fel att vården gick på knäna då. Och som socialminister införde hon att människor inte skulle få vara sjuka mer än nio dagar per år. Pandemin fick tyst på både henne och finansminister Magdalena Andersson, som intill förra året också alltid skyllde på 40-talister för allt som var fel i Sverige. De blev väl glad då när så många pensionärer strök med av corona? Vilken vinst för statskassan!

Så här svarade 158 socialdemokratiska kommunalpolitiker i går på SVT:s frågor om partier, som var lämpliga att samarbeta med, efter valet 2022


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar