måndag 23 november 2020

Får vi fira jul för statsministern?

UPPDATERAT

Jag hörde att Stefan Löfven har hållit tal nu igen. Inte så intressant för han skyller hela tiden på oss att människor dör av covid 19 i Sverige. Det är absolut inte hans fel utan nu måste vi ta vårt "ansvar". Det har han sagt ett flertal gånger, men tydligen ännu mer i senaste talet. Vad förebådar nu detta? Får vi fira Lucia eller jul? Förmodligen inte. 

Sverige är sämst i Europa om man ska tro OECD och det ska man väl, mer än Tegnell i varje fall. Här sprids smittan mer, ingen nedstängning har varit i Sverige som enda land, här är det fler nyinskrivna på intensivvården än i andra länder och vi har rört oss mycket mer än människor i andra länder. Detta har i sin tur medfört att ekonomin har klarat sig bättre, men är det värt det? Att människor dör i högre grad och att ekonomin då klarar sig?

Ännu så länge sägs ingenting om firandet framåt. Personligen tänker jag fira alldeles strax om några från släkten kan komma. Fyller ju år den här årstiden. Vi får se om det går. Och jul är en högtid då det är ett måste att träffas. Särskilt för mig som inte har kunnat röra mig särskilt fritt sedan i våras. Är i samma situation som många äldre. Så trist att för första gången i livet har tvingats till eftergifter för att staten säger så. 

27.11.2020

Nä det går inte att lita ens på OECD för de har räknat fel i statistiken. De ska nu uppdatera sina siffror och kanske är inte Sverige då längre sämst. Vi får se. 

15:35

Jo Sverige är sämst på ännu fler punkter nu när OECD har räknat en gång till. Stackars oss! Det gäller att hålla sig vid liv. Trots allt. 

Jag slog upp statsministerns dystra tal så ni kan läsa det här: https://www.regeringen.se/tal/2020/11/statsminister-stefan-lofvens-tal-till-nationen-den-22-november-2020/


Till och med renarna i Kungsträdgården i Stockholm protesterar mot den svarta himlen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar