tisdag 31 mars 2015

Rasister överallt

UPPDATERAT
En nämndeman som satt på socialdemokratiskt mandat har självmant lämnat efter att ha uttalat sig rasistiskt i en paus, då hon inte visste att det hon sade gick ut i ett medhörningsrum, där den tilltalade och hans advokat satt. Kvinnan nekade till att hon hade sagt något rasistiskt, men advokaten hörde det plus en nämndemannakollega. Så nu lämnar hon uppdraget i Nacka tingsrätt. 

Detta är verkligheten i dagens Sverige. Rasister finns överallt, inte bara hos sverigedemokraterna, som har avslöjats av Expressen. Dock är de utvalda som hörande till ett parti man kan spotta på utan att någon tycker det är fel. Och Expressen kallar dem domare, vilket är felaktigt, när de avslöjar tre nämndemän, som har skrivit anonymt på nätet. Nämndeman kan vem som helst bli utan någon utbildning juridiskt sett. Jag hade kunnat bli det i min ungdom när jag var med i socialdemokratiska partiet på 70-talet. Tackade dock nej.

Vårt system bygger på att de politiska partierna tillsätter dessa nämndemän. Kanske dags att avskaffa? De människor som är medlemmar i partier behöver inte vara bättre än vem som helst. Som tur är så dömer inte dessa lekmannamän och -kvinnor utan det gör en juridiskt utbildad domare. Svenska domare måste vara svenska medborgare och ska utses till ordinarie sådana av regeringen och de måste ha en juristexamen. De är anställda vid domstolen. 
13:22
Grattis alla tiggare. Ni har gratis bostad om ni har mage nog att bryta er in i stugor runtom i landet. Bara ägaren inte är där just då. Det hjälper inte om grannarna håller koll och ringer polisen, för de kan inte göra något. Säg bara att ni har lov att bo där, så är det fritt fram. Runtom i landet finns det massor av hus, som bara används ibland på sommaren. En del ägs av människor som inte ens bor i landet. Det finns otaliga hus och stugor, som det går bra att använda. Ingen kan göra något. Om någon protesterar så är de naturligtvis rasister! Tiggarna i det här fallet utanför Landskrona har fått erbjudande av kommunen om att åka hem. Men de vill inte. Tror sjutton det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar