torsdag 19 mars 2015

Sveriges gangsterstad

UPPDATERAT
Göteborg tar nog priset ändå över Malmö efter de skjutningar som ägde rum ute på Hisingen i en restaurang med automatvapen. Flera personer döda och flera skadade. Det var vid halvelvatiden i går kväll som detta inträffade. Läget under natten var också spänt vid Sahlgrenska och Östra sjukhuset dit de skadade hade förts.

Det är kriminella gäng det handlar om som gör upp. Detta beroende på den stora inflyttning som har varit och är till Sverige. Det händer numera något där ute på Hisingen varje dag, säger en boende, som vill flytta. Minst tjugo polisbilar var på plats vid Vårväderstorget, där detta inträffade och tio ambulanser skickades till platsen. Åtta skadade kördes till sjukhusen i Göteborg. Polisen har vaktat utanför ingångarna till sjukhusen.

Samtidigt brann det några bilar ute på Hisingen, men polisen vet inte om detta har någon anknytning till skjutningen. Bilar brinner i stort sett varje natt. Det är rena USA i vårt land, vilket beror av att vi har större invandring än det landet. Sverige är helt enkelt ett invandrarland och tar emot ungefär dubbelt så många flyktingar som USA. Det har politikerna beslutat att vi ska göra och det finns ingen önskan att ändra detta.

Här skriver polisen om det som hände. Ingen siffra över dödade och skadade nämns, men siffran över döda väntas stiga. Skottlossningen ägde rum inne på pizzerian Vår krog och bar, enligt polisen. Flera personer har tagits in till förhör, men ingen är ännu anhållen. Det var två maskerade män som gick in och började skjuta mot det 15-tal personer som befann sig på pizzerian.
9:38
Polisen håller presskonferens klockan 10:30. Här sänder SVT direkt. Två döda och åtta skadade varav en livsfarligt, två allvarligt, två stabila och tre är lindrigt skadade. Jag höll på att missa nyheten i morse vid fyratiden när jag vaknade för jag trodde inte att det var i Sverige detta hände, men visst var det så.
10:41
Klas Friberg, regionchef för polisen i Göteborg, berättade på presskonfensen att det var två mördade och åtta skadade, fler skadade hade kommit in under natten med splitterskador. Det handlade om gängkonflikter och detta var en särskild händelse på nationell nivå och förstärkning skulle begäras under dagen.

Det var unga män som mördades och också äldre som skadades. Ännu inga misstänkta gripna och de har heller inga särskilda misstänkta. Polisen har jobbat i flera år med den allvarliga situationen i Göteborg, som handlar om grovt våld som gäller vedergällning eller att ta marknadsandelar. Det våld som utövades här var besinningslöst och utfördes på ett känslobefriat sätt utan hänsyn. Uppgifter finns att en av dem hade en polisväst på sig. Allmänheten ska tänka efter och inte utsätta sig för fara och vara orolig för ungdomar, som vill utöva våld, sade regionchefen. 

Det finns ett hundratal män i olika gäng, som är beredda att utöva våld tjugofyra timmar per dygn, fortsatte Klas Friberg, och i går kom en dom i hovrätten, där tolv dömdes. Förra året greps ett sextiotal misstänka och ett femtiotal automatvapen togs om hand.
11:33
En kriminellt belastad och en helt oskyldig dödades i restaurangen. Den 20-åring som dödades arbetade där och hade lämnat restaurangen strax innan. Han mördades utanför. Den 25-åring som också mördades var grovt kriminell och ingick i det kriminella nätverket i Södra Biskopsgården. Händelsen kan ha anknytning till Uddevalla och de tre som mördades där. En av de mördade hade anknytning och kände ett av offren i Uddevalla. 

Här är polisens uppdatering om skadeläget. 
11:57
Ingen kameraövervakning finns kring torget för allmänhetens integritetsintresse ansågs väga över den brottslighet som fanns. Kanske blir det ändring nu. Skulle förmodligen inte hjälpt så mycket eftersom gärningsmännen var maskerade, men det skadar absolut inte med kameraövervakning tycker jag. I framtiden.
12:23
Enligt en kriminell så är det "krig mellan norra och södra Biskopsgården" och förra året utbröt skottlossning mitt bland vanliga boende och barn. Att det har varit relativt lugnt ett tag beror av att Vårvädersligan har tagit över och har makten i större delen av Göteborg. Det handlar om makt, pengar och heder. 
13:07
Den oskyldige, som dödades hette Petar Petrovic. Bild nedan.


16:52
Statsminister Stefan Löfven åker till Göteborg. Han ska dit i morgon. Varför? För att lugna medborgarna? Värva röster? Det är nog lite sent för detta.
19:48
En röd Peugeot är beslagtagen av polisen och betraktas som intressant i sammanhanget.
20.3.2015
Det mäktigaste gänget är nu ledarlöst eftersom polisen har häktat den som också ledde gänget för grov penningtvätt. Han hade en halv miljon i kontanter i en skokartong undangömt, utan att ha haft några som helst inkomster de senaste åren. Således måste dessa pengar komma från kriminell verksamhet. Bakom allt ligger idéer som kommer från Svarta Pantrarna i USA, där makten ska komma från folket och samhället är fienden. Klart att polisen vet vilka som är inblandade. Här jämförs Pantrarna i Göteborg med Megafonen i Stockholm. De står bakom upptrappade motsättningar. En dokumentärfilm om Pantrarna har gjorts. Här är det senaste från polisen.
16:40
Här är det senaste från polisen, som handlar om de tre män de tog för grovt vapenbrott i går.
22.3.2015
I dag har de tre männen häktats på sannolika skäl misstänkta för synnerligen grovt vapenbrott.
25.6.2015
Nu börjar det likna något när de tre häktas för mord istället för enbart vapenbrott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar