Kaninmannen avslöjades på Liseberg när polis hittade bilder på honom. Han kunde gå utan rullstol. Kaninen på bilden är oskyldig. |
Men naturligtvis är det nödvändigt för ett samhälle, som har råkat ut för miljonbedrägerier i vårdapparaten, att kolla upp patienterna. Vi har haft för släpphänta myndigheter tidigare. Här är ett exempel då Ingela Jansson på flykt under ett år fick sjukersättning från försäkringskassan. Och här ett annat då en pappa tvingade en dotter spela psyksjuk under åtta år för att få ut 2,3 miljoner från försäkringskassan. Först när dottern lyckades rymma uppdagades allt.
Hassan Charkas gav sig själv 22 miljoner i arvode i sitt eget företag, när han lurade försäkringskassan med assistansersättning. En irakisk familj i Blekinge fick hjälp av Solia assistans att få ut kring sex miljoner kronor och de hjälpte också den berömde Kaninmannen, som avslöjades på Liseberg, att få ut kring 4,7 miljoner. Det företaget var Solia Assistans och hade en VD Adnan Suleiman, som också berikade sig. Här har jag också skrivit om Sofi Assistans, där en imam ledde det hela. Här skrev jag om Elma Assistans i Södertälje och här om Kima George i Södertälje, VD för ett assistansföretag.
Det blir till slut alla kriminella som sätter gränserna och när det inte längre går att lita till vad människor gör eller säger är det naturligt att sådana projekt som nu i Region Skåne genomförs. Det innebär att man lägger in patienter på sjukhus och studerar dem under ett dygn. De utreds av specialister, men de övervakas också däremellan. All vårdpersonal ingår i utredningen av patienten. Och vanliga assistenter eller anhöriga får inte vara med.
Jag tycker inte det låter så särskilt allvarligt. Det är väl uppenbart att någon som säger (eller där familjen, släkten säger) att den är mycket handikappad behöver utredas av sjukvårdspersonal. Och att det görs under ett dygns inläggning är väl helt okej. Samt att all vårdpersonal ingår i att bedöma patienten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar