tisdag 13 december 2016

Änglamarken måste förstöras

Faksimil från Mitt i Värmdö
13.12.2016
Det här fick jag publicerat i dag i Mitt i Värmdö om änglamarken som förstörs av kommunen. Här skär sig de olika intressena. Just på dessa ängar. Kommunen har panik och har tagit tillfället att bygga små baracker för att kunna få statsbidrag till detta och kommunalt vatten och avlopp. 

I området har det varit byggförbud i mer än 30 år, men nu går det bra att blixtsnabbt bygga. I dagsläget finns där 16 baracker och fler blir det. Ska bli 30 stycken till nästa år. Där ska 60-120 nya svenskar pressas in. Det finns ingen som helst service bara ängsmark som förstörs. 

Just i dag fick alla som har överklagat till länsstyrelsen brev med avslag. Ingen har ens rätt att klaga för tomterna gränsar inte direkt mot Hemmestatorp 1:4 där kommunen bygger. 

Halva vägen 274 mot Vaxholm är nu avspärrad för där finns det byggtrafik. I baracker på 32 kvadratmeter ska barnfamiljer bo. I den lervälling som nu skapas genom byggprocessen. 

Mittemot på andra sidan vägen har bygglovet tagit kring sex år för nya hus, men här körs alla boende över. Demokratin är inte så viktig längre i Sverige. Regeringen har ordnat så att det finns en lag som kör över denna fina sedvänja.

Här har jag tidigare skrivit om detta och här kan ni också se bilder på hur det ser ut. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar