lördag 17 december 2016

Slut på tiggeri och fattigpensionärer

UPPDATERAT
Statsminister Stefan Löfven kan tänka sig att tiggare får söka tillstånd för tiggeri och en utredning ska ta fram vad som går att göra för att fattigpensionärerna också ska försvinna. Bäggedera är väl rimligt, men tiggeriet och tillstånd? Det låter märkligt. Ska det ses som ett jobb som alla andra och vad säljer då tiggaren. Är det att tiggaren får människan som ger att känna sig god?

Men statsministern förstår att tiggeri inte går ihop med socialdemokrati. Tänk att det tar så lång tid att fundera i våra dagar. Och att komma fram till självklarheter. Tiggeri går inte ihop med något som helst samhälle. Det är enbart förnedrande. Men Stefan Löfven har personligen slutat att ge i någons mugg och istället skänker han pengar till Rumänien och verksamhet där. Direkt.

Ja så ska han tillsätta en utredning för att ta reda på om det är möjligt att höja pensionerna för de sämst ställda i samhället, mest kvinnor då förstås. Hoppas inte den utredningen tar flera år på sig för att fundera över detta. 
11.10
Lena Mellin i Aftonbladet gör sitt bästa för att försvara idén om licens för tiggeri. Det är gulleponken Thomas Bodström (s) som först kom med detta nu i augusti: länsstyrelsen skulle utfärda tillstånd för vissa tiggare på vissa platser och tider. Helt vansinnigt att ens försöka försvara en sådan sak. Hon undviker att berätta att tiggeri är förbjudet så nära som i Danmark och i många fler länder. Istället säger hon att förbud är inte så framgångsrika. Utan några belägg för det förstås. Köpenhamnspolisen hanterade 116 fall av tiggeri under året. I Sverige beräknas antalet tiggare uppgå till 5 000.

Här har jag tidigare skrivit om tiggeri. Och här. 

Pensionerna skrev jag om här. 
Tiggare utan licens. Blir det bättre med tillstånd?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar