torsdag 31 augusti 2017

Livstid för mord generellt

UPPDATERAT
Nu vill socialdemokraterna ha lika stränga straff som finns i USA för mördare. Ja vi är ju ett större invandrarland än vad detta emigranternas land numera är. Så livstid för mord kan vara rimligt. Redan förra regeringen försökte införa detta, men domstolarna drar sig för livstid, men om det blir generellt ett sådant straff kanske det går bättre att få bort skjutningar och knivhuggningar från gatan. 

Justitieminister Morgan Johansson (s) lovar att lagstifta om detta nu. Den tidigare skrivningen i lagtexten gjorde inte att straffen blev strängare, men nu ska det bli så genom att det står att mord ska ge livstid i normalfallet. Ja det behövs när en polis nu i dag blev oprovocerat överfallen av vad som enligt en poliskälla sägs vara en marockansk man, gatubarn, i 20-årsåldern vid Björns Trädgård vid Medborgarplatsen. Polisen blev överfallen bakifrån. Så fegt. Polisen fick åka ambulans till sjukhuset. Dock skadades han inte allvarligt och har fått lämna sjukhuset nu och gärningsmannen är gripen.
20:57
Sju av tio poliser upplever att utsattheten för våld och hot har ökat under de två senaste åren. Fullkomligt oacceptabelt! Björns trädgård har i åratal varit en otäck plats. Men nu har det accelererat till att det har funnits en hotbild här mot polisen under vår och sommar. 
1.9.2017
Det var en "17-årig pojke" som greps vid Björns trädgård vid Medborgarplatsen enligt SVT och flera andra medier. Han är anhållen på sannolika skäl för mordförsök på polisen.
17:02 
Polisen Ted Eriksson var den som skadades i går av den 17-årige pojken som kom från ett boende i Tyresö. Pojken vistas legalt i landet. Han har ett tillfälligt uppehållstillstånd enligt DN. Polisen Ted Eriksson finns på facebook och skrev enligt nedan: 

2.9.2017
Den 17-årige pojken har tolkbehov på dari nu när han ska häktas på lördagen. Det är ett av huvudspråken i Afghanistan. Han verkar således ej komma från Marocko eller vara ett gatubarn utan kan vara en av de 35 000 ungdomar, som kom hit för att få ett bättre liv. De som nu protesterar mot att de ska utvisas. 
15:35
Pojken är nu häktad på sannolika skäl för mordförsök på polisen. Han ska genomgå liten sinnesundersökning. Han är troligen 25 år gammal för det har han sagt till socialtjänsten.
9.9.2017
Den 17-årige pojken fick en flygbiljett till Iran och åkte dit samt möttes av sin pappa på flygplatsen, men sedan ville han åka till Sverige igen. Fast syftet när han åkte till Iran var att aldrig mer komma hit till Sverige. Han fick dock komma hit igen för han hade en öppen flygbiljett och han placerades på ett nytt boende. För det gamla fosterhemmet hade haft problem med honom. Hur fungerar Sverige? Och hur fungerar en familj i Iran? Om han nu är tonåring?
15.9.2017
Pojken har genomgått en liten paragraf 7 undersökning och verkar påtagligt oberörd av vad som har hänt. Han har inte förmåga att bry sig känslomässigt enligt psykiatern. När han blir tillfrågad hur gammal han är svarar han att han inte vet. Utredningen kommer fram till att denne afghan måste genomgå en större mental undersökning innan han kan dömas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar