torsdag 30 juni 2022

Samir får inget skadestånd för han erkände mordet

 Samir Sabri tog på sig mordet på sin styvmamma för hans pappa ville det. Dock var han oskyldig. Han blev dömd som 15-åring, men fick en friande dom så småningom. Han begärde skadestånd och fick rätt i hovrätten. Om han och staten hade nöjt sig då hade han fått 1,2 miljoner, men detta överklagades av båda parter till Högsta domstolen, för han hade begärt 3 miljoner i skadestånd. Det var hans pappa som hade utfört mordet, men Samir tog på sig det. Hans mamma kom från Syrien och pappan från Turkiet. 

Det finns mycket som är upprörande här nu när han han nekats skadestånd helt och hållet i Högsta domstolen. Men inte att han nekats skadestånd. Det är alldeles förfärligt att det finns sådana elaka pappor som vill att sonen ska ta på sig ett mord. Denna kultur finns inte naturligtvis hos de flesta pappor eller föräldrar, men den fanns här i Samirs fall. Pappan var den som bestämde i patriarkal stil. Samir Sabri blev utsläppt, för det erkända mordet på sin styvmamma efter 2,5 år och började genast råna och begå brott. Det var grova rån av värdetransporter. En hämnd på samhället. Han trodde att han skulle bli lycklig när han hade rånat till sig en miljon kronor. 

De flesta skulle aldrig ha erkänt mordet han såg begås av pappan på sin styvmamma, och de skulle inte ha skyllt på samhället, utan på föräldern som gjorde detta mot dem. Pappan var en riktig skit, som inte kunde stå för vad han gjorde. Men den kulturen där staten eller polisen inte är främst och går att lita till, utan där släkten är den trygghet som finns, gjorde att han erkände mordet. Hans pappa hotade att skada hans lillebror också. 

Numera 36 år senare har dock Samir begripit att det man ska göra är att hjälpa andra i samma utsatta situation som han själv var då. Det är den vägen som är den rätta. Till slut upptäckte han den. Eftersom han inte blev lycklig av alla pengar han rånade ihop. Det var hans 10-årige son som kramade honom i häktet, när Samir hade åkt dit för narkotikabrott och sonen ville inte släppa honom. Det fick honom att inse att han inte skulle ta livet av sig som han hade tänkt. Samir Sabri ville inte att sonen skulle förlora sin pappa. Samir Sabri fick stöd av Anders Carlberg på Fryshuset, som hade försökt få honom att lämna det kriminella livet hela tiden. Anders Carlberg var en fin människa, som dog 2013. Det blev organisationen 2nd chance som påbörjades på Fryshuset. Numera finns det 30 träningslägenheter för människor som hamnat utanför samhället. Och sonen Philip är vuxen i dag. 

Allt detta beror av hur fint vårt samhälle fungerar även för människor som har hamnat snett. Vår syn på människor, som några som inte är annat än mänskliga, och att vi inte ska leta efter grandet i vår grannes öga utan mer efter bjälken i vårt eget. Detta är Matteus 7:3 i bibeln, vår kristna grund som är kulturen vi lever efter. Den har funnits här i kring tusen år sedan vi slutade tro på asagudar. 

Här kan ni se när Samir och sambon Katja besökte Malou. 


Ett stödboende har öppnats i Fittja. Det finns många människor involverade i att hjälpa alla som har hamnat utanför samhället. 

Trettio års fängelse för svensken Osama Krayem

 Osama Krayem stackaren har hjärntvättats av imamer och deltagit i IS plus ett eller två terrorattentat. Han lade ut avrättningsfilmer från IS och hyllades av sina vänner och sin släkt. En äkta svensk terrorist helt enkelt av islamistisk sort från Rosengård i Malmö. Det värsta attentatet var i konserthallen Bataclan i Paris år 2015. Han har dömts till 30 års fängelse nu i Frankrike för detta. 

Visst är det märkligt att det knappast går att skilja dessa män åt på utseendet. Alla är de stöpta i samma form, avarten inom islam. Den helvetesversion som säger att det är rätt att döda alla icke muslimer varhelst de befinner sig. Dessa män har fastnat i ord och hjärntvättat sig själva. Det är människors givna frihet att kunna använda sin intelligens också till genomruttna onda dåd. 

Här skrev jag insiktsfullt år 2016 att muslimer inte fick vara individer i Sverige. De stämplades i grupp enligt sin religion och lovades makt och politiskt inflytande av svenska partier enligt sin kollektiva tro. Så behandlades inte andra väljare i Sverige. Miljöpartiet och vänstern rekommenderades i en fatwa av den islamistiske imamen Abo Raad inför valet 2014. Han blev  utvisningsdömd, men kunde inte utvisas. Utan fortsatte sin utgjutelser i Gävles moské. Han lär dock ha lämnat själv i maj i år och åkt till Turkiet. Alla är lika mycket värda i Sverige sägs det. Men så var det inte bara för några år sedan. Muslimer var en finare sort helt enkelt, som skulle rädda Sverige.

Det har svajat betänkligt i synen på religiösa människor eftersom kristna trodde och tror att muslimer har likadan tro som dem själva. Men det finns avarter inom alla religioner och religioner kan utnyttjas av skrupelfria människor till att rättfärdiga terror och mord. Men värst är nog ändå islam eftersom Muhammed var en krigsherre, som hade slavar. Naturligtvis var det inte någon gud som gav honom koranen utan en del av honom själv, som ville ha makt. Allt människor kan hitta på kommer inifrån dem själva. Också religioner. 

Osama Krayem föddes 1992 i Malmö och var son till palestinska invandrare från Syrien. Han växte upp i Rosengård och beskrevs som en lyckad integration genom filmen Utan gränser - en film om idrott och integration från 2005. Det var Aftonbladet som tyckte så. Då var han tonåring, men radikaliserades senare. Så hans öde blev att bli terrorist. Han hade ingen egen vilja utan hjärntvättades. Kan det ha något med hans bakgrund att göra? Släkten kanske?

Tre svenska terrorister varav de båda till höger är döda. Den till vänster Khaled Shahadeh återvände till Sverige och fick vård för sina skador och åkte sedan tillbaka till IS. Det är förbjudet att raka av sig skägget för Muhammed hade ju skägg. 


onsdag 29 juni 2022

Abort är kvinnans självklara rätt till sin kropp

 Jag minns att min mamma berättade att hon hade fått flera missfall innan min yngre bror föddes. Och då blev hon anklagad för att ha gjort abort. Så var det på den tiden på 40-talet. Men jag trodde det skulle ta slut för evigt när Sverige fick fri abort på 70-talet år 1975. Innan dess måste kvinnor bege sig till Polen för att ta del av deras fria abort. Där har nu religionen åter tagit över och de har mycket stränga abortregler, så rigida att en kvinna dog av att hon inte fick ta bort fostret som var svårt missbildat. Så länge fostrets hjärta slog fick hon ingen operation. Hon blev så dålig att hon också själv avled. Hon hette Izabela och blev 30 år. 

Nu går USA en liknande väg på grund av att religiösa människor anser att det är Gud som skapar barnen och man kan inte gå emot Gud. Som någon skrev på facebook: jag trodde det var man och kvinna som gjorde barn, har jag missuppfattat detta? Det är en helt vansinnig utveckling i världen att kvinnor ska behöva föda barn som de inte kan ta hand om. Eller riskera sin egen hälsa. Flera företag i USA har bestämt sig för att stödja sina anställda ifall de måste resa för att göra abort. Bland annat H&M har bestämt sig för detta. Det handlar om jämställdhet och allas lika värde. 

Personligen har jag aldrig behövt göra abort och det är jag glad för. Mina barn har varit välkomna. Det är ett stort och svårt beslut att göra detta, att ta bort ett liv som växer inuti den egna kroppen. Det vet jag genom väninnor som har behövt att ta steget. Visst är det märkligt att kvinnor kan förtryckas så i omgångar under sina liv. Det hände på midsommaraftonen i USA. Att det gick från frihet till tvång igen. På relativt kort tid. USA hade fri abort sedan 1973. Tretton delstater i USA hade så kallade "trigger laws", som började gälla så fort HD i USA hade tagit beslutet om att ta bort den fria aborträtten. Det är Arkansas, Idaho, Kentucky, Louisiana, Mississppi, Missouri, North Dakota, Oklahoma, South Dakota, Tennessee, Texas, Utah och Wyoming. Alla är republikanskt styrda. 


Till slut fick jag en lillebror, men mamma hade fått flera missfall innan han kom och då anklagades hon för att ha gjort abort. Så var det inte, men den tiden på 40-talet var märklig i sjukvården. Läkarna var gudar i stort sett. Inte roligt att bli anklagad för att ha gjort något brottsligt när mina föräldrar ville ha barn. 

tisdag 28 juni 2022

Internet försvann på midsommar och Emma Hamberg påminde mig

Sopbilen drog ned alla ledningar på midsommaraftonen så vi blev av med internet och TV-utsändningarna.  Det blev en paus, en riktig semester för min del. Jag som har skrivit tusentals artiklar eller inlägg på bloggen, men nu tvingades jag till uppehåll. 

Det var som att resa tillbaka till 60-70-talet. Allt jag hade var en gammal transistorradio så jag började lyssna på P1. Nu har jag dränkts i ord från radion så de forsar ut genom öronen. Det mesta i P1 är ett tassande runt de stora elefanter vi har numera i samhället, men sådan har väl radion alltid varit. Det mesta måste pratas runt om, för det finns ju lagar och bestämmelser kring statliga radion. 

Men så hände något. Jag kom ihåg att jag hade drömt att min mamma hade packat ned en grön keps i en burk med matjessill och den som öppnade burken blev förvånad över innehållet. Efteråt förstod jag att detta hade något med midsommar att göra för matjessill ska vara med då. Själv äter jag inte matjessill, men jag började längta efter en keps när temperaturen närmade sig 30 grader plus. Mamma dog dock för mer än 50 år sedan, men här dök hon upp i min dröm.

Jag lyssnade på Emma Hambergs sommarprogram i P1 i dag och hon berättade om sin man som blev så sjuk att hon till slut måste lämna honom efter 20 år - han dog inte men hon orkade inte med den man han hade blivit. Dock tänkte hon aldrig mer vara tillsammans med någon man, för hon kände så dåligt samvete och så mycket skuld över att ha övergivit honom. Men hon hade inte räknat med livet och verkligheten. 

Det visade sig att hennes gamla kärlek från tonårstiden, från Frankrike och Paris bodde bara några kvarter från henne. Så hon skrev ett mejl till honom och låtsades att det var felskickat och bjöd in honom till fest. Han svarade ja och sedan träffades de, pussades på festen och blev ihop.

Emma Hamberg påminde mig om att jag hade förlorat min man. Vi var ihop mer än 30 år och han dog i cancer för sju år sedan. Jag tänkte då som hon att nu skulle jag leva ensam, det var slut med männen. Hon påminde mig i dag om min gamla franska kärlek Bayon de Noyer. Han var bror till Monsieur i huset där jag jobbade som au pair. Det var i Marseille och han tog med mig till en vulkan i Provence, där familjen hade ett sommarhus, och visade mig den alldeles runda klarblå sjön med drag mot grönt som fanns i den utslocknade vulkanen. Det var en söndag när vi inte hade något att göra, men annars umgicks vi bara när familjen var med. 

När jag kom hem till Sverige igen skrev jag ett brev till honom, som jag skickade till hans mamma i Paris och bad henne att ge brevet till honom. Jag hade inte hans adress. Jag bad honom att komma till en plats i Paris med klockslag och datum. Vilken plats det var minns jag inte och jag gick aldrig dit heller. Jag var för blyg som tonåring. Fast jag jobbade i Paris då för en annan familj. Det var modigt dock att skriva brevet tycker jag nu. Eller dumdristigt. Hur man nu vill se på det.

Jag vet inte om denne Bayon de Noyer lever eller inte. Men han var samma sorts man som jag sedan levde tillsammans med i drygt 30 år och vi fick ett par nu vuxna barn tillsammans. Det finns inte så många sorters män i världen och den här sorten var min. Fast det tog en del år att begripa detta. Jag hade någon inre bild av en man från tidig ålder, men det gällde att hitta honom också. De är aldrig släkt, men de har liknande utstrålning från någon kollektiv själ. Kanske är det sant att vi kommer hit i själsgrupper, för att uppleva något. 

Jag tänker inte leta rätt på denne Bayon de Noyer, som jag föll för då 1964. Det har passerat för mycket vatten under broarna och jag är så gammal att jag skulle kunna vara Emma Hambergs mamma. Någon gång får man nog av världen och varken trånar efter eller är rädd för det som finns där ute. Nuet blomstrar då istället, varje dag och ögonblick är värdefullt. För världen har tagit plats i dig. Man har världen inom sig. Det låter lite mystiskt, men är varje människas väg om hon utvecklas rätt. 

Nu bor jag på Värmdö och där tillbringade jag min barndoms somrar med mina föräldrar i en sommarstuga innan de skilde sig. Jag har sökt mig tillbaka till mina föräldrar och det eviga solskenet i 40-50-talets somrar. Det räcker så. Men vad betyder då den där gröna kepsen som min mamma hade lagt i burken med matjessill? Jag vet inte, men det kändes betydelsefullt när jag drömde så. Det är därför jag minns drömmen, som kom till mig före midsommar. 

Den här gamla transistorn har jag lyssnat på i fem dagar medan förbindelsen var bruten mellan den mer moderna världen med TV och internet och mitt hus. Intressant upplevelse. Hammaren fungerar nog lite som antenn. Det finns så många kanaler nu så även P1 försvinner ibland. 


torsdag 23 juni 2022

Brad Pitt grävde efter guld på sin mark

UPPDATERAT

 Brad Pitt talar ut i en lång intervju i tidskriften GQ och visar upp sig i olika utstyrslar. Han har ett gediget rykte som en av de sista stora megastjärnorna bland männen. Sådana som han finns snart inte längre när allt snabbare skapade serier för TV tar över. Utbudet är kvävande tycker jag och de stora filmerna är få numera på bio. Han har försökt hitta guld på sin mark i Frankrike, men insåg att han nog var lurad av en försäljare av metalldetektorer. Det fanns inget alls i marken. Men han blev som besatt efter detta guld. Varför? Han har ju tillräckligt med ägodelar. 

Sedan hade han under lång tid mardrömmar där han blev påhoppad och nedstucken med kniv. Han har försökt att komma underfund med vad detta handlade om, men det är ju svårt med drömmar. Han blev av med mardrömmarna genom att helt enkelt fråga varför han drömde så. Annars är han en göramänniska. Han måste göra saker annars känns det som att han dör en smula. 

Han har hunnit bli 58 år och har svårt med partyn, för han får kämpa med att komma ihåg nya ansikten och han tror att han kanske lider av en sjukdom, som gör att han inte känner igen ansikten. En slags blindhet för ansikten helt enkelt. Det har gjort att människor tror att han är självupptagen, men så är det inte. Han vill istället se själen på den han umgås med. 

Han har ett citat tatuerat från den muslimske poeten Rumi på en arm: "Det finns en äng bortom ont och gott jag vill träffa dig där." Brad Pitt har alltid känt sig ensam i livet och han menar att det som någon har sagt, att det är först när man kan bära stor smärta och stor glädje samtidigt som man har nått verklig mognad, är sant. Han frågar intervjuaren varför vi är här, vad som kommer sedan, varför vi är fångade här i kroppen och i omgivningen. Han jagar alltid meningen med saker och ting. Och han tror att han länge led av en depression. 

Brad Pitt kämpar mycket med att verkligen förstå sig själv, att vara ett äkta själv. Jag tycker han går för djupt och långt. Livet är inte så krångligt som han gör det. Men det är väl typiskt att han som har miljarder i dollar fortfarande kämpar med att förstå sig själv. Pengar gör ingen människa lycklig. Denna gamla sanning är han ett levande bevis på. Personligen har jag nått fram till en inre mognad som följer med åldern ifall en människa utvecklas rätt. Jag hoppas han också når detta när han blir äldre. 

16:36

Eller också är han så utstuderad att han skådespelar under intervjun också. För han vill ju ha ut sitt budskap om buddhismen eller vad det nu är. Eller som man skulle svara om man hade uppnått något i livet och förstått det: nej jag är inte upplyst, men min guru var det. Ungefär så, minns inte exakt. För vad är bättre än att berätta hur svårt det är i livet och vad som behöver göras och så ensam han har känt sig. Visst de som har insett något på djupet blir sällan kompisar med hela världen. 

Som en parafras på bilden av Ofelia i Hamlet men med händerna hälsande gudarna. Eller hur ska man nu tolka denna bild på Brad Pitt, som kommer från tidskriften GQ. Vid varje bild finns priset på och tillverkaren av dessa kläder. 

Här är motsvarande bild av Ofelia, en målning av Sir John Everett Millais. Han levde på 1800-talet.   




onsdag 22 juni 2022

Kakabaveh blev hjältinna

 Jodå Kakabaveh röstade som hon brukade. Hon har ju räddat regeringen sex gånger nu säger hon. Personligen har jag ingen aning om vad detta pensionshöjande i augusti betyder för mig. Det brukar jag inte ha. Det är ett mystiskt förfarande som regeringen ägnar sig åt. Lite trolleri för att locka till sig fler väljare. Det blir som det blir säger jag lakoniskt. Inget att göra något åt. Säkert är att det inte betyder så många kronor. Inte som statsministerns 184 000 kronor per månad. 

Det finns ingen rättvisa på så vis. Inte ekonomiskt. Där har vi aldrig varit lika värda vad än regeringen tror att det står i de mänskliga rättigheterna. De tror att det står så att vi alla har lika värde, men egentligen står det att vi har lika värdighet. Vi innehar samma "dignity". Här kan ni läsa det som står i artikel 1. Men värdigheten kränks också numera tycker jag. Det går utför rent ekonomiskt med världen och då kommer också människors värdighet i kläm. 

Jag ser inte något som har med värdighet eller värde i framtiden för majoriteten av människor. Allt pekar nedåt. Det spelar ingen roll vad riksdagen beslutar, för de styr inte den allmänna utvecklingen. Just nu jobbar två polacker utanför huset. De pratar inte svenska, men de har fått jobb här på tomten för att bygga en altan. De får betalt förstås - men inte av mig - för jag skulle aldrig ha råd att bekosta detta bygge. Bara plankorna till denna altan har gått på närmare 14 000 kronor. Så mycket får jag inte ut i pension per månad. Men som tur är har jag skaffat mig söner och den äldste av dem är snäll och betalar. 

Fortfarande tuffar byggbranschen på, som om det brinner i knutarna att få bygga så mycket som möjligt innan det blir ännu dyrare. Men snart kommer lågkonjunkturen drabba där också när människor inte har råd att betala längre. Allt handlar om pengar, för de som bara bryr sig om maktcentra i vår kropp. De första tre ni vet, innan man kommer till hjärtchakrat som handlar om att förstå lidande människor och öppna hjärtat för dem. Enligt en del religiösa läror har vi ett karmakonto, och för att slippa den personliga karman kan man ge bort gåvor. Det låter som vanlig religion för att kyrkor och tempel ska må bra. 

Jag gav bort allt jag ägde förra året till mina barn och hyr numera mitt lilla hus på 30 kvadratmeter. Det kändes bra att göra det när jag inte längre orkade ta hand om ägodelarna och inte hade råd heller. Lite svårt har det dock varit eftersom de som övertog huset inte bara gjorde om det utan hela tomten. Då ska man enligt karmatänkandet byta spår och tänka osjälviskt, men det tycker jag att jag redan har gjort. Eller var det själviskt av mig att vilja ha kvar naturen? Kanske så. 

Det är bara att bita i det sura äpplet och låta allt ha sin gilla gång. Det är en stor skillnad tycker jag när man passerar 75 år, för då betraktas man som gammal och gaggig, åtminstone av sjukvården, så därför går jag inte gärna dit. Bara i nödfall. 

Karman för landet Sverige består förstås i importen av människor hit på gott och ont. Det har gått för långt och det yttrar sig genom alla svårigheter som numera har uppenbarat sig. Till och med regeringen har upptäckt detta och hur det än går i valet i september kommer vi att få se stora ändringar. Nu ska till exempel invandrare också tala svenska om de ska få permanent uppehållstillstånd, tycker socialdemokraterna. Något som moderaterna motionerade om redan 2011. 

Jodå Kakabaveh grät när hon hade röstat nu för sista gången hoppas vi. Så känslosamt var det. I september försvinner denna politiska vilde från riksdagen med det ekonomiska på det torra för resten av livet. Gör hon nu något bra med alla pengar så ska inte karma drabba denna mångmiljonär. 


Polischefen Erik Nord gillar inte yttrandefriheten

 Det måste konstateras att det är som Joakim Lamotte säger i Sveriges Radios Studio Ett "skillnad på folk och folk". Han får inte rättsväsendet att ta upp alla hot som han och hans familj har fått, plus arbetskamrater. Detta trots att han själv har tagit fram vilka dessa personer som hotar är och det med bevis som skulle hålla i domstol. 

Och han har naturligtvis rätt i att om någon hotar en journalist på DN, Sveriges Radio eller något annat mediehus så ställer polisen upp. Men Joakim Lamotte får skylla sig själv enligt polischefen Erik Nord eftersom han har valt att vara kontroversiell och det har inte varit nödvändigt. Han ser således inte Joakim Lamotte som journalist och yttrandefriheten ska inte försvaras. 

Nu har Joakim Lamotte gjort sin sista dag som journalist för det höll inte längre när så många i hans omgivning dödshotades, och jag känner igen reaktionen från medier för så var det också med Lars Vilks. Det var väldigt tyst när han dödshotades för medierna var så rädda, men han fick åtminstone beskydd av polisen. 

Enligt Etc så tillhör Joakim Lamotte den sorts offer, som istället blir förövare. Han har varit feminist och blivit högerradikaliserad, säger Etc. Jaha på vilket sätt är han då förövare? Märkligt resonemang. Det är väl de som hotar honom som är förövare inte Joakim Lamotte. 



tisdag 21 juni 2022

Den härliga midsommaren är här


 Jo nu brakar det loss på bygden och alla ska fira midsommar. Stressen kändes redan i dag när jag var och handlade. Dessutom blir det fler knivdåd och skjutningar kan tänka.  Men inte här förstås. Polisen sköt en man vid Kista tunnelbanestation, som uppträdde aggressivt. Ja det är väl den där "monsterhettan", som slår sig på hjärnan kanske. Sic! Och i centrala Västerås har två personer knivskadats, en livshotande och han har opererats akut. En gärningsman är omhändertagen. Det är en 16-åring. En person har hittats död utomhus i Kungsängen och en förundersökning om mord är inledd. 

Så här "roligt" var det aldrig förr i tiden eller var vi mindre informerade då eventuellt? I dag är längsta dagen på året här uppe i norr innan jorden sakta vänder sig igen mot vintermörkret, men i dag och framåt blir det aldrig riktigt mörkt, så det är läge för många som inte är vana vid det nordiska ljuset att gå bärsärk för att de inte kan sova. 

Men ha det för all del så bra det går under denna vecka när solen är uppe så länge. Tids nog kommer mörkret tillbaka. Sade jag att det är åtminstone 33 skjutningar i år som har resulterat i mord? Nä här vilar inga halta löss längre för nu ska vi vara glada och fira midsommar. Här på den sjätte största ön i Sverige. Glad midsommar alla!


söndag 19 juni 2022

Putin har varit galen länge

 Redan 2006 blev tidigare premiärministern och labourledaren Gordon Brown hotad av Putin, så det är inget nytt att han uppför sig märkligt. Putin visade Gordon Brown vid ett besök i Moskva allt han hade i form av information om Brown så att han skulle begripa att Putin visste mer om Brown än han själv gjorde. Putin lät också Brown sitta på en låg stol, så att han skulle se upp till Putin. Putin går runt i höga klackar för att framstå längre än vad han är. Han sägs vara 170 centimeter. 

Att västvärlden inte reagerade nämnvärt när Putin invaderade Krim 2014 gjorde att Putin såg svagheten hos väst och trodde att han skulle komma undan med mera. Putin avskyr svaghet. Brown menar också att det finns en global oenighet eftersom 150 länder inte har infört några sanktioner mot Ryssland. 

Premiärminister Boris Johnson återvände nu från ett besök i Kiev och menar trots allt att Ukraina kommer att vinna kriget. Men det betyder att de måste ha fortsatt stöd från väst. Brittiska trupper kan komma att gå in i kriget, som Boris Johnson tror kan bli långvarigt. Dock hänger krigets utgång på ifall Ukraina kan försvara sitt territorium mer kraftfullt än Ryssland kan förnya sina attacker. 

En rysk oligark menar att Putin har blivit bokstavligen galen. Putin trodde att det ukrainska folket skulle hälsa den ryska armén med blommor på gatorna, säger Michail Chodorkovskij. När inte detta hände blev Putin inte bara arg utan galen på riktigt och började bomba Charkiv och Kiev, säger han. Annars hade han blivit glad och lycklig antagligen precis som Hitler när Österrike lät tyska trupper gå in i landet och folket jublade 1938.


lördag 18 juni 2022

Ryssland mot Västvärlden

Visst är det fascinerande att det pågår en utfrågning i USA om den stora kalabalik, som utbröt när förra valresultatet i USA inte passade ex-president Trump, samtidigt som Putin säger att nu är "monoeran" över. Den tid som utbröt efter det kalla kriget då USA enligt honom betraktade sig som Guds representant på jorden. 

Nu är det istället Rysslands tid förmodas han mena. Bråttom är det också för honom för ryktena gör gällande olika sjukdomar, som kommer att sätta stopp för honom. Det senaste jag läste var att han badade i hjortblod för att stärka sig. Nu ska vi inte tro på alla rykten som uppstår, för mycket låter för illa, även för någon som Putin.

I TV4 i morse diskuterades hur det skulle gå med USA och vad det skulle betyda om Trump ställer upp igen som presidentkandidat år 2024. Demokratin står och väger i USA enligt experterna och Trump har kring 20 miljoner anhängare, som kan tänka sig en revolution, att ta makten med våld. Dock så avskyr Trump att förlora, så om han tror att han ska göra det igen, så ställer han förmodligen inte upp. Vi får väl se hur det går i utfrågningarna. 

Det där att stormakter slåss mot varandra i öppna krig eller i mera fredliga debatter är grundläggande för vår värld. Detta är inbyggt i våra stora kollektiv med människor, för människor vill tro på det ena eller det andra. Vi har en tro fortfarande på att någon hjälte kan träda fram och rädda oss i kriser. Den tron kommer inte att gå över för det är nedlagt i vår själsliga konstitution. Och i valet i höst så hoppas många att nuvarande statsminister Magdalena Andersson ska visa sig vara denna goda karamell. 

Jag vet uppriktigt sagt inte om det spelar någon roll vem som regerar i Sverige, men nuvarande regim har målat in sig i ett hörn genom att ta stöd av en politisk vilde eller en oberoende politiker, som en del vill kalla Kakabaveh. Henne blir vi av med i höst. Det står alldeles klart, för hon kan inte sitta kvar längre. 

Märkligt nog så är inte Ryssland olikt Västvärlden, fast Putin vill påstå det, plus att sanktionerna mot Ryssland för kriget i Ukraina mest drabbar dem som har infört detta. Han begriper nog inte att människor i Västvärlden är beredda att utstå en del för att Ukraina ska fortsätta att tillhöra det fria Europa - de har ju kanske snart EU-medlemskap dessutom - och för att demokratin ska kunna fortleva. Människor tycker inte om diktatorer längre. Fast propagandan försöker övertala genom påtryckningar. 

Mänskligheten kanske till slut blir lite mer vuxen till synsättet nu när informationen sprids blixtsnabbt över planeten. Om bara inte journalister och politiker blir korrupta och själva går in för propaganda. Risken finns alltid. 


Den här propagandan påstås ha funnits på stadshuset i Stockholm under veckan. Som gjort för att Turkiets Erdogan ska bli rasande och ännu mer hindra Sveriges inträde i Nato. Vilket förstås också var meningen med detta. UD tar starkt avstånd. 

torsdag 16 juni 2022

Dags för mänsklighetens kris

UPPDATERAT

Det kollektiva minnet är kort hos mänskligheten så kriser uppstår med jämna mellanrum. Nu har det gått 30 år sedan den förra ekonomiska krisen i början av 90-talet så då är det dags igen. Inflationen är hög och räntorna höjs. Lönerna förlorar sin bärkraft och bostäderna har börjat att förlora i värde. Och vi gamlingar tas ingen större hänsyn till. Det märktes när jag besökte vårdcentralen i går. Sköterskan jag pratade med i telefon trodde jag hade ringt en timme senare än jag i verkligheten gjorde. Så jag sorterades sist i kön genom vårdens eminenta datorsystem. Så måste det ha gått till för inte sitter en sköterska och ljuger för mig. 

Jag höll inte på att få någon plats i vården alls, men fick det ändå till slut. Men naturligtvis så slarvades mina prover, som jag snällt lämnade, bort på labbet, och det ifrågasattes om jag ens hade lämnat dem. Men när läkaren hade sprungit fram och tillbaka några gånger - för inget kom ju upp på dataskärmen - så hittades dessa prover och det kunde konstateras att jag behövde medicin. Det visste jag ju redan, men man kan ju inte tro på en patient utan vidare. Rena vetenskapliga fakta måste ligga till grund. 

Det var likadant när jag besökte denna vårdcentral förra gången vilket var för något år sedan, för också då fick läkaren springa fram och tillbaka för att få rätt på prover och konstatera fakta. Mitt besök tog således mycket längre tid än det hade behövt. Inte undra på att vården går på knäna. Så det är inte något som har hänt just nu. Men det har inträffat under pandemin och efteråt. Kaoset är fortfarande inte över för det finns ju ännu virus där ute. 

Nu har olika saker sammanträffat i verkligheten så att krisen blir större än den hade behövt. Människor tror på att de själva har orsakat allt elände på jorden gällande vädret och klimatet. Ryssland har bestämt sig för att återgå till det stora rike det en gång har varit rent geografiskt och vi har folkvandringar i världen, som har varit mycket större än förut. Plus då denna skräckinjagande pandemi, som stängde ned världen och nu orsakar kaos på flygplatserna, för människor vill återgå till sina gamla liv. Personligen har jag fortfarande inte tagit några sprutor mot denna senaste sjuka och tänker inte göra det heller. Han man överlevt Asiaten på 50-talet så verkar det som att det sitter i och skyddar nu också. Eller hur det är. Förkyld har jag inte varit sedan början av 2020, kanske var det en släng av corona. 

Mänskligheten kommer inte att gå under, som alla som inte har varit med ett tag brukar tro. Men som alltid kommer en del råka illa ut och människor dör till slut. I Sverige är det kring 90 000 per år. Och det har väl gjort att myndigheterna tror att vi behöver ersätta denna mängd med samma import av vuxna människor, som kan jobba åt oss. Ett slags nytt proletariat, som dock inte går ihop med den befolkning, som redan finns i landet. Och istället ofta går på bidrag eller blir kriminella. 

Efter att smekmånaden med denna nya befolkning är över nu så kan också myndigheterna äntligen se verkligheten i ögonen och inte tro på den romantiska, exotiska föreställningen om långt bortifrån kommande människor, som alltid finns som en grund för att ta in nya människor i gemenskapen. Dock om de blir för många så slutar den inbyggda mekanismen hos människor att fungera. Igår hade jag dock förmånen att få min medicin från en läkare i 60-årsåldern med ett namn jag inte kunde uppfatta i telefonen. Sköterskan trodde jag hade fördomar mot en sådan läkare, så hon skyndade sig att säga att han var mycket trevlig. Jag fick förklara att jag inte uppfattade namnet. Att jag behövde veta det för att hitta rätt dörr där på vårdcentralen. Så mycket fördomar åt alla håll. Men så har vi formerat Sverige nu. 

22.6.2022

Den här debattartikeln hade jag missat. Men här förklaras varför en sköterska behandlar de som hon får kontakt med som barn, som inte kan sköta sin hygien och därför blir sjuka. Och försöker hålla patienterna borta från besök på vårdcentralen. Jo det kostar pengar för dem när man kommer dit, men annars om jag håller mig borta så tjänar de pengar på mig genom skatten ni vet. Vilket system! Fast jag tror knappast att vårdcentralerna kommer att införa detsamma som på bilprovningen, att man kan beställa tid själv genom att slå på lediga tider. Det är ju trots allt människor det handlar om, inte materiella ting. Och man bestämmer ju inte att man ska bli sjuk. Det skulle nog orsaka samma köer som på Arlanda antagligen och medföra död och elände för många. 

Det här är miljöpartiets bild av planetens kris. Vill ni att skräckpropaganda ska styra så rösta på dem! De har ju trots allt så gulliga färger på dessa kriser. Vill ni ha lösningar får ni rösta på något annat parti. De vet ju inte ens att det heter trippelkris. 


onsdag 15 juni 2022

Två miljoner pensionärer får det knappast bättre

 Har inte orkat skriva om alla turer i riksdagen där vänstern och högern nu slåss om pensionärerna och deras röster. Vilket förslag är bäst? Det finns ännu inte något förslag om jag har begripit det rätt, för det kommer ännu en ändringsbudget nästa vecka och vilden Kakabaveh försöker fortsatt att styra landet. Inga fler miljoner mot hedersförtrycket i budgeten och inga vapenleveranser till Turkiet. Då stödjer hon inte socialdemokraterna om detta förekommer. 

Så tjatigt så vem orkar bry sig. Det är nog inflationen som tar mest av pensionerna. Var med förra gången det begav sig år 1991 när allt blev knas. Jag slutade den gången på DN för att rädda familjen från att gå från hus och hem hösten 1992 när räntan gick upp till 500 procent. Det var den gode socialdemokraten Bengt Dennis som lyckades med den bravaden som riksbankschef. Dessutom var jag rätt trött på DN då. 

Vi får väl se hur väl partierna lyckas den här gången, men kanske spelar det ingen roll vem som regerar, bara vi blir av med vilden Kakabaveh och inte får fler av den sorten. Det betyder att alla väljare måste rösta så att det blir en riktig majoritet och inte denna vansinnesbalans, där socialdemokraternas kåthet efter makten alltid bestämmer. Byt regering i höst alla pensionärer! Sluta rösta på er ungdoms socialdemokrater. De finns inte längre!

Det är de här båda som håller statsministern som gisslan. Kakabaveh genom sin röst i riksdagen och Erdogan genom sitt nej till Sveriges inträde i Nato. Varför ska dessa utlänningar bestämma över Sverige?

tisdag 14 juni 2022

Jan Guillou fick en ny höft i Norge

Jan Guillou snubblade när han bar på en ölflaska och försökte rädda flaskan. Han ramlade och bröt lårbenet. Då fick han en ny höft i Norge, där han befann sig och forslades sedan hem igen till Östermalm genom flyg och per rullstol samt sedan till lantstället utanför Östhammar. Han har rätt ont, men vill inte avstå vinet till maten. Omkring 18 000 bryter lårbenshalsen i Sverige varje år.  Den största orsaken är minskad benmängd i skelettet vilket kan ge skörhet. 

Stillasittande är en stor orsak så att fortsätta skriva, som Jan Guillou nu gör, och sitta stilla är inte bra. Men minst sex veckor lär det ta innan han kan gå igen. Så stillasittandet är väl nödvändigt. En släkting till mig kom inte tillbaka efter ett sådant brott utan dog ett halvår senare. Men han var äldre än Jan Guillou, som har fyllt 78 år. Omkring 20 procent av de som har råkat ut för detta dör inom ett år. Ärftlighet är en viktig faktor för benskörhet. Kalcium och D-vitamin är viktigt att inta vid benskörhet och det finns också olika mediciner. 

Alkohol i stor mängd är inte heller bra för skelettet, men det hjälper att hålla upp, så det kanske är bra för Jan Guillou att göra. Och inte som han beskriver att han vill dricka vin till maten varje dag. Och då inte ta smärtstillande. Bara åtta veckors avstående från alkohol kan göra livet bättre för alkoholister. Viktigt är att dricka mjölk inta filmjölk eller ost, som innehåller kalcium. Rökning är heller inte bra, men Jan Guillou röker inte, utan snusar. 

God bättring önskar vi Jan Guillou och ta det nu lugnt och försiktigt. Ramla inte igen!

PS. Ifall kroppen kremeras efter döden så tas metaller bort från askan. DS.


Så här ser ersättningen ut när lårbenet har gått av. Det är av en metall, som inte är cancerframkallande utan hjälper kroppen så att personen i bästa fall kan gå igen. 


måndag 13 juni 2022

Johan Pehrson en stigande stjärna

 Jag missade Agenda, men lyssnade på inslaget nu om de 33 skjutningarna, som resulterat i mord i år i Sverige. Johan Pehrson var absolut vinnare i den debatten mot justitieministern Morgan Johansson. Vilken tur att liberalerna bytte partiledare för här känns Johan Pehrson som en frisk fläkt i jämförelse med den utmanglade Morgan Johansson. Han fick visserligen sitta kvar som minister, men såg kortare ut än vanligt och jag trodde först att han satt ned, men det gjorde han inte. 

Det var det gamla välkända som framkom: vi måste ingripa mycket tidigare och mera och hela socialtjänsten måste göras om. För nu är den inriktad på ungdomar som det är synd om, men det går inte att göra något åt dem som redan är förhärdade brottslingar i tonåren. Så uttryckte sig experterna som föregick debatten mellan politikerna. 

Vilken tur att alla nu befinner sig på samma planhalva åtminstone och kan erkänna att det går åt helvete om inget görs. Det första som behöver konstateras är fakta och äntligen finns de på bordet även hos SVT:s Agenda. Och det har dragits i långbänk med åtgärder från socialdemokraternas sida fast justitieministern nu sade att detta med brottsligheten har pågått sedan 20-25 år tillbaka. Dags att vakna då! 

Som jag tidigare har sagt: gå nu och rösta alla som kan så det inte blir detta oerhört skadliga resultat där ingen egentligen kan regera. Utan myglandet måste fortsätta där en utländsk vilde kan ha makten eller regeringen måste regera på oppositionens budget. Helt tokigt! Makten framför allt kan inte få vara fortsatt den politik som ska styra landet. Det behövs en regering som är handlingskraftig och kan åstadkomma resultat. 




Jon Nilsson är en bra programledare, som äntligen har kommit fram till verkligheten i Sverige och som ledde programmet Agenda i går. Men det går knappast att bortse från alla dödsskjutningar i år som har blivit följden av den förnekande politiken under 2000-talet. Morgan Johansson står upp fast han ser ut att sitta.

lördag 11 juni 2022

Sjuttiofem procent av morden i gängmiljö i Sverige klaras inte upp

 Många mördare går lösa på våra gator eftersom mord i gängmiljö så sällan klaras upp. Ganska ofta blir personer gripna, men det finns inte tillräckligt med bevis för att få in dem i fängelse. Det här berättar kriminologen Manne Gerell i Malmö. Han är intervjuad i Kvartal. Han tror inte att detta kommer att ändras så dramatiskt under kommande år. Han trodde gängskjutningarna skulle gå ned i år, men fick pudla gällande detta. Trettiotre gängmord genom skjutning har ägt rum fram till nu. 

Vi har haft för stor invandring under lång tid och de som har kommit har fått hålla till godo med fattiga miljöer. Så säger han. Socialdemokraterna har bevarat miljonprogrammen från 1965-1975, tänker jag, men de kan vara rena slummen nu. Samhället har dragit sig tillbaka och de som har kunnat har flyttat, säger Manne Gerell. Kända fakta sedan länge, men de slår inte igenom hos de styrande. Utan dessa trillar på i vanlig ordning och döljer dessa välkända ting. 

Invandrare begår fler brott än infödda, säger Manne Gerell. Det är väl känt sedan årtionden det också och inte något kontroversiellt alls inom forskningen, bara inom politiken har detta inte fått nämnas. Och Mellanöstern plus Afrika är mer representerade inom brottslighet vilket i sin tur beror av generell utvecklingsnivå i ursprungsländerna, dvs medellivslängd, utbildningsnivå och rikedom. Det som brukar kallas Human development index. Lågt index betyder mer kriminalitet när de anländer till Sverige. 


Ju lägre Human development index i ursprungslandet desto fler hamnar i kriminalitet när de invandrar till Sverige. Detta är FN:s karta över världen. 

Här är en tabell från FN över både inkomster, mänsklig utveckling plus en kolumn för miljön, som lades till. De rika länderna bryr sig inte, men Sverige ligger bra till. Detta lilla land kämpar hårt för att ha en bra plats i miljöräddning. Men kommer först på 15:e plats när det gäller Bnp. Dock på 7:e plats när det gäller Hdi. Tabell från 2020. 



Justin Bieber har ansiktsförlamning

UPPDATERAT

 Justin Bieber har fått Ramsay Hunts sjukdom. Han har drabbats av ansiktsförlamning, vilket kan uppstå genom denna virussjukdom. Han har tydligen haft otur för det är sällsynt att få denna komplikation. Han är halvsides ansiktsförlamad för viruset har angripit en nerv. 

Då kan han inte uppträda och sjunga utan måste ta en paus. Han har varit tvungen att ställa in konserter också framåt. Tre planerade konserter är inställda. Hans fru har haft en blodpropp i hjärnan och blev opererad i mars i år. Märklig otur dessa unga människor har. Men Justin Bieber säger att han har gott hopp och förtröstar på Gud. Vore väl bättre att lita till läkarna? Han är 28 år och denna sjukdom kan drabba både barn och vuxna. Hans fru är 25 år och hade tydligen ett hål i hjärtat och därav uppstod hennes blodpropp, som vandrade till hjärnan. 

Denna virussjukdom, som Justin Bieber har fått, måste bekämpas tidigt för att prognosen ska vara bra. Det finns risk för bestående förlamning och hörsel- samt balansproblem, men det ska vi hoppas att Justin Bieber slipper. Sjukdomen är besläktad med vattkoppor och bältros. Den orsakas av liknande virus. 

14.6.2022

Justin Bieber mår lite bättre låter han hälsa. Hans mamma är en djupt troende kristen och han har en liknande tro och säger att under tiden han tillfrisknar så är Jesus med honom


Så här yttrar sig Justin Biebers sjukdom. Han är halvsides förlamad i ansiktet. Men han hoppas förstås att bli frisk igen. 


fredag 10 juni 2022

Är nog bäst att alla "gamla" svenskar röstar


 Med tanke på Aftonbladets undersökning av väljarna, som publicerades i dag, är det nog bäst att samla alla krafter och gå och rösta. För den här barometern visar att det ser ungefär likadant ut som vid förra valet. Och så vill vi inte ha det igen att det dröjer många dagar innan någon kan bilda regering. Och att någon "vilde" återigen får makten över regeringen och Sverige. 

Det är kvinnorna som röstar rött och förstås invandrarna. Om männen fick bestämma så skulle oppositionen få makten. Men kanske kan Erdogan hjälpa till? För nu har han i stort sett lagt ett veto mot att Sverige ska få komma med i Nato, vilket Sverige ju ville och också Magdalena Andersson tyckte det var en bra idé, eller ska hon ändra sig nu igen? Det går nog inte, finns för lite tid för något sådant innan valet. 

Det blir inte så stor skillnad ifall borgarna får makten, men det är nödvändigt för demokratin att det skiftas någon gång vid maktens stolar för annars har vi något som liknar diktatur. Och visst tycker socialdemokraterna att de alltid ska ha makten. Också framför det som gynnar Sverige. Därför blev statsministern så upprörd när hennes älskade Morgan Johansson fick ett misstroendevotum emot sig. Han som sitter på tre av maktens stolar: justitieminister, inrikesminister och vice statsminister. 

Naturligtvis hade Morgonstudion i dag en vanlig svensk kvinna och en insvept i en massa tyg som representanter för det svenskaste av allt nästan nämligen programmet Sommar. Jag slutade lyssna på detta program för rätt länge sedan, för det kändes inte roligt längre. Det tillhörde den tiden när vi var på landet och bara hade en transistorradio att lyssna till. Och ingen TV alls. Det första programmet sändes 1959 och då var jag 14 år. Det dröjde tills jag var 21 år innan jag blev myndig och fick rösträtt och ännu längre innan mina poäng till pensionen kunde börja räknas. Fast jag förstås jobbade. Det gjorde de flesta från 15 år på den tiden. 

Valdeltagandet i Sverige ligger inte lika högt som på 70-talet, men ändå på cirka 87 procent till riksdagen i senaste valet 2018. När jag kunde börja rösta på 60-talet fanns det två kammare i riksdagen. Har inget minne av att jag röstade 1968 och det var det år min mamma dog så det gjorde jag förmodligen inte. Hade för mycket att ta hand om. Dödsbo, hennes kafé och min lille son.

Men nu tänker jag ändå ta mig till någon vallokal före valet och förtidsrösta, för det känns lugnast. Då har jag gjort vad jag har kunnat för detta stackars land. Så mycket mer går inte att göra. Att någon skulle ställa sig emot våra lagar och förordningar var inte ens påtänkt förut, men nu är det så när Fatima Charih går emot både socialtjänstens omhändertagande av barn och den nya lagen från 1 juni om hedersförtryck. Hon menar att det är lagar mot muslimer. Fel förstås. Men sådana invånare har vi numera. Hon applåderas på facebook för sina åsikter. 


Fatima Charih vill inte ha lagar som är emot muslimer. Det är inte svenska lagar alls för de gäller för alla medborgare. Men tydligen så tror denna Fatima inte det. Och hon blir förstås intervjuad om sin syn av statliga SVT. För sådan är yttrandefriheten. 

torsdag 9 juni 2022

Försvunnen 3-åring Ljusne Hälsingland

UPPDATERAT

 Hur sjutton kan man tappa bort en 3-åring tänker jag. För i den åldern lämnar man knappast mamma och pappa. Men så hittar jag bilden på denne pojke och förstår lite bättre. Han är inte svensk och har förmodligen ingen svensk mamma eller pappa. Eller har han det? Polisen har gått ut med bild på pojken för att han ska hittas. 

I den röra som har uppstått i landet med alla nytillkomna så kan vad som helst hända. Så är det förstås. Inte försvann 3-åringar förr i tiden bara iförda en tröja och blöjor? Inte vad jag kan minnas. Och varför var inte dörrarna låsta så att denne lille pojke inte kunde gå ut? 

Nu ska jag inte lägga sten på börda och anklaga någon för detta. Det är klart att vi alla hoppas att den lille pojken kommer till rätta. Jag vet hur jag vaktade barnen när de var små. När de badade och när de var ute och lekte i den åldern. Det var så lätt för dem att slå sig eller på annat sätt råka illa ut. I den åldern kan man förstå något rent intellektuellt och göra sig förstådd. Så jag hoppas verkligen att pojken hittas vid liv. 

12:37

Den försvunne 3-åringen är nu hittad död. Han hittades i vatten. Det finns en camping vid vattnet i närheten. Där hittades han. Så sorgligt att detta har hänt. 3-åringar ska ha ständig tillsyn och han försvann vid 17-tiden i går då det absolut var ljust och varmt. Han måste ha gått rätt rakt till vattnet. Så märkligt att ingen brydde sig när en så liten pojke gick omkring ensam. 

Polisen har gått ut med den här bilden på den lille 3-åringen som försvann från Bruksgatan i Ljusne. 


onsdag 8 juni 2022

Bostadsbidrag på 700 000 kronor

UPPDATERAT

 Här har jag suttit och försökt få bostadsbidrag, men Pensionsmyndigheten trodde inte på mig. De trodde jag hyrde ut mitt hus till en massa människor och att jag hade noll kronor i hyra. Inga bevis behövdes för detta från statens sida, utan det konstaterades bara och Förvaltningsrätten höll med. Men så har vi riksdagsledamöterna då. En socialdemokrat har fått ersättning för boende på sammanlagt på 700 000 kronor. Det är skillnad på kreti och pleti minsann. 

Det är Uppdrag Granskning som tar upp några fall: två socialdemokrater och en moderat. Socialdemokraten Jörgen Hellman tjänar en miljon om året i riksdagen. Men han var skriven i en enkel bod utan vare sig toa, dusch eller möjlighet att diska för avloppet var utdömt och med eternit som beklädnad utomhus. Självklart bodde han inte där. Men han hade fått bidrag till bostad på 700 000 kronor innan denna granskning. När Uppdrag Granskning hade besökt honom anmälde han flyttning till Skärhamn på Tjörn. En timme senare efter deras besök. 

Så har vi moderaten Helena Bouveng som har ersättning för dubbelboende. Hon syns dock ofta till på Värmdö, som hon uppger är ett fritidsboende. Men där bor hennes pojkvän och hennes dotter permanent. Hon bor annars hos sin bror i Vetlanda permanent. Hon har en övernattningslägenhet på Södermalm i Stockholm betald av riksdagen. Hon har uppgett Vetlanda som sin permanenta adress. Då har hon rätt till denna övernattningslägenhet, men inte när hon bor på Värmdö, som ligger bara några mil från riksdagen. Hon sitter i styrelsen i Fågelbro Golf och har ägt en bostadsrätt där, men köpte sedan ett annat hus på Värmdö nära havet och fick undantag från strandskyddslagen när hon ville bygga nytt hus. Men det är ett fritidshus, säger hon. 

Och så tar de också upp socialdemokraten Mattias Ottosson, som satt på dubbla roller, som kommunalråd och privatperson. Han fick köpa mark och hus billigt på Djurön i Norrköping av Lantmännen, samtidigt som han skötte en stor affär med dem i sin roll som kommunalråd. 

Reglerna kring permanent boende kommer att skärpas nu i år den 1 juli och de boenden som riksdagsledamöterna har ska vara iordninggjorda permanent för dem och deras familjer. Vi får se om ledamöterna skärper sig nu då och inte utnyttjar de förmåner de kan få på svaga grunder. Ersättningar ska också kunna krävas tillbaka. Men det är väl knappast troligt?

Uppdrag Granskning går att se här och nu. Eller i kväll i SVT1 kl 20. 

13:17

Jörgen Hellman (s) avgår nu från alla sina uppdrag. Han tänkte inte ställa upp till omval i höst, men lämnar nu riksdagen. Blir ju snart sommarlov ändå för alla. Han har suttit i riksdagen i 16 år och är över 51 år så han kan dra sig tillbaka med god ersättning ändå. Miljonär flera gånger om. Och han kommer få garantibeloppet från riksdagen tills han fyller 65 år. 



måndag 6 juni 2022

Statsministern sparkar inte justitieministern

 UPPDATERAT

Magdalena Andersson kommer inte att sparka sin justitieminister. Inte att flytta honom till någon annan position. Trots det generösa erbjudandet att få regera ifred då till september, som kom från kd. Morgan Johansson har tre positioner i regeringen eftersom han är inrikesminister och ställföreträdande statsminister också. Inte kan han sparkas inte. 

Det här är en minikris som tar slut på tisdag. Jo i morgon. Jag försökte titta på debatten i går i TV4, men gav upp. Det är alldeles förskräckligt tråkigt att lyssna på denna politiska elit. Och nu ska vi väl få simma i debatter under de tre månader som är kvar innan vi äntligen får välja igen. 

Blir det inte någon total skandal inom socialdemokraterna så kommer de att regera igen. De har ju importerat sina röster under rätt många år nu. Och många har hunnit att bli svenska medborgare. Har själv inte bestämt mig om jag ska rösta. Är det någon idé? Vi har nu fullständigt lämnat över makten till tjänstemännen i stat och kommun. De är som självspelande pianon. Själva måste vi ständigt tänka på dem. Ta hänsyn till dem och vad de har beslutat. Medan Sverige långsamt rämnar. Så känns det. 

12:12

Ja då får vi se om jag eller experterna har rätt, för åtminstone två statsvetare tror att Morgan Johansson får gå. 

7.6.2022

Jo det var som jag trodde mycket tjafs för ingenting. Så klart så lägger Kakabaveh ned sin röst. Och sedan kan hon rida mot solnedgången och stötta sina landsmän kurderna. För svenskarna bryr hon sig inte ett dugg om. Inte är hon svensk heller. Men naturligtvis kommer vi ta hand om henne till döddagar och som sagt hon är rik och kan lämna riksdagen i september nöjd med sin insats. Ibland känns det som att det inte är bra att befinna sig på den här jorden för länge. Man kan bli cynisk. 

17:21

Nu kräver Kakabaveh nya förhandlingar om budgeten. Annars röstar hon inte på den. Det är den socialdemokratiska ändringsbudgeten nästa vecka det gäller som innefattar garantitillägget till pensionärerna i augusti. Centern kanske kan rösta på borgarnas budget? För då faller Kakabaveh som den enda som kan avgöra vilken budget det handlar om. Om nu inte centern har blivit totalt socialdemokratisk. Garantitillägget skulle ge alla pensionärer ett bidrag utanför pensionssystemet. Som mest 1 000 kronor i månaden. Men oppositionen har också ett förslag. Det innebär skattesänkningar för pensionärerna och höjning för de fattigaste. 



Det blir förra årets bild från nationaldagen jag repriserar här. Har flyttat, men ännu ej fått upp någonstans att hänga flaggan. Blir väl när jag fått ett däck så jag vet var den ska hänga där den syns. 

Så stod hon där i talarstolen och sade att hon har varit orolig för Sverige och inte för kurderna. Hon är bra på att ljuga minsann. Och sedan fortsatte hon att tala om kurderna. Och om Sveriges självständighet. Men mycket mer om kurderna. Så skönt att bli av med henne i september!



lördag 4 juni 2022

Turkiet vill inte vara en kalkon

UPPDATERAT

Turkiet har ändrat namn för att slippa förväxlas med ordet kalkon på engelska och amerikanska. Väldigt känsligt tydligen, men det är ju sådana tider nu när alla förväntas vara sådana. Och president Erdogan tillhör gänget. Inte ens Stoltenberg har kunnat övertala honom nu att släppa in Finland och Sverige i Nato. Men Stoltenberg har uppmanat till ett avtal om livsmedelsförsörjning och han ger förstås inte upp. 

Turkie-jej ska tydligen det nya namnet på Turkiet uttalas på det viktigaste språket för Erdogan. Men det spelar väl ingen roll? Eller gör det så? Ungefär som att alla länder skulle vilja uttalas som det de heter på sitt eget språk. Sverige är svårt för engelsktalande, men Sweden är väl helt okej. 

Turkiet har gått igenom en svår ekonomisk kris, den värsta på 20 år, och Erdogan står snart inför ett nytt val nästa år. Hans popularitet har fallit och bara en tredjedel av befolkningen gillar hans parti just nu. Inflationen ligger på otroliga 70 procent under senaste månaderna och det påverkar förstås populariteten. Så det här är ett enkelt sätt att bli mer populär liksom det var att förvandla Sofia Hagia från kyrka till moské år 2020. 

Men fortfarande är Erdogan övertygad om att Sverige stödjer terrorism och det måste han hålla fast vid. Det finns inget bättre än en yttre fiende att skylla allt på när det går illa för det egna landet. Så regeringen i Sverige har hamnat i en rävsax eftersom den är beroende av den terrorist, som Erdogan menar finns i riksdagen som vilde: Kakabaveh. Hon har makten över regeringen nu. Ända till tisdag. Och hon sitter just ju i TV4 och skyller på Jimmie Åkesson och Erdogan att denna kris har uppstått. Det är absolut inte justitieminister Morgan Johanssons fel. Och inte hennes heller förstås. 

14:06

Några ord från Kakabaveh fastnade på morgonen. Hon sade att visst hon är vald till den svenska riksdagen och hon bryr sig inte om Turkiet, men det handlar om mänskliga rättigheter. Hon var ganska upprörd när hon sade detta. Det är klart att hon bryr sig om Turkiet och kurderna. Hon är ju själv kurd. Det är ungefär som att säga att jovisst jag är gotlänning, men jag bryr mig inte om Gotland. Det är åt helsike att ha det här vildarnas system i riksdagen. Lämnar man ett parti tycker jag man ska avgå helt och hållet. 

14:47

Och så säger människan att förra gången var det bara statsministern det handlade om, men nu är det Sverige för Erdogan vill bestämma allt i Sverige. Hon är inte ens demokrat eftersom hon tycker att det är oviktigt med statsministern. Och hon är helt fel ute om hon tror att Erdogan kan bestämma över oss svenskar. Hon är rädd att Erdogan ska bestämma över henne så klart. Men för inte över det till resten av Sverige. Hon är svensk medborgare. Varför tror hon inte att lagar och förordningar gäller henne eller andra kurder? De som är svenska medborgare. 

17:17

Erdogan är verkligen skrattretande. Han vill sparka försvarsminister Hultqvist. Det kan han ju se sig om i stjärnorna efter. Erdogan är lika verklighetsfrämmande som Putin, men det kan han ju kosta på sig nu när det gäller att dra största möjliga växlar på att Turkiet är med i Nato och har vetorätt gällande nya medlemmar. 

5.6.2022

Det var 2019 som vänsterpartiet uteslöt Kakabaveh. Partiet hade försökt få henne att bättra sig när hon anklagade partikamrater för att vara islamister, struntade i möten och omröstningar, men det gick inte att få henne på rätt spår. Hon hade allvarligt skadat sitt parti, men hon har samlat på sig en förmögenhet under de år hon har suttit i riksdagen, så det lär inte gå någon nöd på henne. Hon tjänar kring 800 000 per år. Hon har suttit sedan 2008 i riksdagen och är berättigad till pension när hon blir 65. Hon har fyllt 50 år och får därmed inkomstgaranti tills hon uppnår pensionsålder. Jag hoppas hon blir en förkämpe i sitt gamla hemland Iran för kurderna. 

17:12

Jorå Kakabaveh tänker fortsätta sin redan väl utprovade stil med uteblivna omröstningar och sjukskrivningar. Ifall hon inte får igenom sina krav. Jag skäms över att denna människa någonsin har kunnat bli vald till riksdagen, men som sagt nu har hon hållit sig kvar så länge att hon är försörjd för evigt. Som tur är kan hon knappast få några barn nu på gamla dar. Kan inte vara kul med henne som mamma. Och hon har inte fått några tidigare heller. Hon fick en äggstock bortopererad 2017 och var sur över det. 





torsdag 2 juni 2022

Magdalena Andersson hotar avgå

UPPDATERAT

Alldeles nyss så försökte Magdalena Andersson få lite pli på riksdagen när det gäller misstroendevotumet mot Morgan Johansson, som sd och moderaterna plus kd står bakom. Just i ögonblicket finns inget totalt hot mot Morgan Johansson för rösterna finns inte där mot honom. Men det krävs ytterst lite för att de ska finnas. Morgan Johansson är verkligen ingen bra justitieminister och har inte varit någon bra minister på lång tid. Trettioen personer har skjutits till döds i år. Ett rekord. 

Men Magdalena Andersson menade att Sverige befinner sig i ett mycket känsligt läge i politiken och då ska det inte ställas till någon oreda i politiken. Vi får väl se hur det går. Sossarna har annars kring 33 procent av rösterna bland väljarna och har gått framåt. De har ju importerat rösterna. Vi får väl se hur det går med misstroendet för Morgan Johansson. 

19:20

Nu ställer sig liberalerna också bakom misstroendevotum mot justitieminister Morgan Johansson. Då behövs det bara att Amineh Kakabaveh denna vilde i riksdagen röstar för misstroendevotum så måste han gå. Men denna Kakabaveh är någon som kan ställa till det för hon har lovat att stödja socialdemokraterna, men bara om de inte går med på vad Erdogan nu ställer för villkor. För hon ses som en fiende till Turkiet och hon vill att Sverige drar tillbaka sin Nato-ansökan. Hon är kurd och betraktas från Erdogans håll som terrorist. Vilken soppa!

3.6.2022

Det vore väldigt illa ifall regeringen avgår. Magdalena Andersson behöver inte hota med detta, för misstroendevotum har tidigare ställts mot många ministrar utan att dessa brösttoner har tagits upp. Den här reaktionen tyder på att Magdalena Andersson är uppe i ett arbete där hon absolut vill slutföra Nato-förhandlingarna på ett bra sätt och att då få denna käpp i hjulet, som hon ser det, är illvilligt minst sagt. Omröstningen på tisdag blir antagligen ingen överraskning för Kakabaveh kommer att rösta med regeringen. Men det här visar också att politiken i Sverige är inte enig och allra minst inte ett valår som det är nu. 

16:36

Nu väntar utpressning från kurden och vilden Kakabaveh under helgen och på måndag, så får vi se hur hon gör på tisdag för hon har makten att förmå socialdemokraterna att inte låta Erdogan få någon makt över Sverige. Vilket läge vi har i politiken! Fy bubblan vi måste få någon ordning på det här landet, men det hinns förmodligen inte med i min livstid. 


En upprörd statsminister på pressträff alldeles nyss. Hon hotar med att avgå om hennes justitieminister får ett misstroendevotum i riksdagen emot sig. Det vore en sensation med regeringskris bara månader före valet i höst i september. 


Amber Heard tog sig vatten över huvudet

Jag förstår mig inte på historien mellan Amber Heard och Johnny Depp. Det framstår som helt klart att Amber Heard var en sårad ung dam redan när hon gifte sig med Depp. Men hur de kunde finna varandra är för mig obegripligt. De verkar inte passa ihop överhuvudtaget. Johnny Depp som nu är 58 år gifte sig med Amber Heard som nu är 36 år. Stor åldersskillnad. De båda lärde uppenbarligen inte känna varandra alls innan de gifte sig. Hon har något slags pappakomplex för det har väl de där kvinnorna? Hennes pappa är också skådespelare och är 72 år gammal. Dessutom dejtade hon tjejer innan Johnny Depp. 

Obegripligt att Amber Heard gick ut offentligt med historien om sitt liv i Washington Post av alla medier. Istället för att ta itu med vad som hade hänt henne. Hon påstår att hon har utsatts sedan tonåren för sexuella övergrepp. Jaha. Och det måste ju ha orsakat rätt stor skada hos henne. Man kan aldrig älska någon annan förrän man älskar sig själv. En gammal känd visdom, som hon inte verkar ha begripit eftersom hon så totalt har gått in för att spela offret. 

Hon trodde att hon skulle lyfta världen och kvinnorna, men blev själv krossad, som hon säger. Det är så naivt så det måste ha varit en mycket skyddad barndom hon har haft, där hon inte utsattes för något alls förrän hon hamnade på amerikansk högskola som tonåring. Men att inte ty sig till kvinnorna och i den kretsen berätta vad hon hade utsatts för, utan att dra allt in i ett förtalsmål var ingen bra idé. De 100 miljoner kronor hon ska betala hoppas jag att någon kan bistå henne med. En insamling vore väl bra. 

USA:s civila mål är obegripliga för oss i vårt lilla land, där ingen alls kan få så stora skadestånd. Men Johnny Depps karriär blev sargad av hela den här historien. Och den civilrättsliga delen behöver inte vara slut än. Hur det ska gå med Amber Heards karriär vet ingen. Hon kan ju alltid bli kvinnosakskvinna istället, för att gå vidare med sitt liv. Hennes mamma Patricia Paige dog 2020 och det var förstås svårt för dottern. Mamman blev 63 år, vad hon dog av är inte offentliggjort. Amber Heard har helt tagit avstånd nu från den manliga världen och skaffat barn på egen hand förra året. 


I Aquaman spelade Amber Heard drottning av havet, men i verkligheten tog hon sig vatten över huvudet när hon skulle ta på sig alla kvinnors utsatthet. En total felbedömning. Dock finns hon med i nästa film Aquaman II, men i en reducerad roll. Den har premiär nästa år. 

 

Bli inte lurad!

UPPDATERAT

Se upp nu när staten har bestämt att den återigen vet bäst. Allt kan vara farligt, som ni råkar läsa för ni kan bli påverkade! Särskilt bilder är farliga. Som den här lilla memen nedan, där självaste justitieminister Morgan Johansson är utsatt för desinformation. Heja staten Sverige, som har lyckats få till ännu en myndighet, som genom annonskampanjer ska skydda oss från ja vaddå? Ryssen?

3.6.2022

Jo det är justitieminister Morgan Johansson ni ser på bilden. Han sköter inte sitt ämbete, men i denna postmodernistiska tid behövs det inte heller. Det viktiga är att vara socialdemokrat och hålla sig väl med den gruppen. Dessa politiker har för länge sedan blivit maktfullkomliga så det är därför statsministern nu hotar med att avgå. Ungefär som om riksdagen var hennes undersåtar. Inte vald av folket. För visst måste socialdemokraterna nu få styra i minst fyra år till. Så många partivänner, som de har importerat till landet. Det är oförskämt av de andra partierna att försöka skapa oro i landet. Det är inte den rätta politiken. 

Om ni inte kan läsa ovanstående så är det säkerligen meningen. Men försök för det är viktigt. Annars blir ni alla säkerligen lurade. 

onsdag 1 juni 2022

SVT storsatsar på det rysliga och fasanfulla klimatet

UPPDATERAT

Jag stänger öronen eller till och med av TV:n när SVT i sina nyhetssändningar ständigt upprepar hur hemsk koldioxiden är och vilken katastrof vi går emot med klimatet. Jag tänker att det måste vara väldigt rädda och skräckslagna människor som arbetar på den statliga kanalen. Och så är det säkerligen för de befinner sig ju på toppen av ett ekonomiskt maktfullkomligt berg och vart går sedan vägen om inte nedför?

Länge har katastrofnyheterna spritts över världen under min livstid. Det räcker inte med det som naturen åstadkommer utan människans hybris ska piskas och betvingas. Åtminstone för dem, som inte begriper att naturen är ond och ständigt är emot oss och dessutom skyndar vi själva på alla katastrofer.

 Jag hittade en hemsida där alla uteblivna katastrofer beskrivs. Hur lyckades nu mänskligheten med detta? Var det tur eller skicklighet? Eller helt enkelt en felbedömning av människor som ville göra karriär på skräckskildringar och undergångsvisioner? Detta har pågått intensivast sedan 1970-talet. Och är nu värre än någonsin. 

På 50-talet så blev jag utsatt som barn för helvetespredikningar i kyrkan av präster. Om vi inte uppförde oss ordentligt skulle vi hamna där i det brinnande gehenna och plågas för evigt. Då stängde jag också öronen och började tänka på andra roligare saker. Nu har dessa präster tagit plats i den statliga televisionen istället. Vi förstör hela naturen inklusive oss själva och skapar helvetet på jorden. Måtte nu miljöpartiet åka ur riksdagen så det blir slut på detta predikande. Så att verkligheten kan bestämma en smula mer istället. 

Här finns hemsidan om många uteblivna eller avvärjda katastrofer.  Jag bildsätter också nedan en del av allt detta. 

2.6.2022

Vill rekommendera Green Murder, en bok som beskriver vansinnet som pågår över jorden vad gäller klimatet. Det finns inga sätt att komma undan att använda tung industri. Den behövs för metallframställning. Det finns ingen patentlösningar genom genom solenergi eller vindkraft. Solpanelerna kan inte återvinnas och måste placeras i deponi. Vindkraftens propellrar kan inte heller återvinnas. Allt detta gör samhällen och människor fattigare, men industrierna flyttas istället till Kina. Vem kräver av Kina att ställa om?