tisdag 9 juni 2015

Lisa Holm, 17 år, saknas

UPPDATERAT
Polisen går nu ut med namn och bild på 17-åringen, som försvann när hon skulle åka hem på sin moped efter jobbet i söndags. Hon bodde i Skövde tillsammans med sin mamma, pappa och storasyster.

En handske som tillhör henne är hittad i en lada bredvid det kafé, där hon jobbade. Hennes moped stod kvar och nyckeln satt i. Något kan ha hänt henne just som hon skulle åka därifrån. Hon försvann vid Klosterkaféet i Blomberg på Kinnekulle. Hon är 165 centimeter lång, har långt blont hår och är smal. Hon var klädd i en rosavit Henri Lloyd-jacka och svarta Adidasbyxor eller jeans.
19:53
Ett mobilfodral, som kanske är Lisas, hittades en kilometer från kaféet där hon försvann. Föräldrarna har bekräftat att hon ägde ett likadant fodral. Det var en militärpatrull som hittade det senaste fyndet vid 17-tiden i dag. Fodralet har hittats vid en åker och ett område på 300 meter runt fyndplatsen har spärrats av för undersökning.
22:12
Delar av en mobiltelefon har hittats av privatpersoner omkring 500 meter från där fodralet till telefonen hittades. Polisen säger också att de har hittat lite andra saker, som är intressanta. Här kan ni följa twitter om Lisa Holm.
10.6.2015
Mer resurser sätts in för att hitta Lisa Holm. Inte så märkvärdigt. Rätt så självklart, särskilt med den uppmärksamhet detta har fått. Och nu har kvällstidningarna fått sitt sommarförsvinnande. Förr i tiden så följde de ett flickmord hela sommaren, som en följetong, för på sommaren hände det inte så mycket annat. Så var det med Helena Andersson, Mariestad, som försvann för 23 år sedan och fortfarande inte är hittad. Hon var 22 år då.
12:07
Missing People säger att de är beredda att rycka in i eftermiddag för att leta efter Lisa Holm. Här kan ni följa dem på facebook.
18:05
Polisen säger nu att de har hittat också andra ägodelar, som tillhörde flickan. Förutom de mobildelar, som hittades i går, men polisen vill inte säga vad det är. Vad hade hon med sig förutom kläder? Martin Fredman, chef för sökinsatsen från polisen, sade att de går in för att hitta flickan välbehållen, men han såg inte glad ut. 
20:02
En privatperson Per-Olov Eriksson har upptäckt hjulspår ungefär en halvmil från ladan i Blomberg, berättar han för Skövde Nyheter. Han är uppväxt här och har aldrig tidigare sett hjulspår som leder till dammen. Han har lämnat sina uppgifter till polisen.
21:52
Strax avslutas sökningen för i kväll. Klockan 22 har solen gått ned och inte mycket kan hittas i mörker.
11.6.2015
Ladan där en av flickans handskar hittades spärrades av igen och polisen bar ut ett par plastpåsar därifrån vid 23-tiden i går kväll. Det sägs vara flickans ID, som har hittats senast.
6:40
Polisen ändrar brottsrubriceringen till människorov, vilket betyder att Lisa Holm förts bort med våld. Alla hennes utspridda ägodelar pekar på detta. Ny skallgång av Missing People klockan nio på förmiddagen. Hennes båda arbetskamrater hade bråttom och såg aldrig när hon åkte iväg på mopeden. Att de bara sade hej och inte kollade att hon åkte iväg ordentligt måste jaga dem resten av livet. All brådska är av djävulen, sade man förr i tiden. 
14:18
Jösses vad tjatigt att läsa om allt som hittas, kvitto och ring och gudvetallt. Hitta tjejen istället.
18:14
Under tiden kan ni se henne här. 
12.6.2015
Vid halvtiotiden på förmiddagen gjorde polisen ett nytt fynd, som gör att de är ganska säkra på att hon finns kvar någonstans i närheten. Katt- och råttalek?
20:42
Tre personer är omhändertagna av polisen. Två män och en kvinna.
13.6.2015
Polisen bekräftar att en kropp har hittats som kan vara den försvunna Lisa Holm. Två män är anhållna för mord och en kvinna för skyddande av brottsling. Tyvärr verkar de vara gästarbetare från antingen Östeuropa eller Polen. Ett gift par och en man i 30-årsåldern. Så tråkig utveckling av vår brottslighet. De tre hämtades från Blombergs säteri/herrgård, som ligger strax intill det kafé där Lisa Holm jobbade. Polisen kommer att berätta mer vid lunchtid i dag. En pressträff är inlagd att komma vid 11-12-tiden eftersom allmänintresset är så massivt.
10:06
Det är bekräftat att det är Lisa Holm, som har hittats. Hon fanns inte så långt ifrån där hon jobbade. Platsen har tidigare varit avspärrad, men den släpptes. Nu är den desto mer bevakad av polisen. Hon hittades syd-sydöst om Blombergs kafé.
11:57
Pressträffen blir i Skövde polishus klockan 13.
13:49
Missing People gjorde ett fynd, som gjorde att polisiär intuition kopplade detta till de tre personer, som är anhållna. Förhör medförde husrannsakan och då påträffas Lisa. Det var polisen, som hittade Lisa. Så berättades det på presskonferensen, där inte mycket mer kunde sägas. Den polisiära intuitionen kan vara sammankoppling i samtal eller annat, eller uppförande hos de misstänkta. Detta inträffade hos någon polis för att denne hade jobbat länge med detta. Plötsligt fanns pusslet där, lagt och klart. Så kan man kanske uttrycka det. Så mycket mer kunde inte polisen säga och det vädjades om att polisen skulle bli lämnade ifred nu för att göra sitt jobb och att polisen skulle slippa ta bort medierna ifrån Lisa Holms anhörigas tomt, vilket hade hänt. Familjen vill bli lämnad ifred. 
19:53
Jaha det är bekräftat att de båda männen är från Litauen. Så trist! Det som är ett så litet land med bara kring tre miljoner invånare. Kvinnan är dock inte litauisk medborgare. Jag skrev häromdagen att Litauen är värst med brott i Sverige: därifrån kommer omkring 500 personer som agerar i ligor och stjäl i Sverige, men det här är mycket värre. Som nummer två ligger Polen med omkring 300 som har organiserad brottslighet i Sverige. Senast tisdag får vi veta om de båda männen häktas för mordet på Lisa Holm. De är inte tidigare kända hos polisen, sades först. Uppgifter säger nu att den ene av männen är känd av polisen i Litauen. De jobbade mitt emot kaféet och lade tak på ladan där. Kvinnan som är anhållen ska ha jobbat som städerska i kaféet. De tre är släkt med varandra. Männen är bröder.
14.6.2015
I kväll kan alla som vill tända ett ljus till Lisa Holms minne och ställa i sina fönster. Klockan 20 är det tänkt. Här är facebook-sidan om detta.
20:01
Ett ljus för Lisa.
15.6.2015
Här kan ni läsa fortsättningen av rapporteringen jag gör runt detta. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar