onsdag 24 juni 2015

Trehundra illegala bosättningar

UPPDATERAT
Det finns trehundra illegala bosättningar av tiggare i Sverige. Ja så många har regeringen räknat till och det behövs en bättre lagstiftning för att få bort dem. Nu fungerar det så att ägaren måste veta namnet på den eller de som har bosatt sig på privat mark och begära att kronofogden ingriper mot att ägaren betalar 600 kronor per person.

Det går inte att acceptera bosättningar som dessa, men inte heller att våld utövas mot tiggare eller att människor tvingas tigga. I dag är det inte förbjudet att tjäna pengar på andras tiggande. Det finns fall där människor får betala för en plats utanför affärer. Vilken tur att vi har en vänsterregering så att de inte kan anklagas för främlingsfientlighet!

Här har jag skrivit om tiggare förut. Samt här och naturligtvis här. Samt om de som bor på ödetomter i Malmö och som inte går att avhysa. Samt här på Opinion SVT i den stil som måste till för att publiceras där.

14:42
Det behövs ordningsvakter för att kunna avhysa tiggare. Det finns inte tillräckligt många poliser för detta jobb. Och så måste det göras på ett bra sätt naturligtvis. Det tycker moderaterna. Böter ska också kunna ges vid nedskräpning. Ett välvilligt förslag.

Här kan ni se en video från bosättningen på industritomten i Malmö, där tiggarna inte får avhysas. En rättslig process pågår för att tiggarna ska kunna få vara på denna tomt. Miljöbalken är den rättsliga grunden. Varför ska människor behöva bo så här i Sverige?

25.6.2015
Och här tycker Aaron Israelsson att vi ska ta hand om alla romer som tigger, för vi har fört en hemsk politik gentemot denna folkgrupp i 500 år. Vi ska ta hand om dem. Han mötte regeringens tiggarsamordnare Martin Valfridsson i morse i SVT:s Gomorron Sverige, som hade de kloka synpunkterna att vi inte kan ta hand om alla EU-medborgare som kommer hit. De måste själva kunna skaffa sig ett minimalt boende och ta hand om sig själva och inte ockupera privat eller offentlig mark.  Här har jag tidigare skrivit om Martin Valfridsson, som jobbar hårt med att få till en vettig politik i Sveriges kommuner vad gäller tiggare. Naturligtvis ska vi behandla dessa som likvärdiga människor, men vi kan inte har någon särlagstiftning för dessa. Lagen måste gälla lika för alla i Sverige och ingen har rätt att bosätta sig i parker eller på privata tomter. Här finns mer om Martin Valfridsson. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar