torsdag 21 april 2016

Skippa miljöpartiet!

UPPDATERAT
För att inte också socialdemokraterna ska drabbas av miljöpartiets härdsmälta behöver herr statsminister Löfven tänka om och tänka nytt. Dags igen för en helomvändning likt så många andra sedan regeringen tillträdde år 2014. Det känns som det var mycket länge sedan detta valår eftersom så mycket har hänt i världen, som har tvingat också Sverige att inse vissa realiteter. Olof Palmes politik fungerar inte längre. Världen ser helt annorlunda ut än 1970. 

Det bästa för landet vore väl att tråckla vidare eller? Att vi inte har förmåga att byta regering när det behövs är otroligt trist för demokratin. Vid minst tio tillfällen skulle vi ha gjort detta annars under dessa stackars år. Men den så kallade stabiliteten inom politiken går före. Och det gör att folket blir mer och mer avogt inställda till allt vad politik är. Löfven kommer naturligtvis sätta sig ned nu och diskutera både med det egna partiet och miljöpartiet. Men vad kommer ut av detta? En tummetott kanske.

Det handlar om att Sverige har varit så liberalt och velat ta alla i famn även om det har varit djupt odemokratiska människor det har handlat om och skräckversionerna av att Sverige snart tas över av muslimer har en viss grund för sig nu när Turkiet sträcker ut sina tentakler och vill ta sig in i Europa genom visumfrihet för alla sina medborgare senast i juni. EU som bildades för att förhindra krig i Europa har istället lyckats att släppa in terrorister som kan slå till när vi minst anar detta. Jag är rätt glad att bo långt utanför vår huvudstad och inte åka tunnelbana så ofta. 

Statsminister Löfvens dilemma lär pågå ännu ett tag, men för att visa handlingskraft borde han göra något senast denna vecka. Kommer dock inte ske tror jag. Han är van vid förhandlingar från facklig horisont och där har man tid på sig. Men skippa gärna miljöpartiet och visa lite handlingskraft. Det skulle gå lika bra att regera utan detta märkliga parti, som behöver se över grunderna för sin demokrati. Och inte längre se 9.11 som "olyckor" för muslimerna i Sverige. Katastrof med den synen på saken! Det är fortfarande så synd om alla muslimer i världen i Åsa Romsons huvud.

Här skrev jag tidigare om detta.  Och här.

11:10
En nästan hysteriskt storskrattande Gustav Fridolin fångades in på borggården av TV4. Han var på väg in till konseljen där namnet på den nya lillprinsen ska meddelas. Kungahuset framstår som ett under av stabilitet i jämförelse med regeringspartiet. 
11:19
Och där fick prinsen sitt namn. Det blir Alexander Erik Hubertus Bertil och han blir hertig av Södermanland. Grattis prins Alexander!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar