onsdag 20 april 2016

Yasri Khan får inte sitta i miljöpartiets partistyrelse

UPPDATERAT
Miljöpartisten Yasri Khan som inte kan hälsa på kvinnor på samma sätt som män får inte sitta i miljöpartiets styrelse. Han blir inte vald om han nu inte frivilligt drar tillbaka sin kandidatur, som han har sagt att han ska göra. Det går inte att ha någon i miljöpartiets styrelse, som inte kan behandla kvinnor och män lika. Det spelar ingen roll om han säger att det beror på hans religion som muslim. Reaktionära muslimer har inte i partiet att göra, menar miljöpartisten Jabar Amin. Yasri Khan vägrar att ta kvinnor i hand. 

Yasri Khan har varit helt öppen med sitt stöd till president Erdogan i Turkiet och har menat att kurderna är friare än någonsin. Han är generalsekreterare i Sveriges muslimer för fred och rättvisa, som grundades av Mehmet Kaplan. Miljöpartiet verkar ha begripit att det inte var rätt att nominera denne man till partistyrelsen. Och därmed backar återigen miljöpartiet från sina odemokratiska medlemmar. Svängningen från att ha varit positiva till Turkiet och dess styre till något mer AKP-fientligt pågår. Erdogans parti betecknas som islamistiskt. Yasri Khan säger nu att han lämnar alla sin uppdrag i miljöpartiet och att han kämpar för att samhället i Sverige ska bli mer tillåtande mot sådana människor som han själv. Någon som har en bakgrund i det muslimska civilsamhället. Han tycker det är en viktig kamp att föra.
20:32
Det märkliga miljöpartiet har försökt att påverka Aktuellts sändning i kväll genom att kohandla eller vad man ska kalla detta och få diskussionen om Kaplan att avslutas och istället skulle inslaget handla om Khan. Med kritiska röster från partiet. Partiet skulle också "knåda" kritiske Jabar Amin under dagen så att han tonade ned sin kritik. Kan det bli värre än så här i ett parti? 
21.4.2016
Fridolin har gjort en omsvängning nu under galgen och kommenterade det hela i Gomorron Sverige under morgonen. Han hade inte förstått hur kränkta en del kvinnor blev i partiet. Han tycker absolut att miljöpartiet ska vara ett parti för alla. Herregud! Tycker han verkligen detta? När det framstod som om det var ett extremistparti senast i måndags. Vilken lekstuga!

1 kommentar:

  1. Yasri Khan är generalsekreterare i Sveriges muslimer för fred och rättvisa.
    Muslimer är inblandade i samtliga krig som pågår i världen. Förklara det den som kan?!?!

    SvaraRadera