onsdag 15 juni 2016

Muslimer ska inte provoceras

Det tycker frikyrkopastorn Stanley Sjöberg, som också tyckte på facebook att homosexuella inte behöver skylta så mycket med sin sexualitet apropå terrordådet i Orlando. Han fick sitt konto nedstängt. Det vore inte mycket att bry sig om ifall inte också många kristna tycker detsamma. Hela den politiska Broderskapsrörelsen (numera Tro och Solidaritet) inom socialdemokratin muttrar säkerligen i bakgrunden för dess företrädare har länge försökt att bli kompisar med muslimer. Man måste ta in alla i värmen även de som kan vara terrorister. Så tyckte ledaren Peter Weiderud och så tycker uppenbarligen Ulf Bjereld. Svår balansgång. 

- Man ska vara lite mjuk i dialogen med islam, säger Stanley Sjöberg till tidningen Dagen. Han har själv fått en dödsdom över sig av muslimer och lärt sig av detta tydligen. Han har blivit mjuk. Han säger också: Vi måste anpassa oss till mångkultur när vi har tagit hit flera hundratusen muslimer. Och att sådant som kan provocera extrema muslimer måste tonas ned. Han menar att vi kan inte fortsätta med Pridefestivaler eller att supa offentligt. Vi måste ta lite hänsyn.

Min egen enkla upplevelse av muslimer är de stirrar ögonen ur sig för att det går förbi en homosexuell som inte är klädd i heltäckande. En del har helt enkelt uppfostrats i en helt annan kultur och tror att var och en som passerar är lovligt byte. Många är enkla människor som bejakar sin sexualitet när det passar dem. Det ska vi inte gå till mötes. Vad är det för dumheter. Stanley Sjöberg är naturligtvis helt ute och cyklar och kan dra något gammalt över sig. Han är inte relevant och det är trist att han får så mycket utrymme. Han har varit kontroversiell också i Pingstkyrkan. Det säger en del. 

Det var inte många år sedan som statliga DO tyckte att vi skulle sluta kalla julen för just detta och istället använda ordet vinterfest och vinterpresenter istället för julklappar och vad skulle då nedanstående träd kallas? Inte heller skulle statliga institutioner provocera genom adventsljusstakar och dylikt. DO var verkligen mjuk i ryggen då. Och vad skulle i så fall ramadan kallas som pågår nu? Sommarsvälten? Nej, religionsfrihet innebär att man får behålla sin kultur inom olika religioner, men inte tvinga på andra detta. Och att vi får vara de vi är sexuellt i vårt samhälle, vilket kön vi än anser oss tillhöra. Visst är det fantastiskt! Men man får inte tvinga på sin sexualitet på någon annan. Skarp gräns!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar