onsdag 1 juni 2016

Världens äldsta människa bor i Västerås

UPPDATERAT
Hon heter Saro Dursun och fyller 117 år i dag! Grattis! Denna kvinna från Turkiet har gått icke uppmärksammad genom världspressen, vilket är orättvist, eftersom världens äldsta människa dog 116 år gammal i New York nyligen. Susannah Mushatt Jones var född 1899 precis som Saro Dursun är. Vilken sensation att världens äldsta människa bor i Västerås!

Dock finns det illvilliga personer som påstår att hon inte alls är så gammal eftersom hon fick barn när hon var 63 år senast och att hon bara ville åt pensionen i Sverige och därför har ljugit om sin ålder. Hon är, säger dessa, enbart 78 år gammal i dag och har fått svensk pension sedan hon var 54 år. Ett bedrägeri således. Men tro dem inte. Klart att vi har världens äldsta kvinna i Sverige! Vi är ju bäst på allt nästan. Och har haft folkbokföring sedan 1600-talet. Först i världen! Dessutom står hon som gift i folkbokföringen. Hälsa krutgubben säger jag! För han måste väl vara minst lika gammal? Grattis en gång till Saro Dursun! Ha en väldigt bra födelsedag!
3.6.2016
Jag frågade Daniel Nordström, chefredaktör för VLT, Vestmanlands läns tidning, om de inte skulle intervjua denna världens äldsta människa. Han svarade att ifall de skulle skriva något skulle det vara om smutskastningskampanjen mot henne, om de anklagelser som sprids mot henne på konspiratoriska och rasistiska sajter. "Det är sorgligt", skrev han. De hade fått mängder av mejl som menade att de skulle skriva om "bedrägeriet". De valde att inte skriva. "Om hon verkligen fyller 117 år eller inte är oklart. Vi lämnar det så". Detta skrev han till mig. Annars kan man alltid gå på den uppgift som är medias: att ifrågasätta myndigheterna och mantalsskrivningarna i Sverige. Det är lite sorgligt att vår flerhundraåriga tradition, där vi håller reda på vilka invånare som bor i Sverige och vilka de är urholkas hela tiden. Det har blivit viktigare än någonsin för våra bidragssystem att veta vilka som finns och bor i landet. Välfärdssystemet förstörs för att samhället inte fungerar som det ska.  
23.8.2016
Kan inte ha varit så roligt att leva som makens exfru hela livet i Sverige. För enligt hennes dotter var det så det gick till. Saro Dursun är inte hennes namn utan den avlidna exfruns namn. Och hon var betydligt äldre. Så gammal att den nuvarande levande kvinnan Saro Dursun sades ha varit närmare 70 år när hon födde barn. Rimligt sett så måste därför sisådär 25-30 år dras bort från Saro Dursuns ålder. Minst. Enligt myndigheterna i Sverige måste Saro Dursun åka tillbaka till Turkiet för att skaffa sig en verklig ålder. Har dock släkten valt att inte göra. Ibland är det bäst att sitta still i båten. Saro Dursun är registrerad som tolv år äldre än den närmast äldsta kvinnan i Västerås. Kan ni se här. 
4.6.2017
Nu har hon fyllt 118 år! Fantastiskt! Heja byråkratin i Sverige, som aldrig ändrar sig. Det måste hon själv göra, men finns ingen som helst anledning. Måste vara mycket roligt att vara äldst i världen. Dessutom skulle det vara att erkänna fusk med pensionen. Varför ska hon göra det?
3.7.2017
Nu har Skatteverket kommit på att hon nog är lite yngre för hon uppgav först när hon kom till Sverige att hon var 60 år. Så då kunde myndigheten skriva ned hennes ålder med 23 år. Så slipper myndigheten framstå som löjeväckande i resten av världen. Så nu är hon officiellt sett "endast" 95 år. Hur troligt nu detta är. Har förstås ingen betydelse i praktiken rent ekonomiskt för henne. Hon anses nu vara född den 1 juni 1922. Grattis till föryngringen Saro Dursun!
Så här fint bor världens äldsta människa i Västerås!

1 kommentar:

  1. Sverige är ett paradis för bedragare och kriminella. Det är bara att ta för sig. Ingen kollar. För då blir man kallad för rasist. Det är sämre för oss som är födda här och arbetat hela livet. Då blir man fattigpensionär och får en bekymmersam och tråkig ålderdom

    SvaraRadera