onsdag 8 juni 2016

Vilka är barn och vilka är vuxna?

UPPDATERAT
Migrationsverket och kommunerna har problem med att bedöma åldern på ensamkommande barn. För några år sedan var det tabu att diskutera, men nu larmar HVB-hemmen själva om att de har "överåriga barn" på sina boenden. Dock stretar Migrationsverket emot och vill ha dokumenterat underlag till dessa bedömningar, inte bara att någon konstaterar att detta är inte ett barn, dvs någon under 18 år. Det är allmän känt att åldersbestämning är svårt. Det kan vara fråga om olika bedömningar på två till fyra års skillnad. Röntgen av skelettet och tänderna är vanligast vid bedömning av ålder. På den ena bilden nedan anses alla vara 19,2 år på den andra är de barn. 
18:03
Och här undrar Staffan Danielsson (c) om det går att JO-anmäla JO, som inte ingriper mot Migrationsverket. Han har nämligen JO-anmält Migrationsverket två gånger för att de sviker sitt myndighetsansvar och inte slår larm när 40 procent av de ensamkommande i EU under 2015 tog sig till Sverige med två procent av EU:s befolkning. Migrationsverket hänvisar till JO, som har sagt att det inte går att göra annat än lita till vad de ensamkommande säger om sin ålder. Staffan Danielsson är riksdagsman och slog larm redan 2012, men blev kallad främlingsfientlig. Förstås. Han menar att många tusen män nu bor tillsammans med barn på boenden över hela landet.
9.6.2016
Här en debattartikel från i dag i DN om att vi inte klarar att ta hand om de ensamkommande barnen. De får inte den omsorg de har rätt till. Nej, det beror av att vi har fått ta hand om 40 procent av de ensamkommande barnen i EU, som sökte sig till Sverige förra året. Det var därför regeringen till slut måste stänga gränserna. Det kom drygt 35 000 barn som skulle ha perfekt omsorg utan föräldrar. Sverige som land klarade inte detta. Dessutom kom det lika många barn tillsammans med vårdnadshavare. Så vi fick ta emot 70 000 nya barn i Sverige förra året. Under hela andra världskrigets fem år tog vi emot omkring 80 000 finska barn i Sverige, men det var temporärt för det mesta. Och de var verkligen små barn. Vart och ett av de ensamkommande barnen nu kostar lågt räknat 600 000 per år för samhället. På tre år hinner ett ensamkommande flyktingbarn kosta samhället lika mycket som ett infött barn kan göra under 30 år. Det finns ingen balans i detta eftersom detta utifrån kommande barn aldrig hinner ge tillbaka till samhället det den har fått från det. Ett statligt och kommunalt omhändertagande blir för kostsamt helt enkelt.
10.6.2016
Här skriver Sveriges Radio om att kostnaderna för att ta hand om dessa nytillkomna barn kan uppgå till 10 000 kronor per dygn. Aldrig någonsin har inhemska barn kostat så mycket att ta hand om även om de är vårdkrävande. Företagen skor sig och regering och riksdag har fixat så att de kan detta. Kostnaderna för de ensamkommande barnen blir hälften av alla utgifterna för mottagande och integration av alla nytillkomna svenskar under detta år och nästa år. Dyra barn.

Vilka är barn och vilka är vuxna? Den ena bilden föreställer barn
och den andra vuxna. Vilken bild är vilken?
Numera lär de alla vara vuxna för bilderna
är några år gamla. 

2 kommentarer:

 1. En ung man, som kommer från en kultur där han är vuxen nog att ha en eller ett par fruar och några barn och är företagsam nog att göra en globetrotter-resa över halva jordklotet, är inget barn.
  Bara det faktum att han dyker upp här som ensamkommande bevisar att han inte är ett barn.

  Skippa krångliga tand- och handröntgen-kontroller, mät längden i stället.
  Är han längre än en och tjugo, så är han vuxen.

  SvaraRadera
 2. Instämmer med föregående.
  Efter 15 är man vuxen och ska kunna försörja sig själv.
  Varför i all världen har vi ens släppt in folk utan pass?

  SvaraRadera