tisdag 21 november 2017

Jean-Claude Arnault är mannen som kvinnorna pekar ut

UPPDATERAT
DN har gjort ett nytt sensationellt grävjobb och nu är det dags för Forum och Jean-Claude Arnault plus hans fru Katarina Frostenson att löpa gatlopp i medierna. Hans eskapader har pågått länge och det håller inte i dessa avslöjartider. Alla har blundat för vad de 18 kvinnorna nu avslöjar. Han har utsatt dem för sexuella trakasserier och övergrepp och sett sig själv som den 19:e medlemmen av Svenska Akademien. Hans hustru sitter ju där. 

Ja nu spricker alla fina ballonger och det skvätter över på envar som har haft beröring med detta fashionabla sällskap. Arnault har fått medalj av kulturminstern Alice Bah Kuhnke minsann. Han fick den Kungliga Nordstjärneordens medalj år 2015 ur hennes hand. Usch så äcklad jag blir. Fy fasen för överheten. Här har DN beskrivit källarlokalen Forum. 
22.11.2017
Redan 1997 visste människor om dessa övergrepp eftersom Arnault redan då höll på med dem. Och sägs har gjort det sedan 80-talet. Expressen skrev om detta, men ingenting hände. Först nu vill Svenska Akademien stänga honom ute, avbryta samarbetet och dra in allt ekonomiskt stöd till hans verksamhet. Han ska inte få gå på Nobelfesten. Det har redan beslutats. Alla i kulturvärlden har vetat heter det, men alla har blundat. Personligen har jag inte vetat om detta, men jag har heller inte rört mig på Nobelfesten eller i dessa överhetens kretsar. Det är skamligt att han har skyddats så länge. Naturligtvis säger han också nu att han är oskyldig. Äckel!
23.11.2017
Kulturministern vill dra tillbaka medaljen som hon gav honom. Ja, ja det hjälper nog inte. Dumheten hos överheten skiner ändå igenom. Den här medaljen delas ut till utländska medborgare eller statslösa, som har gjort personliga insatser för Sverige.
10:22
Intressant att Peter Wolodarski måste försvara att de inte namnger "kulturpersonligheten". Det är självklart att press, radio och TV inte kan detta. Det är absolut förbjudet att göra detta för journalister som jobbar i olika medier. Jag är fri eftersom jag inte är anställd och kan yttra mig som en vanlig människa. Vi har den berömda yttrandefriheten. Men även journalister som är pensionärer eller inte jobbar som journalister längre är rädda för att yttra sig. Det ses inte med blida ögon av skrået, som jag alltid har tyckt att den slutna församlingen har varit. Det har gått på tok sedan journalister blev en del av makten i samhället. Istället för att vara kritiker av den, som de borde.
24.11.2017
Alla har varit utsatta för denne man och äntligen kunde också Svenska Akademien tala ut om att också deras egna "ledamöter, ledamöters döttrar, ledamöters hustrur och personal vid Akademiens kansli" har utsatts för "oönskad intimitet eller opassande behandling av vederbörande". Otroligt! Det kan inte ens kallas tystnadskultur utan en feghet utan like inför vad som har försiggått. Ska Katarina Frostenson nu skilja sig från denne man? Hon har sysslat mycket med renhet och katarerna i sin diktning. Hur detta går ihop med denne man är svårförståeligt. Men katarer trodde på en ond och en god gud, dualistiskt. Människor var skapade av den onde guden och själarna hölls fångna i kroppen.
27.11.2017
Så bra att han är polisanmäld för våldtäkt. Han är anmäld av två kvinnor för våldtäkt och ofredande. Hoppas verkligen att det hamnar i domstol. Preskriptionstiden för dessa övergrepp har inte gått ut. 
4.12.2017
Hovet eller Riksmarskalken bidrog inte till att Arnault fick medalj. Det var helt och hållet regeringens beslut för hovet hade lagt Per Wästbergs brev om detta till handlingarna utan åtgärd. Men Per Wästberg gav sig inte utan hörde då istället av sig till regeringen. Och si då tog det skruv. Skam den som ger sig! Sic!
8.12.2017
Åtta kvinnor har polisanmält Arnault. Fyra av dem för våldtäkt. De andra för ofredanden och förtal. 
12.12.2017
Åklagare har inlett en förundersökning av Jean-Claude Arnault. 
16.12.2017
Stig Larsson författare och vän med Arnault tror att kvinnorna ljuger. Stackars Arnault har fått fly landet efter dessa anklagelser. Vad jag vet har han väl bott i Paris och är fransman. Han har med andra ord åkt hem till släkten tillsammans med sin hustru.
12.6.2018
Jodå det blir åtal för våldtäkt. Vid två tillfällen mot samma kvinna. Detta skedde 2011 och bevisningen blir lite svår förstås, men hon har berättat för sin psykiatriker vad som hände. 


Jean-Claude Arnault föddes i Marseille år 1946.
Jag skulle ha knäat honom i skrevet om jag hade råkat ut för honom.
Jag såg som 18-åring hur det var i Marseille.
Där gick det inte att vara ute sent. 

Faksimil från Google.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar