tisdag 28 november 2017

Dumskallarnas egen Svenska Akademien

UPPDATERAT
Per Wästberg säger att Svenska Akademien har känt till i 20 år ryktena om "kulturpersonligheten" Jean-Claude Arnault. Per Wästberg blev invald i Akademien för 20 år sedan och sitter på stol nummer 12. Men det var bara rykten, säger han, och de avfärdades särskilt bestämt av en ledamot ända tills nu. Det är som om den Svenska Akademien befann sig på 1700-talet och nu har tvingats till ett abrupt uppvaknande. Vi har kvar det där underdåniga bugandet för överheten i landet. Usch vilka dumskallar! Det hade gått att ta reda på om Jean-Claude Arnault var skurk eller inte, men si han var ju så bra att ha och gift med Katarina Frostenson i Akademien. De har haft bolaget Forum sedan 2009 tillsammans. 

Människor i kulturen är ofta inåtvända och blir fega för de är inga "moralpoliser" som Per Wästberg nu säger, men herregud hur dumma får människor egentligen bli? Och hur långt sträcker sig någons egna ansvar? I dag skriver Rebecka Kärde i DN att hon "knappt hört hans namn nämnas utan att åtföljas av den ena eller andra motbjudande anekdoten". Hon är född 1991. Jaha så alla visste genom skvallret vad som pågick? Fy fan säger jag.
29.11.2017
Här krävs på DN Debatt att de tidigare sekreterarna Horace Engdahl och Peter Englund ska lämna Svenska Akademien. Lite utrensning behövs nog. Hur detta ska gå får vi se. Personligt ansvar. Peter Englund sitter på stol nummer tio och Horace Engdahl på stol nummer 17. 
1.12.2017
Och vi skulle betala Arnault lön på livstid tyckte Horace Engdahl och Per Wästberg år 2006. Han borde få statlig lön så länge han levde menade de. Arnault har alltid klagat över sin dåliga ekonomi och denne utlänning ville att vi skattebetalare skulle stå för hans försörjning på livstid.
4.12.2017
Så lär Arnault ha läckt Nobelprisvinnare i litteratur, enligt DN. Den jäveln, säger Peter Englund. Och det är förstås hans fru som har berättat det för honom. Katarina Frostenson är den absolut lurade i den här historien. När ska hon ta ut skilsmässa?


Här skrev jag om Jean-Claude Arnault tidigare.

PS. Och så tog Staffan Heimerson i som den idiot han är. Det var länge sedan han hade någon markkontakt. Född 1935. Man kan inte begära så mycket. DS.

PSPS. Och där fick Staffan Heimerson sparken. Var väl på tiden. Lev väl! DSDS.


Jean-Claude Arnault fick ta emot Nordstjärneorden ur
kulturminister Alice Bah Kuhnkes hand år 2015.
Den kan inte tas tillbaka. 

Jo den kunde tas tillbaka av kungen år 2019. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar