fredag 13 juli 2018

Kristofers Kastellanos rymde med Breivikbälte

UPPDATERAT
Hur kunde 25-årige Kristofers Kastellanos rymma iklädd ett Breivikbälte mitt i skogen? Han skulle ha haft ett bälte med handklovar fastlåsta i bältet. Dessutom ska en polis hålla i detta om det behövs. Verkar inte troligt att det ska vara möjligt att rymma iklädd något sådant. Om han inte hade hjälp på något sätt. Snälla poliser kanske låste upp allt för att han skulle ha händerna fria? Han är nyligen dömd av tingsrätten till 14 års fängelse för knivmord. Enligt tips till polisen har han setts upplockad i bil av två-tre män. Så han kan ha lämnat området vid Laxå där han rymde. Han hör hemma i Skärholmen utanför Stockholm. 
12:03
I medierna står det att han är misstänkt för mord. Nej han är dömd för det av tingsrätten och han har överklagat till hovrätten. Om han är oskyldig är det väl inte så smart att rymma? Han har erkänt att han dödade mannen, men att det var nödvärn. Han och en kompis gick och hämtade en kniv plus järnrör för att döda mannen, som hade "förnedrat" Kastellanos genom att hota med kniv först. 
15:31
Kriminalvården ska flytta interner mellan anstalter. Kastellanos skulle flyttas från rättspsykiatriska i Göteborg till häktet i Sala. De som gör det här har 20 veckors utbildning. Räcker tydligen inte för att göra jobbet ordentligt. Den nyordningen kom till år 2016. Så inga poliser är inblandade i själva transporten. 
19:43
Det var tre kriminalvårdare som bevakade två fångar, men misslyckades med detta. Skumt! Reglerna säger att sådana transporter ska stanna vid polisstationer eller andra inhägnade områden där kriminella går att övervaka. Inte ute i skogen. 
14.7.2018
Ja, ja nu ska han efterlysas internationellt. Han kan ju ha lämnat Sverige. Herrejestanes! Namnet har romerskt ursprung, men används i Spanien och andra länder vid Medelhavet. Han har sin pappa kvar här, som har sagt att hans son är oskyldig så klart. Han gör inte andra människor illa. Pappan heter Inocente. Han är således oskyldig enligt sitt namn. 


Kristofers Kastellanos lyckades rymma
i går från en fångtransport.
Faksimil från Google. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar