lördag 25 augusti 2018

Malena Ernmans dotter skolstrejkar för klimatet

UPPDATERAT
Greta Thunberg är 15 år och skolstrejkar utanför riksdagshuset. Hon ska rädda klimatet. Bryr sig klimatet om detta? Varför är propagandan så intensiv för klimatet? Jo det beror av att vi är hjärntvättade till att tro att vi är orsaken till att jorden går mot en uppvärmning till minst 4-5 grader framåt i tiden. Ingen bryr sig om att 2018 var ett enstaka år med sommarvärme precis som att 2017 var ett enstaka år med sommarkyla. Bägge årens somrar slog rekord åt motsatta håll. 

Det är lätt att hjärntvätta barn, men att låta dem skolstrejka är väl inte en bra idé? Vad tycker Greta Thunbergs föräldrar om detta? I Expressen blir hon upphöjd till vår egen Malala. Ni vet flickan som blev skjuten av talibaner, men kom igen och återhämtade sig. Nu råkar det vara så att Malena Ernman och Svante Thunberg är Gretas föräldrar, så de har hjälpt till att köra propagandan genom Gretas 15-åriga huvud. Inte snällt.

Greta Thunberg tänker sitta där utanför riksdagshuset tills politikerna visar att de tar "klimathotet på allvar" och gör genomgripande åtgärder för att fixa till detta. Så föräldrarna struntar i om hon klarar skolan? Vad tycker rektorn om det? Gretas lärare Anita från skolan i Bergshamra stödjer henne. Det stod redan på 70-talet klart att vi människor var många på jorden. Då trodde alla att svälten skulle nå oss och att vi skulle drabbas av detta också, vi välmående. Men så blev det inte.

Alla tekniska innovationer gör också påverkan på klimatet. Att framställa batterierna till elbilar gör stor påverkan. Det kan vara bättre att ha en gammal bensinbil istället för en elbil. Men sådana fakta gör inte att klimatångesten blir mindre efter den massiva mediekampanj, som säger att vi höjer jordens temperatur hela tiden. Hälften av journalisterna röstar med miljöpartiet. Isbjörnarna dör ut för isen försvinner. Inte sant för det finns minst lika mycket isbjörnar nu som förut, men det går alltid att hitta någon gammal sjuk stackars björn att använda i propagandan. Miljöpartiet gör så nu och säljer affischen. Ingenting säger att somrarna är varmare nu än för 50 år sedan. Det går inte att "rädda klimatet" genom att rösta på miljöpartiet och inte heller genom att skolstrejka.
26.8.2018
Socialtjänsten har fått mottaga orosanmälningar från olika människor angående Greta Thunberg, som skolstrejkar fast det är skolplikt i Sverige. Hon har dessutom en aspergerdiagnos och behöver fasta rutiner. Att sittstrejka utanför riksdagshuset ingår inte i vardagliga rutiner för ett skolbarn. Det är föräldrarna som oroar sig för klimatet och har fört över detta till dottern och dessutom skrivit en bok om det. Dottern driver på sina föräldrar sägs det. 
29.8.2018
Så här skriver Malena Ernman om sin dotter på facebook: Vi har inte sett henne så här lycklig någonsin. Hon fullkomligt sprudlar och det lyser om henne hemma. ”Äntligen”, säger hon. ”Äntligen pratar alla om klimatet. Det finns hopp.” Ja prat hjälper inte mycket och klimatet går nog sin egen väg trots skolstrejk. Föräldrarna står inte bakom skolstrejken säger Malena Ernman också.
20.9.2018
Arnold Schwarzenegger tillhör de klimattroende och hyllar Greta Thunbergs initiativ att skolstrejka. Även FN:s generalsekreterade Guterres omnämnde henne. Om Al Gore hade haft rätt om polarisarna skulle de ha varit borta nu. Han sade när han fick Nobels fredspris i Norge 2007 att det skulle ta sju år för isarna att försvinna under sommaren från Nordpolen. Men den finns kvar. Det var år 2012 som isen smälte mest, men nu är den tillbaka. 
1.12.2018
Greta Thunberg är stenhårt besluten att göra klimatkarriär. Nästa vecka träffar hon FN:s generalsekreterare i Katowice där en klimatkonferens äger rum.
3.12.2018
Här är Greta Thunbergs tal inför konferensen i Katowice. Hon börjar med något som inte är sant: att det har funnits miljökonferenser i 25 år. Nej den första var 1972 i Stockholm och där påstods precis som i morse enligt experter på TV att vi hade tio år på oss. Tänk vad långa tio år kan vara ibland. Kanadensaren Maurice Strong påstod den gången 1972 att vi hade tio år på oss innan katastrofen skulle komma eller att det skulle bli "svårt om inte omöjligt att stoppa den". Han dog dock för tre år sedan 86 år gammal utan större katastrofer annat än de naturliga. Så sorgligt att släppa fram en skolflicka nu för att ropa varg en gång till!

Här skrev jag den 14 mars 2019 att Greta Thunberg går i Al Gores fotspår. 


FN:s klimatmodell fram till 2020
är fullkomligt felaktig.
Faktiska observationer visar
att höjningen av den globala
temperaturen är försumbar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar