söndag 7 juli 2024

De bästa länderna till semifinal i EM

UPPDATERAT

Jag intresserar mig inte så mycket för fotboll utan konstaterar bara att det är bra att England vann över Schweiz och Nederländerna över Turkiet. Det betyder att det avgörs nu i veckan vem som är bäst i Europa bland Spanien mot Nederländerna och Frankrike mot England. 

Denna kamp som ses som nästan krig, åtminstone i Turkiet, där tecknet för de Grå vargarna också fanns bland åskådare och en fotbollsspelare på plan Demiral. Han blev avstängd från fortsatt spel, när han använde detta som segertecken. Visst finns en liten del av Turkiet i Europa, men annars är det en muslimsk stat. Grå vargarna är en turkisk högerextrem, ultranationalistisk, islamistisk och panturkisk ungdomsorganisation, som ingår inofficiellt som militär gren i högerextrema partiet MHP. 

Det spelar ingen roll vem som slutligen vinner finalen bland dessa fyra länder i semifinalen. Alla är stabila europeiska demokratier värdiga att vinna. Fotbollen är ett sätt för män att få utlopp för sina aggressioner som publik. Hoppas bara att resten av dessa landskamper utspelar sig på ett bra sätt i Tyskland. En supportermarsch i Berlin stoppades av polis eftersom flera gjorde varggesten inför kvartsfinalen. Så bra att Turkiet är utslaget! Turkiets president Erdogan hade tagit plats på åskådarläktaren i kvartsfinalen och fick se Turkiet besegrat. 

10.7.2024

Jo det blev Spanien mot vem då? Jag tippar Nederländerna fast jag har en särskild känsla för England, beror på att jag är född när förra världskriget slutade. 

11.7.2024

England blev det också i finalen. Får väl hålla på dem då. 

15.7.2024

Det blev Spanien som tog hem EM. Grattis!






Både publik och spelaren Demiral från Turkiet har gjort varggesten som segergest och därmed ställt sig på högerextrema Grå vargarnas sida. Marschen ovan gick genom Berlin, men stoppades av polisen till slut. Så bra att Turkiet inte gick vidare från kvartsfinal till semifinal. Demiral blev avstängd från fortsatt spel redan före kvartsfinalen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar