tisdag 21 juli 2015

En granat om dagen

UPPDATERAT
Det är inte bra för lilla magen. Så kan man travestera den kända ramsan om äpplen. För i Malmö eller annorstädes smäller det som om det vore inbördeskrig i Sverige. Har inte orkat att uppmärksamma detta på ett tag, gjorde det här senast. Jag tycker vi kan ge bort Skåne till Danmark så får de ta tag i det hela. Vi i Sverige klarar det tydligen inte. 

Motsatsen till detta är förstås Prideparaden eller Regnbågsfestivalen, som den heter i Malmö. Där går den av stapeln 3-9 augusti. I Stockholm är det mellan 27 juli till 1 augusti. Det kan hinna hända mycket under de dagarna. Sex mellan lika kön är inte bra heller för lilla magen i vissa kretsar. Och imamerna vill ha koll på detta kön naturligtvis. Och så sent som i april skrevs en artikel i Sydsvenskan om det behagliga för Gud och vissa gudsmän med omskärningar i Sverige.

Spännvidden i det svenska samhället är stor och sd tänker ordna en egen marsch, för de är uteslutna ur den riktiga pride inne i stan, och gå mellan Tensta och Husby. Det blir tydligen kring ett hundratal som kommer att gå där och så blir det naturligtvis en motmarsch med fler deltagare. Jag har aldrig upplevt att jag personligen behöver kämpa för något kön alls, utom mitt eget då förstås. Dock inte rent sexuellt. Det finns andra problem i samhället. När jag var liten hade vi en homosexuell pojke som granne och vi förstod redan som tolvåringar att han var annorlunda. Jag och andra ingick redan som barn i det toleranta Sverige, inget särskilt med det. 

Vi vill väl knappast ha krig mellan könen eller mellan muslimer och kristna eller judar, men tyvärr är det antagligen för sent att börja prata så. Kriget är redan i gång och sd får fler och fler som säger att de ska rösta på dem. Vilket i sin tur gör att de flyttar fram positionerna. Det är ett aggressivt parti och de kommer att förbli detta så länge de är uteslutna ur vissa sammanhang. Nu är de på offensiven. I nästa val är målet att bli största parti. Marschen ute i förorten är tänkt att äga rum nästa onsdag.
24.7.2015
Här är en uppräkning av alla granatdåd, som har inträffat på senare tid. Också i går genomfördes ett sådant. Granaterna är gamla och kommer för det mesta från forna Jugoslavien. Det finns inga fungerande gränskontroller, lätt att smuggla in. Malmö är mest drabbat i hela Skandinavien. Även i natt small det, också en handgranat tror polisen. 
18:05
Och till och med inrikesministern tycker att situationen med granater varje dygn är ohållbar och oacceptabel. Vi får se vad han kan göra emot detta. Först och främst ska polisen få mera resurser naturligtvis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar