onsdag 9 januari 2019

Tråkigt med Bosse Hansson

UPPDATERAT
Så trist att TV-sportens pensionär Bosse Hansson har gripits i Florida för att han har antastat tonårspojkar i en park. Den 85-årige TV-veteranen kunde få ett bättre eftermäle än detta. Det är NBC i Miami som har rapporterat om brotten mot tonårspojkar. Hansson brukar åka till varmare trakter i USA på vintern eftersom han har svårt för klimatet i Sverige. Han har en kronisk lungsjukdom, som han ådrog sig när han rapporterade från bandy-VM i Ryssland 1990 och det var mellan 30-40 grader kallt. Hans lungor frös till is. Det är trist när människor blir gamla på ett konstigt sätt och väldigt illa att han ger sig på tonårspojkar. Han har varit på TV-sporten från 1969. Och sommarpratade i radion 1999. Dock uppmärksammades han för att ha kallat mörkhyade fotbollsspelare för "svartingar" 2012 i radiosportens direktsändning. Han skulle ha kommit tillbaka till Sverige den 16 januari. 
10.1.2019
Han har aldrig tidigare blivit anklagad för liknande brott varken i USA eller i Sverige. Borgen är satt till 100 000 dollar och han kommer att få fotboja, men ännu så länge sitter han i häkte. Det här kan ta lite tid och straffet för dylika brott är mycket stränga i USA.
11.1.2019
Expressen har pratat med Bosse Hansson och han har ryckts ut ur sitt liv och inte begripit till att börja med vad det var frågan om för han hade inte gjort något fel. Han fick inte ta med sig något alls när polisen hämtade honom på motellet och han lider av att inte kunna sova för det är sådant oväsen hela tiden. Han beskriver häktet som om det vore en TV-serie över hur hemska amerikanska fängelser är. 
15.1.2019
NBC beskriver uppståndelsen som stor i Sverige över att Bosse Hansson har blivit häktad i Florida och att han besökte just Coral Springs, där han har varit under en månad de tre senaste åren på samma motell. Det är en förortsmiljö och kanske bodde han där för att det var billigt. Han kan komma ut ur häktet om han betalar 900 000 kronor. Men han har sagt att han inte känner någon i Florida eller har någon vän där som kan ställa denna borgen för honom. UD har koll på var han befinner sig och konsulatet i Fort Lauderdale har besökt honom och skaffat honom en dyr advokat, som anses vara bra. Advokaten ska undersöka hur det är med borgen.
18.1.2019
Borgen är erlagd och Bosse Hansson är utsläppt, men måste inställa sig när han blir kallad till rätten. Han fick betala borgen och en avgift för att bli hjälpt så nu har besöket i USA kostat en miljon kronor. 

NBC rapporterar om Bosse Hansson.
Faksimil från NBC.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar