måndag 7 januari 2019

Vem bildar regering?

UPPDATERAT
Jag håller en slant på Kristersson eftersom jag drömde att socialdemokraterna bara blev färre och färre, men drömmar kan man väl inte lita på? Vi får se. Som jag skrev här redan förra året så ska det hela vara klart snart. På fredag den 10 januari ska partiledarna stämma av med talmannen. På måndag den 14 januari ska en ny statsministerkandidat presenteras. Den 16 januari blir det omröstning i riksdagen. Om den inte lyckas ska en ny omröstning hållas den 23 januari, misslyckas också detta ska extraval ske i slutet av april i år. 

Den här långdragna processen har fått mig att tappa allt förtroende för den demokratiska utvecklingen i vårt land. Partierna uppför sig som om det var 30-tal - vilket de i och för sig länge har hävdat att det verkligen är - och att det är nazisterna som står för dörren och som måste stoppas. I själva verket är det folket de föraktar och misstänker. Inte kan folket stå för demokratin inte. Det måste de elitistiska partierna och nomenklaturan göra. När eliten i ett land tänker så är hela landet illa ute.

På 30-talet var det något helt annat som skedde. Då var Tysklands folk mycket fattiga och arbetslösheten hög. Då behövdes statliga åtgärder, vilket också infördes i både USA och Europa. Men i Tyskland fick nazismen fäste för att ledarna var så svaga. Och demokratin föll för att alla ropade efter en stark man. Han som skulle bygga motorvägar och skaffa jobb till folk. Så är inte läget i Sverige nu. Tvärtom är vi hotade utifrån ifall nästa regering inför en återgång till stora migrationsplaner. 

Våra problem hänger samman med för stor invandring, men det är naturligtvis ingen folkgrupps fel, bara den förra regeringens. Landet behöver åtminstone tio års regering med minimal invandring för att reda ut allt elände den förra regeringen åstadkom. Således hoppas jag verkligen att miljöpartiet i fortsättningen inte får något inflytande. Det är det mest "kvinnliga" partiet av alla, känslostyrt och utan sans och förnuft.

Förhoppningsvis får vi en borgerlig regering så snart som nästa vecka. Det vore det bästa för oss. Det finns redan en borgerlig budget och den behöver finnas kvar. 
8.1.2019
Här skriver 8 av 20 liberala riksdagsledamöter att det är Ulf Kristersson som är bäst som regeringsledare. De menar att vi har världens högsta skatter, men ändå inte bästa välfärden.  De har rätt i att den förra regeringen velade hit och dit och bara brydde sig om sin status och sin maktposition ända tills landet höll på att gå i putten. Vi får väl hoppas att vi får slut på eländet nu då. Innan det återigen blir total kris.
9.1.2019
Eftersom det ska bli en klausul mot sverigedemokraterna, för det vill liberalerna och centern, så säger naturligtvis Jimmie Åkesson att partiet i så fall inte kan rösta för Ulf Kristersson som statsminister. Och så är vi tillbaka i denna sandlåda där ingen vill att väljarna ska få bestämma utfallet av valet förra året. Vi går mot ett extraval!
10.1.2019
Ett extraval kan hållas den 7 april som tidigast och det kommer att kosta flera hundra miljoner, men inte lika mycket som ett vanligt val, för detta val handlar enbart om riksdagen. Inte om landstinget och kommunerna.
11.1.2019
Nu lär det finnas en uppgörelse mellan socialdemokraterna, miljöpartiet, centern och liberalerna. Denna ska tas i partierna innan det hela offentliggörs och Stefan Löfven blir ny kandidat till statsminister på måndag. Intressant! Går sverigedemokraterna emot Stefan Löfven, vilket är säkert, så tar han sig ändå igenom ekluten. Det blir dock inte en majoritet i riksdagen med dessa fyra partier med 167 mandat. Det räcker inte eftersom antalet platser är 349. Om vänsterpartiet röstar för honom blir resultatet 195 mandat i riksdagen. Det räcker!



Den demografiska utvecklingen är lika med befolkningens
 olika åldrar.
De röda staplarna rör "omsorg".
De små staplarna rör sjukvård, barn och utbildning.
Efter 80 år skjuter det röda i höjden per person.
Men de flesta i Sverige dör vid
drygt 80 års ålder.
Ekonomisk skräckpropaganda. 

80-100-åringarna är ett par hundratusen människor. 
De har vi råd att ta hand om. 
Drygt 132 000 migranter hade vi
råd att ta hand om 2018. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar